Izvana hrskavi poput čipsa, zlatne bolje i lagano aromatizirani parmezanom, a unutra meki kao maslac, ovako pečeni krumpiri iz pećnice možda su i najbolji koje smo u životu probali, pa jednostavno moramo ovaj recept podijeliti s vama.
Za pripremu će vam trebati tek nekoliko minuta više nego za "obični" krumpir pečen u pećnici, a uz još jedan ili dva mala trika, ispast će tako dobro da će vas svi tražiti recept, a vi ćete zaboraviti da se krumpire ikada i pripremali drugačije.
Sastojci za najhrskaviji krumpir iz pećnice:
- 2 kg krumpira, srednje veličine
- 6 žlica maslinovog ulja
- 100 g palente
- 75 g parmezana, sitno naribanog
- sol
- papar
- češnjak u prahu, po želji
Priprema najhrskavijeg krumpira iz pećnice:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
- Ogulite krumpir i narežite ga na velike komade podjednake veličine. Stavite krumpir u dublju posudu za pečenje, prelijte ga hladnom posoljenom vodom i poklopite. Kad zavrije, otklopite i pustite da se kuha još 8-10 minuta.
- U većem limu za pečenje zagrijte ulje u pećnici. Krumpir prebacite u cjedilo Ocijedite krumpir u cjedilu i nježno ga posušite čistom kuhinjskom krpom.
- U velikoj zdjeli pomiješajte palentu, sir i začine pa dodajte krumpir i lagano promiješajte da da krumpir bude ravnomjerno prekriven smjesom.
- Pažljivo stavite krumpir u lim za pečenje s vrućim uljem pa za izokrećite da se namasti sa svih strana. Pecite sat do sat i 15 minuta uz povremeno okretanje dok ne dobije zlatnu boju i ne postane hrskav.
- Prebacite na topli tanjur za posluživanje i uživajte.
Savršenstvo bez mane: 5 recepata za ljubitelje hrskavog i sočnog krumpira +0