Još jedan - tako ljetni! - recept za lađice od povrća. Ljepota punjenog povrća je u bogatstvu okusa, jednostavnoj pripremi i tome što možete biti daleko od kuhinje dok se ova ukusna ljetna večera ne ispeče.
Malo drugačije punjene paprike punjene su slanutkom i začinjene savršenom kombinacijom začina, a ako izbacite sir, dobit ćete jednako ukusnu vegansku verziju.
Na pripremu ćete utrošiti tek petnaestak minuta koliko će vam trebati da sve nasjeckate... a da prijateljima prepričate kako ste dobre punjene paprike napravili - trebat će vam barem triput toliko.
Sastojci za paprike punjene slanutkom i sirom:
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 veliki žuti luk, nasjeckan na sitno
- 3 režnja češnjaka, protisnutog
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- 2 velike limenke slanutka (2 x 400 g), ocijeđenog
- 20 g gaude, naribane
- 2 čajne žličice mljevenog kima
- 1 čajna žličica mljevenog korijandera
- 1 šaka nasjeckanog kovrčavog peršina
- 4 paprike babure, prepolovljene po dužini i očišćene
- 1 rajčica, nasjeckana na sitno
- 1 krastavac, nasjeckan na sitno
- ½ limuna
- tahini, za posluživanje
Priprema paprika punjenih slanutkom i sirom:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- U velikoj tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak, posolite i popaprite. Pržite uz stalno miješanje oko 5 minuta pa prebacite u zdjelu.
- U istu zdjelu dodajte slanutak, kim, korijander, šaku peršina i žlicu maslinovog ulja. Posolite, popaprite i dobro promiješajte.
- Paprike posložite u posudu za pečenje i napunite smjesom od slanutka. Pospite sirom i pecite oko 30 minuta.
- Za to vrijeme nasjeckajte rajčice i krastavce, prelijte ih limunovim sokom, dodajte preostale 2 žlice peršina i žlicu maslinovog ulja.
- Poslužite pečene paprike prelivene salatom od rajčice i tahinijem.
Zašto je susjedov ukusniji? 10 grešaka zbog kojih vam ajvar ispada loše +1