Izvana hrskavi poput čipsa, zlatne bolje i lagano aromatizirani parmezanom, a unutra meki kao maslac, ovako pečeni krumpiri iz pećnice možda su i najbolji koje smo u životu probali, pa jednostavno moramo ovaj recept podijeliti s vama.

Za pripremu će vam trebati tek nekoliko minuta više nego za "obični" krumpir pečen u pećnici, a uz još jedan ili dva mala trika, ispast će tako dobro da će vas svi tražiti recept, a vi ćete zaboraviti da se krumpire ikada i pripremali drugačije.

Sastojci za najhrskaviji krumpir iz pećnice:

  • 2 kg krumpira, srednje veličine
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 100 g palente
  • 75 g parmezana, sitno naribanog
  • sol
  • papar
  • češnjak u prahu, po želji

Priprema najhrskavijeg krumpira iz pećnice:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
  2. Ogulite krumpir i narežite ga na velike komade podjednake veličine. Stavite krumpir u dublju posudu za pečenje, prelijte ga hladnom posoljenom vodom i poklopite. Kad zavrije, otklopite i pustite da se kuha još 8-10 minuta.
  3. U većem limu za pečenje zagrijte ulje u pećnici. Krumpir prebacite u cjedilo Ocijedite krumpir u cjedilu i nježno ga posušite čistom kuhinjskom krpom.
  4. U velikoj zdjeli pomiješajte palentu, sir i začine pa dodajte krumpir i lagano promiješajte da da krumpir bude ravnomjerno prekriven smjesom.
  5. Pažljivo stavite krumpir u lim za pečenje s vrućim uljem pa za izokrećite da se namasti sa svih strana. Pecite sat do sat i 15 minuta uz povremeno okretanje dok ne dobije zlatnu boju i ne postane hrskav.
  6. Prebacite na topli tanjur za posluživanje i uživajte.

Savršenstvo bez mane: 5 recepata za ljubitelje hrskavog i sočnog krumpira Boxty Hash browns američki je specijalitet od krumpira Zgnječeni pečeni krumpiri su gastro hit +0 Krumpir je vrlo hranjiva namirnica

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju