Želite li dobiti ukusan krumpir koji je hrskav izvana, a mekan iznutra? Premažite ga majonezom, tvrde Amerikanci. Američka kuhinja prepuna je recepata u kojoj se glavna namirnica premazuje majonezom kako bi joj se podarila sočnost i hrskavost.

I krumpiri će profitirati od sljubljivanja s majonezom. Na društvenim mrežama ovaj recept daje "najbolji krumpir koji ćete ikada probati". Je li uistinu tako, vrijedi provjeriti.

Važno je napomenuti da treba upotrijebiti kupovnu punomasnu majonezu – recept neće uspjeti u potpunosti ako se poslužite proizvodima sa smanjenim udjelom masnoća ili veganskim verzijama majoneze.

Amerikanci za pečenje koriste krumpir sorte Russet s visokim udjelom škroba koji ima smeđu koru i bijeli plod. S obzirom na to da u Hrvatskoj nije lako pronaći tu sortu, poslužite se nekim drugim vrstama krumpira s visokim udjelom škroba.

Sastojci:

  • 2 veća krumpira s visokim udjelom škroba
  • 3 žlice majoneze
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 žlice naribanog sira parmezana
  • 1 čajna žličica sušenog origana
  • 1 čajna žličica sušenog peršina
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Pomiješajte u zdjeli majonezu, naribani parmezan, nasjeckani češnjak, origano, peršin, sol i papar.
  2. Krumpire ogulite i narežite na manje komade, pa stavite u smjesu. Smjesu dobro utrljajte u krumpire.
  3. Tako pripremljene krumpire prebacite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  4. Stavite peći krumpir u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko pola sata. Vrijem termičke obrade ovisit će o tome kako vam je krumpir narezan.
  5. Poslužite krumpir uz meso ili ribu po želji. Dobar tek!

Omiljena jela: 10 recepata s krumpirima koje ćete htjeti raditi u krug Rosti - 3 Krumpir Lyonnaise s karameliziranim lukom i peršinom Bratkartoffeln - 4 +4 Patatnik

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju