Palačinke najčešće jedemo sa slatkim nadjevima – šećerom, orasima, pekmezom, namazom od čokolade i sličnim poslasticama. No one mogu biti i sjajna baza za slana jela.

Palačinke sa šunkom i sirom odlična su ideja za doručak, ručak ili večeru. Najfinije su kada su tople i svježe pečene, no možete ih pripremiti i unaprijed i zagrijati prije konzumacije na tavi ili u mikrovalnoj pećnici.

U nadjev stavite šunku po želji i topivi sir poput gaude, cheddara ili čak gruyerea.

Palačinke sa šunkom i sirom - sastojci:

  • 200 ml mlijeka
  • 100 g brašna
  • 100 g šunke
  • 100 g naribanog sira
  • 40 g maslaca
  • 1 jaje
  • sol po želji
  • biljno ulje

Palačinke sa šunkom i sirom - priprema:

  1. Izmućkajte jaje, mlijeko i pola čajne žličice biljnog ulja. Postupno dodajte brašno i malo soli. Miješajte smjesu dok ne postane glatka i bez grudica.
  2. Zagrijte malo ulja na tavi i na njemu ispecite palačinke na uobičajeni način. Podijelite smjesu na četiri jednaka dijela. Izlijete četvrtinu smjese na tavu – okrećite je u svim smjerovima kako bi prekrila površinu cijele tave i pecite oko jedne minute.
  3. Okrenite palačinku i nastavite peći još oko trideset sekunde. Dodajte 10 g maslaca na palačinku, četvrtinu naribanog sira i šunke i zarolajte je. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  4. Poslužite palačinke tople s umakom po želji. Dobar tek!

Bolje od palačinki? Specijalitet iz Zemlje Vatre za koji vam je potrebno tek nekoliko eura Qutab - 3 Qutab - 2 Qutab - 4 +0 Qutab - 1