Galerija Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 20 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 27 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 25 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 24 Stevo Karapandža, Tatjana Jurić i Mišel Tokić u emisiji Kuhamo s Podravkom +21 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 22

Zahvaljujući kulinarstvu, Stevo Karapandža proputovao je svijet, a na ovim prostorima svakako je prava kulinarska ikona. U njegovo je vrijeme, prisjeća se, to bilo žensko zanimanje i za njega su govorili kako je pionir u smislu promocije njihove profesije na malim ekranima. Danas kuhaju svi i svatko ima svoju emisiju, kaže chef Karapandža, a osvrnuo se i na stil Jamieja Olivera. ''Sviđaju mi se njegovi recepti, ali volio bih da je malo uredniji, pedantniji, poput mene i Mišela'', našalio se.

Kako bi netko bio uspješan kuhar, presudni su talent i volja jer je ovo zanimanje, kaže, dinamično i atraktivno. U svojoj je dugogodišnjoj karijeri Stevo Karapandža većinom bio usko vezan za jedan od naših najdugovječnijih brendova, Podravku, koja ove godine slavi čak 75 godina. Na ovom zajedničkom kuhanju otkrio je kada je najbolje vrijeme za dodavanje Vegete u jela, ali i priznao kako je emotivno vezan uz ovaj dodatak jelima, pa bi zbog njega i suzu pustio, kao i dok sluša najdražu pjesmu Arsena Dedića.

Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 2 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 2 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Ni u ovom njegovu najdražem jesenskom receptu nije ju zaobišao te je napomenuo kako je ključno ne prepeći pačja prsa, koja moraju ostati sočna i poslužena uz neki dobar umak, koji na kraju obogatimo Vegetom.

Stevin recept skuhao je njegov svojevrsni nasljednik, Mišel Tokić, koji će u emisiji ''Kuhamo s Podravkom'', u In Magazinu, uz moralnu podršku voditeljice Tatjane Jurić u narednim mjesecima ugostiti mnoge osobe iz javnog života i strane gastroblogere te kuhati njihove najdraže recepte s Podravkinim proizvodima, koje svi volimo i imamo u svojim smočnicama.

Stevo Karapandža, Tatjana Jurić i Mišel Tokić u emisiji Kuhamo s Podravkom Stevo Karapandža, Tatjana Jurić i Mišel Tokić u emisiji Kuhamo s Podravkom (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

I vi ćete imati priliku kuhati ispred kamera i rame uz rame poznatom chefu Michelu Tokiću ako ste se uspjeli prijaviti na naš natječaj i osvojiti nas svojim jelom.

Dok čekate nove kreativne recepte iz rubrike ''Kuhamo s Podravkom'', isprobajte ovaj za pačja prsa s bundevom dragog Steve Karapandže.

Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 21 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 21 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - PAČJA PRSA S BUNDEVOM

Sastojci (za 4 osobe):

Za bundevu:

Za umak:

Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 22 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 22 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema:

  1. Bundevu narežite na kocke jednake veličine.
  2. U tavi ugrijte maslinovo ulje i maslac.
  3. Dodajte sitno narezanu ljutiku i kratko je popecite.
  4. Dodajte bundevu, naribajte malo muškatnog oraščića, dodajte cimet, crni papar i Vegetu. Zalijte s malo tople vode (oko 100 ml) i kuhajte da bundeva omekša.
  5. Bundevu izvadite iz tave, a umak nastavite kuhati toliko da postane gust poput sirupa.
  6. Umiješajte kockice hladnog maslaca da se umak poveže, vratite bundevu, dodajte aceto balsamico i pospite nasjeckanim peršinom.
  7. Pačja prsa s kožicom odvojite od kosti tako da dobijete 2 komada.
  8. Kožicu zarežite u oblik mrežice da bi meso pri pečenju bolje i brže omekšalo, lagano ih posolite i pospite svježe mljevenim crnim paprom. Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 24 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 24 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  9. Položite ih u hladnu tavu s kožom prema dolje i stavite na vatru. Kad se počnu pržiti, pustite ih dok ne dobiju zlatnu, hrskavu kožicu pa ih okrenite na drugu stranu i pržite još nekoliko minuta.
  10. Stavite u pećnicu zagrijanu na 170 ° C i ostavite oko 5 minuta.
  11. Posebno pripremite umak. Sok od jabuke zakuhajte, dodajte med, jabučni ocat, Vegetu, popaprite i nastavite kuhati na laganoj vatri da se tekućina reducira i zgusne. Na kraju umiješajte hladni maslac da se umak poveže.
  12. Na tople tanjure rasporedite kockice bundeve, narezana pačja prsa, pokapajte umakom i poslužite.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju