Kiseli ljubičasti luk izvrstan je sastojak za razigravanje dosadnih salata, variva i sendviča. Uz to, ova netipična zimnica vrlo se lako priprema i ne iziskuje dugo kiseljenje prije konzumacije. Recept od šest sastojaka napravite danas i stavite u hladnjak, a već sutra možete uživati u njegovu slasnom okusu.

Sastojci:

250 ml jabučnog octa
1 glavica ljubičastog luka
2 čajne žličice soli
2 čajne žličice meda
nekoliko zrna crnog papra
2-3 češnja češnjaka

Luk Hrana i piće Žuti, ljubičasti i srebrni: Koji luk je najbolji za koje jelo?

Priprema:
1. U čistu staklenku ulijte jabučni ocat, sol, papar, med te češnjak narezan na sitne komade. Sve dobro promiješajte.

2. Očistite ljubičasti luk i narežite ga na kolutove te uronite u pripremljenu tekućinu za kiseljenje.

3. Zatvorite staklenku, protresite je i stavite je u hladnjak preko noći.

4. Kiseli luk poslužite uz sendviče, salate, variva, mesna i druga jela. Dobar tek.

Savjet plus:
Ovako pripremljen kiseli luk u hladnjaku može stajati nekoliko tjedana. Nakon što pojedete sav luk, preostalu tekućinu možete iskoristiti za pripremu salata.

Jedini recept koji će vam trebati: Najkremastiji domaći ajvar na način Vesne Miletić Ajvar - 1 Ajvar - 2 Ajvar - 3 +1 Ajvar - 4