• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kuhamo s podravkom

Pačja prsa s bundevom: Jednostavan jesenski recept hrvatske ikone kulinarstva

Kuharski mag Stevo Karapandža otkrio nam je svoj najdraži jesenski recept s pačjim prsima i bundevom. Uz njegovu pomoć ovu pravu jesensku deliciju skuhao je još jedan naš vrlo poznati chef i Podravkin gastropromotor, Mišel Tokić.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 3.10.2022 13:18 komentari
viber Created with Sketch.

Galerija Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 20 23 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 27 23 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 25 23 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 24 23

U trendu Zurich - 5 U unajmljenom stanu? Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata Wroclaw - 1 Za svačiji džep "Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka... Rižoto od ljute kobasice i graška Izbacite s jelovnika Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine

Zahvaljujući kulinarstvu, Stevo Karapandža proputovao je svijet, a na ovim prostorima svakako je prava kulinarska ikona. U njegovo je vrijeme, prisjeća se, to bilo žensko zanimanje i za njega su govorili kako je pionir u smislu promocije njihove profesije na malim ekranima. Danas kuhaju svi i svatko ima svoju emisiju, kaže chef Karapandža, a osvrnuo se i na stil Jamieja Olivera. ''Sviđaju mi se njegovi recepti, ali volio bih da je malo uredniji, pedantniji, poput mene i Mišela'', našalio se.

Kako bi netko bio uspješan kuhar, presudni su talent i volja jer je ovo zanimanje, kaže, dinamično i atraktivno. U svojoj je dugogodišnjoj karijeri Stevo Karapandža većinom bio usko vezan za jedan od naših najdugovječnijih brendova, Podravku, koja ove godine slavi čak 75 godina. Na ovom zajedničkom kuhanju otkrio je kada je najbolje vrijeme za dodavanje Vegete u jela, ali i priznao kako je emotivno vezan uz ovaj dodatak jelima, pa bi zbog njega i suzu pustio, kao i dok sluša najdražu pjesmu Arsena Dedića.

Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 2 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 2 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Ni u ovom njegovu najdražem jesenskom receptu nije ju zaobišao te je napomenuo kako je ključno ne prepeći pačja prsa, koja moraju ostati sočna i poslužena uz neki dobar umak, koji na kraju obogatimo Vegetom.

Stevin recept skuhao je njegov svojevrsni nasljednik, Mišel Tokić, koji će u emisiji ''Kuhamo s Podravkom'', u In Magazinu, uz moralnu podršku voditeljice Tatjane Jurić u narednim mjesecima ugostiti mnoge osobe iz javnog života i strane gastroblogere te kuhati njihove najdraže recepte s Podravkinim proizvodima, koje svi volimo i imamo u svojim smočnicama.

Stevo Karapandža, Tatjana Jurić i Mišel Tokić u emisiji Kuhamo s Podravkom Stevo Karapandža, Tatjana Jurić i Mišel Tokić u emisiji Kuhamo s Podravkom (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

I vi ćete imati priliku kuhati ispred kamera i rame uz rame poznatom chefu Michelu Tokiću ako ste se uspjeli prijaviti na naš natječaj i osvojiti nas svojim jelom.

Dok čekate nove kreativne recepte iz rubrike ''Kuhamo s Podravkom'', isprobajte ovaj za pačja prsa s bundevom dragog Steve Karapandže.

Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 21 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 21 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - PAČJA PRSA S BUNDEVOM

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 komada pačjih prsa (oko 400 g bez kosti)
  • Vegeta Maestro morska sol
  • Vegeta Maestro crni papar

Za bundevu:

  • 500 g očišćene bundeve (butternut ili hokaido)
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 20 g maslaca
  • 4 ljutike
  • ¼ žličice Vegeta Maestro muškatnog oraščića
  • ¼ žličice Vegeta Maestro cimeta
  • malo Vegeta Maestro crnog papra
  • 1 žličica Vegete
  • 20 g hladnog maslaca
  • ½ žlice nasjeckanog peršina
  • nekoliko kapi aceta balsamica

Za umak:

  • 200 ml soka od jabuke
  • 1-2 žlice meda
  • 2 žlice jabučnog octa
  • ½ žličice Vegete
  • malo Vegeta Maestro crnog papra
  • 30 g maslaca

Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 22 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 22 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema:

  1. Bundevu narežite na kocke jednake veličine.
  2. U tavi ugrijte maslinovo ulje i maslac.
  3. Dodajte sitno narezanu ljutiku i kratko je popecite.
  4. Dodajte bundevu, naribajte malo muškatnog oraščića, dodajte cimet, crni papar i Vegetu. Zalijte s malo tople vode (oko 100 ml) i kuhajte da bundeva omekša.
  5. Bundevu izvadite iz tave, a umak nastavite kuhati toliko da postane gust poput sirupa.
  6. Umiješajte kockice hladnog maslaca da se umak poveže, vratite bundevu, dodajte aceto balsamico i pospite nasjeckanim peršinom.
  7. Pačja prsa s kožicom odvojite od kosti tako da dobijete 2 komada.
  8. Kožicu zarežite u oblik mrežice da bi meso pri pečenju bolje i brže omekšalo, lagano ih posolite i pospite svježe mljevenim crnim paprom. Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 24 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 24 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  9. Položite ih u hladnu tavu s kožom prema dolje i stavite na vatru. Kad se počnu pržiti, pustite ih dok ne dobiju zlatnu, hrskavu kožicu pa ih okrenite na drugu stranu i pržite još nekoliko minuta.
  10. Stavite u pećnicu zagrijanu na 170 ° C i ostavite oko 5 minuta.
  11. Posebno pripremite umak. Sok od jabuke zakuhajte, dodajte med, jabučni ocat, Vegetu, popaprite i nastavite kuhati na laganoj vatri da se tekućina reducira i zgusne. Na kraju umiješajte hladni maslac da se umak poveže.
  12. Na tople tanjure rasporedite kockice bundeve, narezana pačja prsa, pokapajte umakom i poslužite.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kuhamo s podravkom
  • #Stevo karapandza
  • #pačja prsa
  • #bundeva
  • #podravka
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kako keksi od zobenih pahuljica recept koji se kuha
Hrskavi i fini
Keksi koji se ne peku, nego kuhaju na štednjaku! Recept je jako jednostavan, a okus – fantastičan
Putnička klasa: Sardinija - otok od tristo čuda
Putopisno predavanje
Putnička klasa: Besplatno uživajte u Sardiniji - otoku od tristo čuda
Pire od krumpira s vrhnjem i parmezanom recept
Savršenstvo bez mane
Recept za pire od krumpira kao iz najboljih restorana – toliko je fin da ga možete jesti i bez pečenog mesa
Najraskošnije dosad: Sve što trebate znati o ovogodišnjem Fuliranju u Zagrebu
Brojimo sitno...
Najraskošnije dosad: Sve što trebate znati o ovogodišnjem Fuliranju u Zagrebu
Simboli Zagreba od betona i čelika: Vjesnik, Mirkova cigara, Mamutica...
Upisani u povijest
Simboli Zagreba od betona i čelika: Vjesnik, Mirkova cigara, Mamutica...
Danilo: arheološko blago u blizini Šibenika
Nedovoljno poznato, a zgodno
Jeste li čuli za Danilo? Blago u blizini Šibenika koje rijetko gdje možete vidjeti u svijetu
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
NP Lovćen
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Maloljetnici na razgovoru u krim policiji
šokantna vatrena stihija
Maloljetnici u policiji! Policija raspetljava detalje požara u Vjesniku: "Ne vjeruju da se dogodio tehnički kvar, nego..."
Sjeverna Koreja pogubila bračni par pred djecom: Stotine prisilno gledale strijeljanje
Grozota
Sjeverna Koreja pogubila bračni par, a razlog je nevjerojatan: Stotine prisiljene gledati strijeljanje, čak i djeca
Andrej Plenković u državnom posjetu Italiji: Sastao se s Meloni
SUSRET U RIMU
Plenković se sastao s Meloni: Dočekala ga je riječima koje nije očekivao
show
Tko je suprug Meri Goldašić Jure od kojeg se rastaje?
samozatajni jure
Tko je suprug Meri Goldašić, od kojeg se razvodi?
Josip Radeljak Dikan pohvalio se putovanjem svoje kćeri Lane Radeljak
''nije propustila...''
Dikan se pohvalio potezom svoje kćeri koji ga je oduševio: ''Ponosan sam na moje suho zlato''
Franka Batelić podijelila preslatki trenutak između kćerkice i Vedrana Ćorluke
''Kad je on tu...'''
Ćorlukina Franka podijelila preslatki trenutak tate Vedrana i njihove mezimice
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
7 psihosomatskih bolesti: Gdje boli kad duša boli? Ovako psiha utječe na tijelo
Piše psihologinja
7 psihosomatskih bolesti: Gdje boli kad duša boli? Ovako psiha utječe na tijelo
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Stavio kameru u perilicu posuđa, a snimka je iznenadila gledatelje
Zanimljivo
Stavio kameru u perilicu posuđa, a snimka je iznenadila gledatelje
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
Nezgodno
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
Tražio Amerikance da izgovore hrvatske riječi, rezultati nasmijali cijelu regiju
Kako su se snašli?
Tražio Amerikance da izgovore hrvatske riječi, rezultati nasmijali cijelu regiju
tech
Znanstvenici došli do nevjerojatnog otkrića kako tumori sprječavaju imunološki sustav da ih uništi
Ključ za buduće terapije
Znanstvenici došli do nevjerojatnog otkrića kako tumori sprječavaju imunološki sustav da ih uništi
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Znanstvenici su pronašli ogromnu pukotinu ispod jednog od vulkana u našem susjedstvu
Što to točno znači?
Znanstvenici su pronašli ogromnu pukotinu ispod jednog od vulkana u našem susjedstvu
sport
Tužna vijest potresla hrvatski sport: Preminuo jedan od najboljih trenera
Ogroman gubitak za gimnastiku
Tužna vijest pogodila hrvatski sport: Preminuo jedan od najboljih trenera
Marko Arnautović: "18. studeni sada mora postati državni praznik za sve"
Ima poruku za političare
Marko Arnautović: "18. studeni mora postati državni praznik za sve"
Pogledajte što je zaštitar pokazao navijačima BiH na utakmici u Beču: "Taj će dobiti otkaz"
proširila se snimka
Pogledajte što je zaštitar pokazao navijačima BiH na utakmici u Beču: "Taj će dobiti otkaz"
tv
Kumovi: Dogodila se sreća u nesreći – moraju djelovati brzo
KUMOVI
Kumovi: Dogodila se sreća u nesreći – moraju djelovati brzo
MasterChef: Izgleda da su svi bili iznenađeni Markovim odličnim tanjurom - čak i on sam!
DOBAR SPOJ
Izgleda da su svi bili iznenađeni Markovim odličnim tanjurom - čak i on sam!
MasterChef: Povuci-potegni između Renate i chefa Stjepana: "Radite toliko banalne greške!"
DRUGAČIJA TEHNIKA
Povuci-potegni između Renate i chefa Stjepana: "Radite toliko banalne greške!"
putovanja
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
novac
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
lifestyle
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Lejla Filipović u cipelama koje podižu cijelu kombinaciju bez previše napora.
OMILJENI MODEL
Lejla Filipović: Cipele koje bez previše napora podižu svaku kombinaciju, boja je vrh
Recept za brze fritule
TAKO JEDNOSTAVNO
Imamo najlakši recept za brze fritule, gotove su za tren i savršene
sve
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Tužna vijest potresla hrvatski sport: Preminuo jedan od najboljih trenera
Ogroman gubitak za gimnastiku
Tužna vijest pogodila hrvatski sport: Preminuo jedan od najboljih trenera
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Pržena bundeva
Za 15 minuta

Pržena bundeva na grčki način: Jednostavno jelo puno okusa i povijesti

Iza ove skromne pržene bundeve krije se fascinantna priča koja počinje u 15. stoljeću u Venciji... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Novogodišnja sarma Hrana i piće
    Podravka donosi

    Slasna sarma: Recept za jelo s kojim ćete si osigurati sreću u novoj godini

  • Slatka pita od bundeve Hrana i piće
    Jednostavno

    Okus djetinjstva: Recept za starinsku slatku pitu od bundeve

  • Pržena bundeva Hrana i piće
    Za 15 minuta

    Pržena bundeva na grčki način: Jednostavno jelo puno okusa i povijesti

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close