• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

5 mjesta na kojima se jede odličan sladoled u Zagrebu

Ako je suditi prema podacima najboljih slastičarnica u Zagrebu najpopularniji okus je pistacija.
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 9.06.2023 13:44 komentari
viber Created with Sketch.
Sladoled Torterie Macaron
Sladoled Torterie Macaron (Foto:Tomislav Kristo/Cropix)

Galerija Sladoled Torterie Macaron 0 Sladoled iz slastičarnice Orijent 0

U trendu Bunker JNA kod Novigrada Podravskog - 15 U odličnom stanju Gotovo uz glavnu cestu: Ogromni tajni bunker JNA-a za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili Rakija Živjeli! Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela? Hmelj Najskuplje na svijetu... Do 1000 eura za kilogram: Divlje "povrće" koje uspijeva i u Hrvatskoj postaje sve traženije među gurmanima

Ovoga ljeta u grad dolazi Crna ovca – zanatska slastičarnica iz Beograda koja je postala popularna u cijeloj regiji zahvaljujući svojim inovativnim okusima i sjajnoj recepturi.

Od 2015. godine kada su otvorili prvu slastičarnicu ulici Kralja Petra na broju 58 osmislili su više od stotinu maštovitih okusa sladoleda – od suhih šljiva sa slaninom preko, gorgonzole i kajmaka do sladoleda od kremšnite ili karamelizirane bijele čokolade sa slanim čoko perlicama.

Prva poslovnica u Hrvatskoj trebala bi se otvoriti u Martićevoj 14 u Zagrebu, a što će nam ona ponuditi treba vidjeti i pričekati. Dobar sladoled u Zagrebu je na visokoj cijeni.

Najbolji sladoledi u Zagrebu trenutno se jedu na ovim mjestima:

Häagen-Dazs, Augusta Cesarca 2

Iza brenda Häagen-Dazs ne stoje dvoje danskih zaljubljenika u sladoled. Naprotiv, riječ je o tvrtki američkog bračnog para poljskih korijena Reubena i Rose Mattus sa sjedištem u New Yorku koji su posao pokrenuli s potpuno izmišljenim imenom skandinavskog prizvuka, a koji je postao sinonim za sladoled sa svilenkastom, glatkom i kremastom teksturom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Häagen-Dazs Zagreb (@haagendazszagreb)

Häagen-Dazs se može kupiti u kutiji u različitim hrvatskim supermarketima, ali i jesti i na kuglice u istoimenoj slastičarnici u centru Zagreba koja je otvorena 2020. godine. U ponudi su okusi poput belgijske čokolade, madagaskarske vanilije, oraha makademije, slane karamele i slično. Ne jedete namirnice životinjskog porijekla? Ne brinite, osvježiti se možete sa sorbetima od manga, limuna, jagode…

Cijena kuglice: 2,12 eura

Melt, Radićeva 3A

Otkako je 2019. godine otvoren gelato i brunch bar Melt u centru Zagreba, postao je hit među ljubiteljima sladoleda. Mnogi mu laskaju i da služi najbolji sladoled u glavnom gradu Hrvatske. Dvije mlade poduzetnice – Lucija Zidić i Lucija Cvitanić – nude sladolede po uzoru na talijanski gelato, a rade ih od prirodnih sastojaka.

"Najpopularniji okusi su pistacija i indijski oraščić," kažu nam u Meltu. Iznimno popularni su i kikiriki, tamna čokolada i kivi s obzirom da je riječ o veganskim sladoledima koji se rade bez sastojaka životinjskog porijekla.

Cijena kuglice: 1,70 do 2,10 eura (ovisno o okusu)

Orijent, Maksimirska 34, Freudova 1

Slastičarnica Orijent ima dugu povijest, a otvorena je još davne 1936. godine. Sladoled se ovdje radi po starim recepturama na bazi jaja, vrhnja i mlijeka koje mu daju neodoljivu kremastu i gustu teksturu. Uz poslovnicu u Maksimarskoj ulici koja je oduševila generacije Zagrepčana, ove je godine otvorena poslovnica u Novom Zagrebu.

Trenutno tri najpopularnija okusa su Fred & Ginger koji kombiniraju osvježavajuću naranču s đumbirom, sladoled Mozart koji spaja čokoladu, lješnjak i marcipan te sladoled Orijent od badema i bijele čokolade.

Cijena kuglice: 1,80 eura; premium okus green baklava 2,30 eura

Amelie, Vlaška 6, Duknovićeva 4

Amelie je već više od dekade sinonim za odlične slastice – od sjajnih torti slastičarke i vlasnice Žakline Troskot i njenog tima do finog sladoleda. Slastice se pripremaju od autentičnih sastojaka poput izvorne belgijske čokolade i pistacija koje putuju iz Beča.

Najpopularniji okus sladoleda je trenutno pistacija, a mnogi su veliki ljubitelji i sladoleda Amalie koji kombinira vaniliju, bademe i šumsko voće. "To je savršena kombinacija slatkih i kiselih nota koje posebno vole turisti," kažu nam u slastičarnici.

Cijena kuglice: 1,70 do 1,90 eura (ovisno o vrsti)

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Torterie Macaron (@torterie_macaron)

Torterie Macaron, Trg Petra Preradovića 6

Prve slastice Torterie Macaron poslužio je početkom 2015. godine u Centru Cvjetni. U posljednjih osam godina ovaj se zagrebački brend proširio na mnoge lokacije diljem Zagreba – uglavnom u šoping centre – i oduševio brojna nepca.

Osim finih keksa, kolača i torti poznati su i po svojim zanatskim sladoledima koji se mogu kupiti u kutijicama u supermarketima, te isprobati u njihovim slastičarnicama.

Najpopularniji okusi su trenutno pistacija koji se radi od 99 posto ovog orašastog voća i ferrerito koji spaja zamamnu kombinaciju čokolade i lješnjaka.

Cijena kuglice: 1,60 eura

Slastičarnica s najboljim sladoledom u Italiji zbog kojeg se isplati čekati u redu (i sat vremena) Gelateria Dondoli, San Gimignano - 2 Gelateria Dondoli, San Gimignano - 3 Gelateria Dondoli, San Gimignano - 5 +1 Gelateria Dondoli, San Gimignano - 4

  • #gdje sjesti
  • #sladoled
  • #najbolji sladoled u zagrebu
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Najbolje i najmekanije palačinke Marija Mihelja: Pogledajte recept člana žirija MasterChefa
Škola kuhanja
Najbolje i najmekanije palačinke Marija Mihelja: Pogledajte recept člana žirija MasterChefa
Prhko tijesto punjeno najfinijom kremom: Najbolji recept za savršene princes krafne
Za prste polizati
Prhko tijesto punjeno najfinijom kremom: Najbolji recept za savršene princes krafne
Dalmatinska čičvarda: Recept za najfinije varivo od slanutka
Za sva godišnja doba
Dalmatinska čičvarda: Recept za najfinije varivo od slanutka
Za svaku priliku: Zapečeni špinat na maslacu s hrskavim kockicama kruha
Brzo i fino
Za svaku priliku: Zapečeni špinat na maslacu s hrskavim kockicama kruha
20 minuta od Metkovića: Predivan gradić u kojem Mediteran sreće Orijent
Skriveni biser
20 minuta od Metkovića: Predivan gradić u kojem Mediteran sreće Orijent
Mrs. Fogg: sjajni okusi u Novom Zagrebu!
Rapsodija okusa
Mrs. Fogg: Za jednu od boljih pizza metropole uputite se u Novi Zagreb
Gotovo uz glavnu cestu: Tajni bunker JNA za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
U odličnom stanju
Gotovo uz glavnu cestu: Ogromni tajni bunker JNA-a za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Živjeli!
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Do 1000 eura za kilogram: Divlje "povrće" koje uspijeva i u Hrvatskoj postaje sve traženije među gurmanima
Najskuplje na svijetu...
Do 1000 eura za kilogram: Divlje "povrće" koje uspijeva i u Hrvatskoj postaje sve traženije među gurmanima
Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat
CR450
Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat
Kako ispeći meso za blagdane?
Mmm, tako dobro!
Hrskava kožica, a meso mekano kao maslac! Evo kako možete napraviti savršeno pečenje za blagdane
Nježan, a pun okusa: Pekarski krumpir za koji će vas tražiti recept - i repete
Patatas panaderas
Nježan, a pun okusa: Pekarski krumpir za koji će vas tražiti recept - i repete

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Thompson u sat i 15 minuta rasprodao zagrebačku arenu, menadžer o drugom koncertu: "Tomašević je neka čudna svita, evo što ćemo napraviti"
Najavio daljnje korake
Thompsonov menadžer za Dnevnik Nove TV: "Ne znam što se ovdje događa. Poduzet ćemo..."
Četvrti dan bez struje u mjestima u Varaždinskoj županiji
BLAGDANI BEZ STRUJE
"Sve iz frižidera se kvari, škrinje smrde i smrzavamo se": I četvrti dan ljudi nemaju struju
Vojni analitičar upozorava: Rusija nema puno izbora, a ovo nedostaje Zapadu
Za Dnevnik Nove TV
Vojni analitičar o miru u Ukrajini: "Priče o slomu vojske ne stoje. EU treba napraviti ono što Zapad još nije"
show
Stjepan Vukadin podijelio blagdanske fotografije s obitelji
idilični prizori
Chef Vukadin raznježio fotkama s lijepom suprugom i djecom: ''Kao med su!''
Domenica sasvim iskreno o dugogodišnjem dečku Ivanu
idu li pred oltar?
Domenica o partneru odvjetniku s kojim je već 15 godina: ''To mu jedino ne opraštam!''
Supruga Brucea Willisa, Emma Heming, otkrila kako izgledaju njihovi blagdani usred Willisove višegodišnje borbe sa zdravljem
''obožavao je to doba...''
Nikad tužniji blagdani za obitelj Brucea Willisa: ''Trenuci koji su nekad donosili radost...''
zdravlje
Liječnici upozoravaju: Sindrom nemirnih nogu možda je rani znak ozbiljne neurološke bolesti!
Alarmantni rezultati nove studije
Liječnici upozoravaju: Sindrom nemirnih nogu možda je rani znak ozbiljne neurološke bolesti!
2 stvari koje većina ljudi kaže partneru, a psiholozi kažu “Nemojte!”
Iskrenost nije uvijek najbolji izbor
2 stvari koje većina ljudi kaže partneru, a psiholozi kažu “Nemojte!”
Imate problema s bubrezima? Novo istraživanje otkriva zabrinjavajuću vezu s mozgom
Znanstvenici upozoravaju
Imate problema s bubrezima? Novo istraživanje otkriva zabrinjavajuću vezu s mozgom
zabava
Vozači doživjeli šok kad su se vratili na parkiralište, baš svaki auto je oštećen
Jao…
Vozači doživjeli šok kad su se vratili na parkiralište, baš svaki auto je oštećen
Kupili božićno drvce, ali brzo su ga bacili! Pogledajte što je živjelo unutar krošnje
Srećom nisu opasne
Kupili božićno drvce, ali brzo su ga bacili! Pogledajte što je živjelo unutar krošnje
Spremila mu kolač, a on joj iskreno odgovorio i osvojio cijeli Balkan
Urnebesno
Spremila mu kolač, a on joj iskreno odgovorio i osvojio cijeli Balkan
tech
VIDEO Ako dobro uprete oči na jagodici ovog prsta vidjet ćete nešto čudesno
Dakle, i to je sad moguće
VIDEO Ako dobro uprete oči na jagodici ovog prsta vidjet ćete nešto čudesno
Obitelj ga je tražila gotovo 30 godina, a njegov pronalazak iznenadio je sve
U potpunosti isti
Obitelj ga je tražila gotovo 30 godina, a njegov pronalazak iznenadio je sve
Ogromna studija otkrila nešto neočekivano u vezi medicinskog kanabisa
Prijepor među stručnjacima
Ogromna studija otkrila nešto neočekivano u vezi medicinskog kanabisa
sport
Real Madrid uljepšao Božić Martinu Baturini: Donešena odluka koja se dugo čekala
Odbrojavanje počinje
Real Madrid uljepšao Božić Martinu Baturini: Donešena odluka koja se dugo čekala
VIDEO Gvardiol asistirao Cherkiju za pobjedu Manchester Cityja kod Nottingham Foresta
Pogledajte golove
VIDEO Gvardiol asistirao za veliku pobjedu Cityja: Guardiola ima novog mađioničara!
Tragedija potresla Valenciju: Fernando Martin i njegovo troje djece poginuli u strašnoj nesreći
Počivali u miru
Tragedija potresla slavni klub: Trener i njegovo troje djece poginuli u strašnoj nesreći
tv
MasterChef: Selma Karić u intervjuu za novatv.hr nakon eliminacije iz MasterChef kuhinje
PRIJATELJSTVO!
Selma nakon odlaska iz natjecanja otkrila: "Što MasterChef sastavi, to nitko ne rastavi!"
MasterChef: ANKETA: (Ne)ugodno iznenađenje za kandidate - koga biste vi izabrali za suparnika?
DVOBOJ
ANKETA: (Ne)ugodno iznenađenje za kandidate - koga biste vi izabrali za suparnika?
MasterChef: ANKETA: Tko će se izboriti za mjesto u velikome finalu? Otkrijte nam što mislite!
NAJBOLJI!
ANKETA: Tko će se izboriti za mjesto u velikome finalu? Otkrijte nam što mislite!
putovanja
Gotovo uz glavnu cestu: Tajni bunker JNA za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
U odličnom stanju
Gotovo uz glavnu cestu: Ogromni tajni bunker JNA-a za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Živjeli!
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Do 1000 eura za kilogram: Divlje "povrće" koje uspijeva i u Hrvatskoj postaje sve traženije među gurmanima
Najskuplje na svijetu...
Do 1000 eura za kilogram: Divlje "povrće" koje uspijeva i u Hrvatskoj postaje sve traženije među gurmanima
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Francusko skijalište nudi besplatno skijanje cijelu zimu. Evo zašto
Eksperiment
Francusko skijalište nudi besplatno skijanje cijelu zimu. Evo zašto
Ovih 10 milijardera povećalo je bogatstvo za 730 milijardi dolara u 2025. – među njima i jedan Europljanin
najveći dobinici godine
Ovih 10 milijardera povećalo je bogatstvo za 730 milijardi dolara u 2025. – među njima i jedan Europljanin
lifestyle
Zadarska kombinacija u odijelu s kratkim hlačama
Kakav spoj!
Zadarska "Zgodna žena": Izdanje koje podsjeća na scene u kojima sve stane i okreće se za stavom i stilom dive
Maja Šuput na Adventu u Makarskoj u leopard uzorku i bundi
Dramatično i odvažno
Čizme su hit! Razmislile smo i ne znamo tko bi ovo iznio bolje od Maje Šuput, izdanje je majastično
Najpopularnija frizura u 2026. godini bit će lob
KLASIK
Ovo će biti najpoželjnija frizura u 2026. godini - jasno nam je zašto
sve
Stjepan Vukadin podijelio blagdanske fotografije s obitelji
idilični prizori
Chef Vukadin raznježio fotkama s lijepom suprugom i djecom: ''Kao med su!''
Zadarska kombinacija u odijelu s kratkim hlačama
Kakav spoj!
Zadarska "Zgodna žena": Izdanje koje podsjeća na scene u kojima sve stane i okreće se za stavom i stilom dive
Maja Šuput na Adventu u Makarskoj u leopard uzorku i bundi
Dramatično i odvažno
Čizme su hit! Razmislile smo i ne znamo tko bi ovo iznio bolje od Maje Šuput, izdanje je majastično
Mrs.Fogg
Rapsodija okusa

Mrs. Fogg: Za jednu od boljih pizza metropole uputite se u Novi Zagreb

Pizze se na stolu pojavljuju za 10 – ak minuta. Gabaritima su velike, tijesto nije klasično napoletansko, već ga rade po vlastitom, posebnom, receptu. Već nakon dva, tri zalogaja, pizza je kod mene imala visoku ocjenu – sastojci su kvalitetni, nadjev je bogat, sve skupa izvrsno se sljubljuje. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

close