Niste vješti u pripremi slastica, ali vam se jede nešto slatko? Nema problema. Donosimo vam recept za čokoladnu tortu koju mogu složiti i najveći amateri u kuhinji.

Ne morate čak ni paliti pećnicu da biste napravili ovu tortu – podloga se sastoji od čajnih keksa prelivenih čokoladom, glavnu kremu čini puding od vanilije, a glazuru – rastopljena čokolada s nešto dodataka.

Ne brinite, ne morate ni skuhati puding. Umjesto toga upotrijebite instant-puding koji se priprema s električnim mikserom i hladnim mlijekom te nešto vrhnja za šlag.

Čokoladu za glazuru možete rastopiti na pari ili, za one lijene, u mikrovalnoj pećnici.

Čokoladna torta od keksa i pudinga - sastojci.

  • 750 ml punomasnog mlijeka
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 200 g šećera u prahu
  • 150 g instant-pudinga od vanilije (2 vrećice)
  • 100 g šećera
  • 100 g tamne čokolade
  • 30 g maslaca
  • 20-ak čajnih keksa prelivenih čokoladom
  • 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije

Čokoladna torta od keksa i pudinga - priprema:

  1. Kekse kratko umočite u mlijeko i ravnomjerno posložite na dno kalupa za torte. Čajne kekse s čokoladnim preljevom po želji stavite i na rubove kalupa.
  2. U zdjeli pomiješajte 700 ml mlijeka, vrhnje za šlag, 100 g šećera i instant-prašak za puding. Električnim mikserom pomiješajte sastojke da dobijete glatku i gustu kremu.
  3. Prelijte smjesu preko keksa u kalupu i stavite u hladnjak da se stisne na barem sat-dva.
  4. Pripremite glazuru: u mikrovalnoj pećnici rastopite čokoladu s maslacem. Pomiješajte čokoladu sa šećerom u prahu i ekstraktom od vanilije. Po potrebi dodajte i žlicu-dvije mlijeka.
  5. Prelijte glazuru preko stisnutog kolača i vratite u hladnjak na još sat ili dva vremena. Narežite ohlađenu tortu i uživajte. Dobar tek!

Neodoljivi čokoladni raspucanci: Jednostavna poslastica za kojom će gosti poludjeti Čokoladni raspucanci Čokoladni raspucanci Čokoladni raspucanci +0 Čokoladni raspucanci

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju