Niste vješti u pripremi slastica, ali vam se jede nešto slatko? Nema problema. Donosimo vam recept za čokoladnu tortu koju mogu složiti i najveći amateri u kuhinji.
Ne morate čak ni paliti pećnicu da biste napravili ovu tortu – podloga se sastoji od čajnih keksa prelivenih čokoladom, glavnu kremu čini puding od vanilije, a glazuru – rastopljena čokolada s nešto dodataka.
Ne brinite, ne morate ni skuhati puding. Umjesto toga upotrijebite instant-puding koji se priprema s električnim mikserom i hladnim mlijekom te nešto vrhnja za šlag.
Čokoladu za glazuru možete rastopiti na pari ili, za one lijene, u mikrovalnoj pećnici.
Čokoladna torta od keksa i pudinga - sastojci.
- 750 ml punomasnog mlijeka
- 300 ml vrhnja za šlag
- 200 g šećera u prahu
- 150 g instant-pudinga od vanilije (2 vrećice)
- 100 g šećera
- 100 g tamne čokolade
- 30 g maslaca
- 20-ak čajnih keksa prelivenih čokoladom
- 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije
Čokoladna torta od keksa i pudinga - priprema:
- Kekse kratko umočite u mlijeko i ravnomjerno posložite na dno kalupa za torte. Čajne kekse s čokoladnim preljevom po želji stavite i na rubove kalupa.
- U zdjeli pomiješajte 700 ml mlijeka, vrhnje za šlag, 100 g šećera i instant-prašak za puding. Električnim mikserom pomiješajte sastojke da dobijete glatku i gustu kremu.
- Prelijte smjesu preko keksa u kalupu i stavite u hladnjak da se stisne na barem sat-dva.
- Pripremite glazuru: u mikrovalnoj pećnici rastopite čokoladu s maslacem. Pomiješajte čokoladu sa šećerom u prahu i ekstraktom od vanilije. Po potrebi dodajte i žlicu-dvije mlijeka.
- Prelijte glazuru preko stisnutog kolača i vratite u hladnjak na još sat ili dva vremena. Narežite ohlađenu tortu i uživajte. Dobar tek!
Neodoljivi čokoladni raspucanci: Jednostavna poslastica za kojom će gosti poludjeti +0