Želite li dobiti ukusan krumpir koji je hrskav izvana, a mekan iznutra? Premažite ga majonezom, tvrde Amerikanci. Američka kuhinja prepuna je recepata u kojoj se glavna namirnica premazuje majonezom kako bi joj se podarila sočnost i hrskavost.
I krumpiri će profitirati od sljubljivanja s majonezom. Na društvenim mrežama ovaj recept daje "najbolji krumpir koji ćete ikada probati". Je li uistinu tako, vrijedi provjeriti.
Važno je napomenuti da treba upotrijebiti kupovnu punomasnu majonezu – recept neće uspjeti u potpunosti ako se poslužite proizvodima sa smanjenim udjelom masnoća ili veganskim verzijama majoneze.
Amerikanci za pečenje koriste krumpir sorte Russet s visokim udjelom škroba koji ima smeđu koru i bijeli plod. S obzirom na to da u Hrvatskoj nije lako pronaći tu sortu, poslužite se nekim drugim vrstama krumpira s visokim udjelom škroba.
Sastojci:
- 2 veća krumpira s visokim udjelom škroba
- 3 žlice majoneze
- 3-4 češnja češnjaka
- 2 žlice naribanog sira parmezana
- 1 čajna žličica sušenog origana
- 1 čajna žličica sušenog peršina
- sol i papar po želji
Priprema:
- Pomiješajte u zdjeli majonezu, naribani parmezan, nasjeckani češnjak, origano, peršin, sol i papar.
- Krumpire ogulite i narežite na manje komade, pa stavite u smjesu. Smjesu dobro utrljajte u krumpire.
- Tako pripremljene krumpire prebacite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
- Stavite peći krumpir u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko pola sata. Vrijem termičke obrade ovisit će o tome kako vam je krumpir narezan.
- Poslužite krumpir uz meso ili ribu po želji. Dobar tek!
Omiljena jela: 10 recepata s krumpirima koje ćete htjeti raditi u krug +1