• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kuhamo s podravkom

Pačja prsa s bundevom: Jednostavan jesenski recept hrvatske ikone kulinarstva

Kuharski mag Stevo Karapandža otkrio nam je svoj najdraži jesenski recept s pačjim prsima i bundevom. Uz njegovu pomoć ovu pravu jesensku deliciju skuhao je još jedan naš vrlo poznati chef i Podravkin gastropromotor, Mišel Tokić.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 3.10.2022 13:18 komentari
viber Created with Sketch.

Galerija Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 20 23 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 27 23 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 25 23 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 24 23

U trendu K2 - 4 "Planina svih planina" Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške Cacio e Pepe Korak po korak Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka Klara Vrijedi probati Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Zahvaljujući kulinarstvu, Stevo Karapandža proputovao je svijet, a na ovim prostorima svakako je prava kulinarska ikona. U njegovo je vrijeme, prisjeća se, to bilo žensko zanimanje i za njega su govorili kako je pionir u smislu promocije njihove profesije na malim ekranima. Danas kuhaju svi i svatko ima svoju emisiju, kaže chef Karapandža, a osvrnuo se i na stil Jamieja Olivera. ''Sviđaju mi se njegovi recepti, ali volio bih da je malo uredniji, pedantniji, poput mene i Mišela'', našalio se.

Kako bi netko bio uspješan kuhar, presudni su talent i volja jer je ovo zanimanje, kaže, dinamično i atraktivno. U svojoj je dugogodišnjoj karijeri Stevo Karapandža većinom bio usko vezan za jedan od naših najdugovječnijih brendova, Podravku, koja ove godine slavi čak 75 godina. Na ovom zajedničkom kuhanju otkrio je kada je najbolje vrijeme za dodavanje Vegete u jela, ali i priznao kako je emotivno vezan uz ovaj dodatak jelima, pa bi zbog njega i suzu pustio, kao i dok sluša najdražu pjesmu Arsena Dedića.

Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 2 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 2 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Ni u ovom njegovu najdražem jesenskom receptu nije ju zaobišao te je napomenuo kako je ključno ne prepeći pačja prsa, koja moraju ostati sočna i poslužena uz neki dobar umak, koji na kraju obogatimo Vegetom.

Stevin recept skuhao je njegov svojevrsni nasljednik, Mišel Tokić, koji će u emisiji ''Kuhamo s Podravkom'', u In Magazinu, uz moralnu podršku voditeljice Tatjane Jurić u narednim mjesecima ugostiti mnoge osobe iz javnog života i strane gastroblogere te kuhati njihove najdraže recepte s Podravkinim proizvodima, koje svi volimo i imamo u svojim smočnicama.

Stevo Karapandža, Tatjana Jurić i Mišel Tokić u emisiji Kuhamo s Podravkom Stevo Karapandža, Tatjana Jurić i Mišel Tokić u emisiji Kuhamo s Podravkom (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

I vi ćete imati priliku kuhati ispred kamera i rame uz rame poznatom chefu Michelu Tokiću ako ste se uspjeli prijaviti na naš natječaj i osvojiti nas svojim jelom.

Dok čekate nove kreativne recepte iz rubrike ''Kuhamo s Podravkom'', isprobajte ovaj za pačja prsa s bundevom dragog Steve Karapandže.

Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 21 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 21 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - PAČJA PRSA S BUNDEVOM

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 komada pačjih prsa (oko 400 g bez kosti)
  • Vegeta Maestro morska sol
  • Vegeta Maestro crni papar

Za bundevu:

  • 500 g očišćene bundeve (butternut ili hokaido)
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 20 g maslaca
  • 4 ljutike
  • ¼ žličice Vegeta Maestro muškatnog oraščića
  • ¼ žličice Vegeta Maestro cimeta
  • malo Vegeta Maestro crnog papra
  • 1 žličica Vegete
  • 20 g hladnog maslaca
  • ½ žlice nasjeckanog peršina
  • nekoliko kapi aceta balsamica

Za umak:

  • 200 ml soka od jabuke
  • 1-2 žlice meda
  • 2 žlice jabučnog octa
  • ½ žličice Vegete
  • malo Vegeta Maestro crnog papra
  • 30 g maslaca

Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 22 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 22 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema:

  1. Bundevu narežite na kocke jednake veličine.
  2. U tavi ugrijte maslinovo ulje i maslac.
  3. Dodajte sitno narezanu ljutiku i kratko je popecite.
  4. Dodajte bundevu, naribajte malo muškatnog oraščića, dodajte cimet, crni papar i Vegetu. Zalijte s malo tople vode (oko 100 ml) i kuhajte da bundeva omekša.
  5. Bundevu izvadite iz tave, a umak nastavite kuhati toliko da postane gust poput sirupa.
  6. Umiješajte kockice hladnog maslaca da se umak poveže, vratite bundevu, dodajte aceto balsamico i pospite nasjeckanim peršinom.
  7. Pačja prsa s kožicom odvojite od kosti tako da dobijete 2 komada.
  8. Kožicu zarežite u oblik mrežice da bi meso pri pečenju bolje i brže omekšalo, lagano ih posolite i pospite svježe mljevenim crnim paprom. Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 24 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 24 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  9. Položite ih u hladnu tavu s kožom prema dolje i stavite na vatru. Kad se počnu pržiti, pustite ih dok ne dobiju zlatnu, hrskavu kožicu pa ih okrenite na drugu stranu i pržite još nekoliko minuta.
  10. Stavite u pećnicu zagrijanu na 170 ° C i ostavite oko 5 minuta.
  11. Posebno pripremite umak. Sok od jabuke zakuhajte, dodajte med, jabučni ocat, Vegetu, popaprite i nastavite kuhati na laganoj vatri da se tekućina reducira i zgusne. Na kraju umiješajte hladni maslac da se umak poveže.
  12. Na tople tanjure rasporedite kockice bundeve, narezana pačja prsa, pokapajte umakom i poslužite.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kuhamo s podravkom
  • #Stevo karapandza
  • #pačja prsa
  • #bundeva
  • #podravka
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Dostojna zamjena za sarmu? Recept za musaku od kiselog kupusa i krumpira
Jednostavno i fino
Dostojna zamjena za sarmu? Recept za musaku od kiselog kupusa
Divna torta od bjelanjaka, šećera i mandarina koju morate probati
Imamo recept
Pavlova od mandarina: Legendarna slastica u jesenskoj verziji koju morate probati
Plutanje među santama leda hit
Najbolje
Ova turistička atrakcija nije za zimogrozne! Plutanje među ledom veliki je hit na sjeveru Europe
Dvorac Trosky u Češkoj
Djevica i starica
Ruševine ovog dvorca postale su veliki turistički hit među mlađima od 25 godina, a evo i zašto
Brzo, jednostavno i neodoljivo: Recept za mađarsku pitu od jabuka
Prava jesenska
Brzo, jednostavno i neodoljivo: Recept za mađarsku pitu od jabuka
Koliko mesa, toliko luka: Recept za makedonski specijalitet koji se sporo kuha, a dugo grije (dušu)
(Ohridski) čomlek
Koliko mesa, toliko luka: Recept za makedonski specijalitet koji se sporo kuha, a dugo grije (dušu)
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Vrijedi probati
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Novi na popisu
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 najsigurnijih zemalja za putovanje u 2026. godini
Laganini na put
15 najsigurnijih zemalja za putovanje u 2026. godini

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Britanija šalje pomoć u Belgiju radi zaustavljanja incidenata s dronovima
BESPILOTNE LETJELICE
Svjetska sila hitno šalje pomoć državi EU-a: "Poslat ćemo ljude i opremu"
Teška prometna nesreća u Zagorju: Jedna osoba poginula, još dvije ozlijeđene
Očevid u tijeku
Teška prometna nesreća u Zagorju: Dvije osobe mrtve, jedna prevezena u bolnicu
Kamioni s posebnim senzorima prepoznaju pogrešno odvojen otpad
AI u Njemačkoj
Kazne za građane: Kamioni prepoznaju pogrešno odvojen otpad
show
Kako izgledaju roditelji Mije Negovetić?
samozatajni riječani
Kako izgledaju roditelji Mije Negovetić? Osvanula je njihova zajednička fotografija
Udala se TikTokerica Nora Bago
pogledajte ludu atmosferu!
Popularna Splićanka stala pred oltar: "Da sam znala za koga ću se udati..."
Splitska tiktokerica Dženifer Džoni na zagrebačkoj špici
iznenadila prolaznike
Tko je Splićanka koja je hit na TikToku, a čije su cipele na zagrebačkoj špici ukrale sav show?
zdravlje
Jela od kelja: 6 recepata s mesom i bez mesa
Po preporuci nutricionistice
Jela od kelja: 6 recepata s mesom i bez mesa
Stručnjaci imaju upozorenje za sve roditelje – pratite ovaj znak prije nego bude prekasno!
Važno!
Stručnjaci imaju upozorenje za sve roditelje – pratite ovaj znak prije nego bude prekasno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Važno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
zabava
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Urnebesno
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
Urnebesno
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
tech
Projekt koji bi mogao promijeniti naše poimanje svemira: Znanstvenici u “lovu” na izvanzemaljce
Poznati su neki detalji
Projekt koji bi mogao promijeniti naše poimanje svemira: Znanstvenici u “lovu” na izvanzemaljce
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
Svaki se postotak računa
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
Najstariji poznati spomenik drevnih Maja mogao bi biti ogromna karta svemira
Veliki ritualni kompleks
Najstariji poznati spomenik drevnih Maja mogao bi biti ogromna karta svemira
sport
Poraz Dinama u Puli prelomio: Zvonimir Boban sazvao hitan sastanak stožera
Odmah ujutro
Poraz u Puli prelomio: Zvonimir Boban sazvao hitan sastanak stožera Dinama
Iz Girone stigle odlične vijesti za Dinamo
nada tinja i dalje
Iz Girone stigle odlične vijesti za Dinamo
Šok za Dalića i Vatrene: FIFA uoči SP-a uvodi pravilo koje mijenja sve
otežan put
Šok za Dalića i Vatrene: FIFA uoči SP-a uvodi pravilo koje mijenja sve
tv
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Kata Dizalica
KAKVA ENERGIJA!
Ova je skupa! Kata Dizalica digla na noge cijeli studio! Jeste li i vi zaplesali?
Supertalent: Sedmu epizodu Supertalenta obilježio niz neočekivanih nastupa!
ZABAVILI!
Sedmu epizodu Supertalenta obilježio niz neočekivanih nastupa!
MasterChef: Renatin i Ivanov uspjeh zasmetao Juricu! "Nemam ništa protiv nikoga, ali..."
BORBA!
Renatin i Ivanov uspjeh zasmetao Juricu! "Nemam ništa protiv nikoga, ali..."
putovanja
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
Dvorac Trosky u Češkoj
Djevica i starica
Ruševine ovog dvorca postale su veliki turistički hit među mlađima od 25 godina, a evo i zašto
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Vrijedi probati
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
novac
Iz Rijeke stiže inovacija u limenci: "Recepturu smo dotjerivali godinu dana. Htjeli smo napraviti nešto što ima okus pravog voća, ali i stav"
CRAFT NAPITAK
Iz Rijeke stiže inovacija u limenci: "Recepturu smo dotjerivali godinu dana. Htjeli smo napraviti nešto što ima okus pravog voća, ali i stav"
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
lifestyle
Ksenija Pajić u trapericama i bundi na zagrebačkoj špici 2025.
Ležerna i dotjerana
Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić ih nosi uz kratku bundu
Davorka Dalić na koncertu međimurske popevke u Beču 2025.
Plijenila je poglede
Nenametljiva elegancija Davorke Dalić idealan je izbor za koncert u legendarnoj bečkoj dvorani
Zašto birati eriku prije vrijeska?
zanimljivo i korisno
“Načinjena je nepravda prema prirodi“: Evo zašto bismo uvijek trebali birati erike, a ne ovakav vrijesak
sve
Ksenija Pajić u trapericama i bundi na zagrebačkoj špici 2025.
Ležerna i dotjerana
Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić ih nosi uz kratku bundu
Davorka Dalić na koncertu međimurske popevke u Beču 2025.
Plijenila je poglede
Nenametljiva elegancija Davorke Dalić idealan je izbor za koncert u legendarnoj bečkoj dvorani
Poraz Dinama u Puli prelomio: Zvonimir Boban sazvao hitan sastanak stožera
Odmah ujutro
Poraz u Puli prelomio: Zvonimir Boban sazvao hitan sastanak stožera Dinama
Pržena bundeva
Za 15 minuta

Pržena bundeva na grčki način: Jednostavno jelo puno okusa i povijesti

Iza ove skromne pržene bundeve krije se fascinantna priča koja počinje u 15. stoljeću u Venciji... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Novogodišnja sarma Hrana i piće
    Podravka donosi

    Slasna sarma: Recept za jelo s kojim ćete si osigurati sreću u novoj godini

  • Slatka pita od bundeve Hrana i piće
    Jednostavno

    Okus djetinjstva: Recept za starinsku slatku pitu od bundeve

  • Pržena bundeva Hrana i piće
    Za 15 minuta

    Pržena bundeva na grčki način: Jednostavno jelo puno okusa i povijesti

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close