• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kuhamo s podravkom

Pačja prsa s bundevom: Jednostavan jesenski recept hrvatske ikone kulinarstva

Kuharski mag Stevo Karapandža otkrio nam je svoj najdraži jesenski recept s pačjim prsima i bundevom. Uz njegovu pomoć ovu pravu jesensku deliciju skuhao je još jedan naš vrlo poznati chef i Podravkin gastropromotor, Mišel Tokić.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 3.10.2022 13:18 komentari
viber Created with Sketch.

Galerija Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 20 23 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 27 23 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 25 23 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 24 23

U trendu Pipi e patati pipi e patati Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom Ivica i Marica - 3 Bolji život Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend Kažun - 14 Kuće bez arhitekta Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?

Zahvaljujući kulinarstvu, Stevo Karapandža proputovao je svijet, a na ovim prostorima svakako je prava kulinarska ikona. U njegovo je vrijeme, prisjeća se, to bilo žensko zanimanje i za njega su govorili kako je pionir u smislu promocije njihove profesije na malim ekranima. Danas kuhaju svi i svatko ima svoju emisiju, kaže chef Karapandža, a osvrnuo se i na stil Jamieja Olivera. ''Sviđaju mi se njegovi recepti, ali volio bih da je malo uredniji, pedantniji, poput mene i Mišela'', našalio se.

Kako bi netko bio uspješan kuhar, presudni su talent i volja jer je ovo zanimanje, kaže, dinamično i atraktivno. U svojoj je dugogodišnjoj karijeri Stevo Karapandža većinom bio usko vezan za jedan od naših najdugovječnijih brendova, Podravku, koja ove godine slavi čak 75 godina. Na ovom zajedničkom kuhanju otkrio je kada je najbolje vrijeme za dodavanje Vegete u jela, ali i priznao kako je emotivno vezan uz ovaj dodatak jelima, pa bi zbog njega i suzu pustio, kao i dok sluša najdražu pjesmu Arsena Dedića.

Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 2 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 2 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Ni u ovom njegovu najdražem jesenskom receptu nije ju zaobišao te je napomenuo kako je ključno ne prepeći pačja prsa, koja moraju ostati sočna i poslužena uz neki dobar umak, koji na kraju obogatimo Vegetom.

Stevin recept skuhao je njegov svojevrsni nasljednik, Mišel Tokić, koji će u emisiji ''Kuhamo s Podravkom'', u In Magazinu, uz moralnu podršku voditeljice Tatjane Jurić u narednim mjesecima ugostiti mnoge osobe iz javnog života i strane gastroblogere te kuhati njihove najdraže recepte s Podravkinim proizvodima, koje svi volimo i imamo u svojim smočnicama.

Stevo Karapandža, Tatjana Jurić i Mišel Tokić u emisiji Kuhamo s Podravkom Stevo Karapandža, Tatjana Jurić i Mišel Tokić u emisiji Kuhamo s Podravkom (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

I vi ćete imati priliku kuhati ispred kamera i rame uz rame poznatom chefu Michelu Tokiću ako ste se uspjeli prijaviti na naš natječaj i osvojiti nas svojim jelom.

Dok čekate nove kreativne recepte iz rubrike ''Kuhamo s Podravkom'', isprobajte ovaj za pačja prsa s bundevom dragog Steve Karapandže.

Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 21 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 21 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - PAČJA PRSA S BUNDEVOM

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 komada pačjih prsa (oko 400 g bez kosti)
  • Vegeta Maestro morska sol
  • Vegeta Maestro crni papar

Za bundevu:

  • 500 g očišćene bundeve (butternut ili hokaido)
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 20 g maslaca
  • 4 ljutike
  • ¼ žličice Vegeta Maestro muškatnog oraščića
  • ¼ žličice Vegeta Maestro cimeta
  • malo Vegeta Maestro crnog papra
  • 1 žličica Vegete
  • 20 g hladnog maslaca
  • ½ žlice nasjeckanog peršina
  • nekoliko kapi aceta balsamica

Za umak:

  • 200 ml soka od jabuke
  • 1-2 žlice meda
  • 2 žlice jabučnog octa
  • ½ žličice Vegete
  • malo Vegeta Maestro crnog papra
  • 30 g maslaca

Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 22 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 22 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema:

  1. Bundevu narežite na kocke jednake veličine.
  2. U tavi ugrijte maslinovo ulje i maslac.
  3. Dodajte sitno narezanu ljutiku i kratko je popecite.
  4. Dodajte bundevu, naribajte malo muškatnog oraščića, dodajte cimet, crni papar i Vegetu. Zalijte s malo tople vode (oko 100 ml) i kuhajte da bundeva omekša.
  5. Bundevu izvadite iz tave, a umak nastavite kuhati toliko da postane gust poput sirupa.
  6. Umiješajte kockice hladnog maslaca da se umak poveže, vratite bundevu, dodajte aceto balsamico i pospite nasjeckanim peršinom.
  7. Pačja prsa s kožicom odvojite od kosti tako da dobijete 2 komada.
  8. Kožicu zarežite u oblik mrežice da bi meso pri pečenju bolje i brže omekšalo, lagano ih posolite i pospite svježe mljevenim crnim paprom. Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 24 Pačja prsa s bundevom - recept Steve Karapandže - 24 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  9. Položite ih u hladnu tavu s kožom prema dolje i stavite na vatru. Kad se počnu pržiti, pustite ih dok ne dobiju zlatnu, hrskavu kožicu pa ih okrenite na drugu stranu i pržite još nekoliko minuta.
  10. Stavite u pećnicu zagrijanu na 170 ° C i ostavite oko 5 minuta.
  11. Posebno pripremite umak. Sok od jabuke zakuhajte, dodajte med, jabučni ocat, Vegetu, popaprite i nastavite kuhati na laganoj vatri da se tekućina reducira i zgusne. Na kraju umiješajte hladni maslac da se umak poveže.
  12. Na tople tanjure rasporedite kockice bundeve, narezana pačja prsa, pokapajte umakom i poslužite.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kuhamo s podravkom
  • #Stevo karapandza
  • #pačja prsa
  • #bundeva
  • #podravka
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Bespilotni borbeni brod BlackSea Technologies MASC
MASC
Ovo nije katamaran već bespilotni ratni brod, a osmišljen je za američku mornaricu
Kuhalo Agari koje kuha uz pomoć AI-a
Ne morate znati kuhati
Hit s Kickstartera: Kuhalo koje "samo" priprema hranu kao iz najboljih restorana
Mesne okruglice s pekmezom od grožđa recept
Neobična kombinacija
Mesne okruglice za "hrabre" i lijene: Za ovaj recept treba vam samo 3 sastojka
Znate li što su grue? Drveni divovi Savudrije koji podsjećaju na prošla vremena
Tradicija ribara
Znate li što su grue? Drveni divovi Savudrije koji podsjećaju na prošla vremena
Na stolu za pola sata: Recept za slasni složenac s kobasicama i sirom
Brzinski ručak ili večera
Na stolu za pola sata: Recept za slasni složenac s kobasicama i sirom
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Zuppa inglese
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Bajkovita Baranja: Autentičan doživljaj nekog zabroravljenog - i toliko boljeg - života
Bolji život
Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Kuće bez arhitekta
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Vozila izgledaju novo, ali ih nitko ne želi: Groblje električnih automobila o kojem se priča
Nestvarni prizor
Vozila izgledaju novo, ali ih nitko ne želi: Groblje električnih automobila o kojem se priča
Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače
Focaccia od kiselog tijesta recept
Savršenstvo bez mane
Nije brzo, ni jednostavno, ali… Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Automobilom se zabio u radni stroj, na mjestu je poginuo
Očevid u tijeku
Automobil se zabio u radni stroj, vozač na mjestu poginuo
Stigla je najavljena promjena vremena
Žestoki listopad
Hrvatska na udaru žestoke promjene vremena! Pada snijeg, moguće su i poplave
U Sloveniji lavina zatrpala trojicu hrvatskih planinara?
akcija spašavanja u tijeku
FOTO Tragajući za Hrvatima koje je zatrpala lavina, spasioci pronašli Mađare! Stigle prve fotografije potrage
show
Heidi Klum u prozirnom izdanaju pokazala apsolutno sve
ostavila sve bez riječi
Čipka ispod koje je nosila samo tange pala je u drugi plan kad se nasmijala i pokazala zube
Hana Huljić Grašo u rijetkom izlasku zablistala s Anamariju Asanović
prekrasne dame
Grašina Hana u rijetkom izlasku s kćeri bivšeg vatrenog, jedan detalj svima je zapeo za oko
Kako izgleda supruga Nikole Grmoje?
samozatajna žena
Tko je supruga Nikole Grmoje? Upoznao ju je na faksu, a nosi rijetko ime
zdravlje
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Pokrovitelj Donat
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Ovo svaka žena treba znati: Koliko vremena muškarcu stvarno treba za “drugi krug”?
Muškarcima treba duže nego ženama
Ovo svaka žena treba znati: Koliko vremena muškarcu stvarno treba za “drugi krug”?
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Iznenađujući rezultati nove studije
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
zabava
Na prilazu ih dočekalo jezivo iznenađenje, pogledajte samo ovu grdosiju
Čovječe...
Na prilazu ih dočekalo jezivo iznenađenje, pogledajte samo ovu grdosiju
Mačka dobila novog cimera, njezina reakcija je hit
Što je to?
Mačka dobila novog cimera, njezina reakcija je hit
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Nepozvani gosti
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
tech
"Svemirski odmetnik" lebdi između planeta i proždire sve što mu se nađe na putu
Nevjerojatno otkriće
"Svemirski odmetnik" lebdi između planeta i proždire sve što mu se nađe na putu
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Sve objavili na Facebooku
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Novi Zuckerbergov potez neće se svidjeti korisnicima Facebooka, Instagrama i WhatsAppa
Kaže da su transparentni
Novi Zuckerbergov potez neće se svidjeti korisnicima Facebooka, Instagrama i WhatsAppa
sport
Tomislav Ivković o Luki Modriću: "Liječnici trebaju pregledati Luku Modriću. Kako je to moguće?"
Luka je čudo
Ikona u nevjerici: "Liječnici trebaju pregledati Modrića. Kako je to moguće?"
Atalanta i Como odigrali 1:1 u 6. kolu Serie A: Martin Baturina zaigrao od prve minute
Nisu zadovoljni
Martin Baturina konačno startao, navijači su bijesni: "Fabregas je ili arogantan ili glup"
Najbolji napadač svijeta: "Želim igrati za Hajduk, a reprezentacija je nešto posebno"
ogroman hit
Najbolji strijelac svijeta: "Želim igrati za Hajduk, a reprezentacija je nešto posebno"
tv
Skrivena sudbina: Opasna igra sa sobom donosi i visoke uloge - jesu li oni spremni na to? Otkrijte u novim epizodama serije "Skrivena sudbina"
SKRIVENA SUDBINA
Opasna igra sa sobom donosi i visoke uloge - jesu li oni spremni na to? Otkrijte u novim epizodama serije "Skrivena sudbina"
Skrivena sudbina: Spriječio ju je da dođe na mjesto sastanka
SKRIVENA SUDBINA
Spriječio ju je da dođe na mjesto sastanka
Kumovi: Kako će retrogradni merkur utjecati na Zaglavčane ne propustite doznati u novim epizodama serije "Kumovi"
KUMOVI
Kako će retrogradni merkur utjecati na Zaglavčane ne propustite doznati u novim epizodama serije "Kumovi"
putovanja
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Bajkovita Baranja: Autentičan doživljaj nekog zabroravljenog - i toliko boljeg - života
Bolji život
Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Kuće bez arhitekta
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
novac
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Posao za hrvatske tekstilce
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Elon Musk govori svojim pratiteljima da otkažu pretplate na Netflix. Ovo je razlog
Hoće li ga poslušati?
Elon Musk govori svojim pratiteljima da otkažu pretplate na Netflix. Ovo je razlog
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
lifestyle
Modno usklađeni par sa zagrebačke špice
Odlične kombinacije
Par sa špice tako je dobro usklađen, da ih ne možemo prestati gledati, top su
Ana Gruica Uglešić na premijeri Lutikine kuće u Zarinom kariranom odijelu 2025.
Model za 60 eura
Hlače Ane Gruice Uglešić su veliki jesenki hit, a sjajan su izbor za posao i odlazak u kazalište
Boje koje se najbolje slažu sa smeđom
HIT SEZONE
Smeđa se najbolje slaže s ovih 10 boja, izgledat će fantastično
sve
Tomislav Ivković o Luki Modriću: "Liječnici trebaju pregledati Luku Modriću. Kako je to moguće?"
Luka je čudo
Ikona u nevjerici: "Liječnici trebaju pregledati Modrića. Kako je to moguće?"
Heidi Klum u prozirnom izdanaju pokazala apsolutno sve
ostavila sve bez riječi
Čipka ispod koje je nosila samo tange pala je u drugi plan kad se nasmijala i pokazala zube
Modno usklađeni par sa zagrebačke špice
Odlične kombinacije
Par sa špice tako je dobro usklađen, da ih ne možemo prestati gledati, top su
Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije

Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom

Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i hrskavom slaninom utješno je jelo koje je će vas zasititi, razveseliti i utješiti, a priprema se lako i brzo. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Novogodišnja sarma Hrana i piće
    Podravka donosi

    Slasna sarma: Recept za jelo s kojim ćete si osigurati sreću u novoj godini

  • Lazanje s bundevom Hrana i piće
    Iz pećnice

    Nešto novo: Recept za lazanje s bundevom... i tri vrste sira

  • Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom Hrana i piće
    Tješi i grije

    Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close