Kiseli ljubičasti luk izvrstan je sastojak za razigravanje dosadnih salata, variva i sendviča. Uz to, ova netipična zimnica vrlo se lako priprema i ne iziskuje dugo kiseljenje prije konzumacije. Recept od šest sastojaka napravite danas i stavite u hladnjak, a već sutra možete uživati u njegovu slasnom okusu.
Sastojci:
250 ml jabučnog octa
1 glavica ljubičastog luka
2 čajne žličice soli
2 čajne žličice meda
nekoliko zrna crnog papra
2-3 češnja češnjaka
Priprema:
1. U čistu staklenku ulijte jabučni ocat, sol, papar, med te češnjak narezan na sitne komade. Sve dobro promiješajte.
2. Očistite ljubičasti luk i narežite ga na kolutove te uronite u pripremljenu tekućinu za kiseljenje.
3. Zatvorite staklenku, protresite je i stavite je u hladnjak preko noći.
4. Kiseli luk poslužite uz sendviče, salate, variva, mesna i druga jela. Dobar tek.
Savjet plus:
Ovako pripremljen kiseli luk u hladnjaku može stajati nekoliko tjedana. Nakon što pojedete sav luk, preostalu tekućinu možete iskoristiti za pripremu salata.
Jedini recept koji će vam trebati: Najkremastiji domaći ajvar na način Vesne Miletić +1