Popečci s kukuruzom jedno su od onih jela koja možete jesti u svako doba dana, za doručak, ručak, večeru ili "gablec". Pripremaju se vrlo jednostavno, gotovi su začas, a svoju će zahvalnu i prilagodljivu prirodu pokazati ovisno o tome s čime ih poslužite.

Popečci s kukuruzom dobro će se slagati i s ljutim i s umakom na bazi vrhnja, a odlično će se slagati i s kakvom bogatom salatom ili nekoliko kriški svježe narezanih rajčica ili avokada. 

Popečci s kukuruzom - sastojci:

  • 120 g brašna
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 60 ml mlijeka
  • 850 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 2 žlice vlasca, nasjeckanog
  • 100 g feta sira, izmrvljenog
  • 30 g maslaca

Popečci s kukuruzom - priprema:

  1. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i prosijte ih u veliku zdjelu.
  2. Vilicom umutite jaja i mlijeko i smjesu postupno ulijevajte u brašno, lagano miješajući da se sjedine.
  3. Umiješajte kukuruz, vlasac i fetu u tijesto.
  4. Maslacem namastite tavu i zagrijte je na srednje jakoj vatri. Vadite smjesu kutlačom i pecite popečke u serijama, oko 2 do 3 minute sa svake strane. Nakon svake serije ponovno namastite tavu i ponavljajte dok ne potrošite smjesu.
  5. Popečke poslužite tople, s umakom po želji.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Popečci od brokule i sira Hrana i piće Oprez! Ovi popečci od brokule i sira toliko su fini da mogu izazvati ovisnost

Popečci od cvjetače Hrana i piće Fini popečci od cvjetače: Odlična zamjena za meso... ili čips

Slika nije dostupna Hrana i piće Popečci od buče: Recept za sjajan jesenski ručak koji se spremi začas

Ima više proteina od pilećih prsa: Zamjena za meso s kojom možete napraviti "šnicle" i gulaš Tofu je proizvod od soje Tempeh je dobra zamjena za meso Seitan ima teksturu vrlo sličnu mesu +2 Seitan