Popečci s kukuruzom jedno su od onih jela koja možete jesti u svako doba dana, za doručak, ručak, večeru ili "gablec". Pripremaju se vrlo jednostavno, gotovi su začas, a svoju će zahvalnu i prilagodljivu prirodu pokazati ovisno o tome s čime ih poslužite.
Popečci s kukuruzom dobro će se slagati i s ljutim i s umakom na bazi vrhnja, a odlično će se slagati i s kakvom bogatom salatom ili nekoliko kriški svježe narezanih rajčica ili avokada.
Popečci s kukuruzom - sastojci:
- 120 g brašna
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 2 jaja
- 60 ml mlijeka
- 850 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 2 žlice vlasca, nasjeckanog
- 100 g feta sira, izmrvljenog
- 30 g maslaca
Popečci s kukuruzom - priprema:
- Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i prosijte ih u veliku zdjelu.
- Vilicom umutite jaja i mlijeko i smjesu postupno ulijevajte u brašno, lagano miješajući da se sjedine.
- Umiješajte kukuruz, vlasac i fetu u tijesto.
- Maslacem namastite tavu i zagrijte je na srednje jakoj vatri. Vadite smjesu kutlačom i pecite popečke u serijama, oko 2 do 3 minute sa svake strane. Nakon svake serije ponovno namastite tavu i ponavljajte dok ne potrošite smjesu.
- Popečke poslužite tople, s umakom po želji.
Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Ima više proteina od pilećih prsa: Zamjena za meso s kojom možete napraviti "šnicle" i gulaš