• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Fantastično mjesto u Zagrebu za (posve drukčiji) roštilj i koktele

Popularnom formatu „all you can eat sushi" u Timeu ponedjeljkom pridružila se nova zvijezda, yakitori, japansko jelo koje se peče na drvenom ugljenu, odnosno posebnom hibachi grillu....

Nika Borovac 9.03.2020 10:51 komentari
viber Created with Sketch.
Time - 2
Time - 2 (Foto:NB)

Galerija Time - 10 6 Time - 9 6 Time - 7 6 Time - 8 6

U trendu Cacio e Pepe Korak po korak Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka Celer je sjajan dodatak juhama i varivima 5 eura za kilogram Bez ovog povrća nema niti jedne dobre juhe i variva, a čini čuda za zdravlje Pita od naranče i čokolade Za 15 minuta Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče

Izakaya je japanska ugostiteljska institucija, mjesto na kojem se druži, smije, jede i pije - uživa u trenutku svim osjetilima. Ponekad se prevodi kao pub ili taverna, ali oni koji su posjetili Japan i mogu se pohvaliti makar i kratkim "stažem" u jednom od takvih malih vrela društvenog života, kažu da zapravo nema termina koji bi zapadnjacima pružio dobru definiciju o čemu se radi.

Hrana koja se ondje poslužuje raznovrsna je i, što je najvažnije, dobro ide s pićima. Za popularnost tih japanskih gostionica nije presudan alkohol, nego zaigranost otkrivanja slasnih malih jela koja se dijele između prijatelja.

Poželite li okusiti komadić takvih životnih radosti u Zagrebu, možete se uputiti prema Petrinjskoj ulici i restoranu koji pridaje pozornost vremenu koje gosti utroše na istraživanje njihove gurmanske karte, ali i pomno biranim namirnicama. Restoran Time u stilu izakayje plete svoju ponudu finih jela s nazivnikom fuzije azijske kuhinje koja susreće mediteranske namirnice i varijacije.

Ponedjeljkom ondje možete jesti sushi do mile volje, a popularnom formatu "all you can eat" pridružila se nova zvijezda, yakitori, japansko jelo od piletine nabodeno na štapić koje se peče na drvenom ugljenu, odnosno hibachi grillu.

Tijekom ožujka utorak je dan za yakitori, kada uz dva naručena treći dobivate besplatno. Danas se yakitori ne veže više samo za piletinu, nego i druga jela grilana na ražnjiću, poput ribe, mesa, rakova i povrća. Uz yakitorije, gosti mogu pronaći i razne vrste steakova pečenih na hibachi grilu koji im daje poseban dimljeni okus.

Sushi i yakitori, koje potpisuje dugogodišnji chef u Timeu, kreativac Marko Alilović, piju se upareni s koktelima Romana Rabika, majstorom šarenih slasnih pića kojeg mnogi nazivaju i alkemičarom koktela. Jedan od ponajboljih hrvatskih stručnjaka za fina "tekuća pitanja" u Timeu svakog si četvrtka posebno daje oduška, kada se dolazi na posebnu ponuda koktela po cijeni od 55 kuna.  

Na ručak u Time možete doći i na kombinaciju miso juhe, povrtnih yakitorija i nekim od priloga, kao i odabrati poke bowls, posudice koje pršte okusima i mirisima. Izvorno havajsko jelo u kojem su prste imali Japanci nastalo je davnih dana kada su ribari jeli lokalnu sirovu ribu s onime čega je bilo u kući – ili na moru, poput raznih algi. Nakon što su Japanci stigli na Havaje, preuzeli su recept i napravili varijacije s rižom i tunom, kasnije su u gurmansku modu ušli losos i drugi dodaci, a danas, baš kao što je slučaj i sa sushijem, samo je mašta granica. 

Time - 8 Time - 8 (Foto: NB)

Kad je riječ o odabiru namirnicama i tehnikama pripreme, u Timeu se jednaka pozornost pridaje hrani i koktelima. Svako je piće doživljaj u čaši na koji je utrošeno puno vremena kako bi ispričalo priču kroz harmoničan buket sastojaka. 

Među njima na karti pozornost plijeni "pravi Talijan" koji spaja kavu, beluga votku i amaretto disaronno, liker karakteristične orašaste arome. Za čašu punu okusa i arome najprije se votka infuzira zrnima kave brzim procesom u ultrasoničnom uređaju.

Za lijepu teksturu Roman Rabik u koktel The real Italian dodaje i oolong čaj, sok od limuna koji naglašava marcipanastu notu amaretta, šećerni sirup – te na kraju sezamovo ulje pomiješano s bojom za kolače kako bi se dobio izgled talijanske zastave.

Bricks koktel nešto je pak posve drukčije. Osvježavajući spoj džina, naranče i korijandra sjajno ide s divotama na japanskom roštilju. Možda i previše dobro, nenametljivo "lupa" u okusne pupoljke i pije se opasno lako, tražeći sočne zalogaje po koje ruka sama ide na ploču roštilja.

Osim "klasične" piletine s hibachija miriše i vratina mangulice, prepelica, sjajna chistorra kobasica koja je za svaku preporuku. Ljubitelji steakova neće biti razočarani izborom - na karti je vrat crne slavonske svinje, odležani sirloin galicijskog goveda, janjeći but, kao i rib eye. Ponešto za svakoga!   

  • #gdje sjesti
  • #time
  • #rostilj
  • #Japan
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kremasto varivo s piletinom i njokima recept
U jednom loncu
Fino i lako se sprema: Pileće varivo s njokima pravi je izbor za studeni
Skrivene prijetnje iz kuhinje: 10 namirnica koje mogu biti opasne ako u njima pretjeramo, ili ih pripremamo na pogrešan način
Tamna strana
Skrivene prijetnje iz kuhinje: 10 namirnica koje mogu biti opasne ako u njima pretjeramo, ili ih pripremamo na pogrešan način
Zašto je moja prometna traka uvijek najsporija? Odgovor na pitanje kako je nastao Murphyjev zakon
Istina ili mit?
Zašto je moja prometna traka uvijek najsporija? Mogući odgovor na svakodnevno pitanje
Autentičan seoski mir s pogledom na planinu: Topla baza za istraživanje Velebita
Pod Velebitom
Autentičan seoski mir s pogledom na planinu: Topla baza za istraživanje Velebita
Kako "efektom grude snijega" možemo promijeniti svijet: Zeleni savjeti Marine Matijević koje svi trebamo čuti
#neOKOLIŠaj
Kako "efektom grude snijega" možemo promijeniti svijet: Zeleni savjeti Marine Matijević koje svi trebamo čuti
Nježan, flafast i miriše na maslac: Kako napraviti savršeni francuski omlet
Rola se poput tepiha
Nježan, mekan i miriše na maslac: Kako napraviti savršeni francuski omlet
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Stabljike celera zašto su dobre za zdravlje
5 eura za kilogram
Bez ovog povrća nema niti jedne dobre juhe i variva, a čini čuda za zdravlje
Mesne okruglice u kremastom umaku recept
Nećete im moći odoljeti
Imamo recept za najbolje mesne okruglice, a poslužuju se u divnom kremastom umaku
Tjedni jelovnik naopaka jela od 3.11 do 9.11. 2025.
Tjedni jelovnik
"Naopaki", ali tako dobri recepti: 7 prefinih jela u kojima ćemo uživati do nedjelje
Zimska idila: odmor u Gorskom Kotaru
Za cijelo društvo
Idilične kuće za odmor u Gorskom kotaru u kojima ćete provesti najzabavnije zimske vikende ili Novu godinu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U padu teretnog zrakoplova najmanje sedam poginulih
Užas u SAD-u
FOTO/VIDEO Srušio se avion, ima poginulih i na tlu: "Pretvorio se u vatrenu kuglu"
Pobjegao opasni kriminalac iz psihijatrijske bolnice: Strahuje se da će ostvariti svoju grozomornu prijetnju
Drama u Njemačkoj
Opasan kriminalac pobjegao iz psihijatrijske bolnice: Strahuje se da će ostvariti svoju grozomornu prijetnju
Anušić osudio incident u Splitu: To samo šteti hrvatskoj državi
Aktualne teme
Anušić: "Pustite više nek' ide tamo gdje joj je mjesto, u muzeje, u vražju mater"
show
Thompson oštro odgovorio Tomaševiću
oštra reakcija
Thompson odgovorio Tomaševiću: Objavio dokument koji mijenja sve?
Janica Kostelić na premijeru filma Ivice Kostelića došla s partnerom
rijetki prizori
Janica Kostelić na važan događaj svog brata stigla s partnerom, kojeg inače skriva od javnosti
Alen Vitasović u iskrenom razgovoru govori o borbi s alkoholom, ljubavi i povratku na veliku pozornicu!
''meni je žao...''
Iskreni intervju Alena Vitasovića: ''Alkohol mi je uništio pola života, u neku ruku još ga uništava''
zdravlje
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Važno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Nevjerojatno otkriće: COVID cjepivo pomaže u borbi protiv ove teške bolesti!
Rezultati su nevjerojatni
Nevjerojatno otkriće: COVID cjepivo pomaže u borbi protiv ove teške bolesti!
zabava
Kako postaviti suncobran na zatvoreni balkon? Urnebesna majstorija nasmijala prolaznike
Zanimljivo rješenje
Kako postaviti suncobran na zatvoreni balkon? Urnebesna majstorija nasmijala prolaznike
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Novi posjetitelj
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Pokušala ući u auto, ali nešto ju je spriječilo! Vidite li strašan detalj ispod kvake?
Arahnofobija
Pokušala ući u auto, ali nešto ju je spriječilo! Vidite li strašan detalj ispod kvake?
tech
Tehnologija ne može baš sve: Izgubio se u šumi, za pomoć pitao AI pa se našao u još većim problemima
Poruka HGSS-a
Tehnologija ne može baš sve: Izgubio se u šumi, za pomoć pitao AI pa se našao u još većim problemima
Starlink je na prvoj liniji udara nepredvidljive prijetnje iz središta Sunčevog sustava
Više satelita - veća opasnost
Starlink je na prvoj liniji udara nepredvidljive prijetnje iz središta Sunčevog sustava
On može zaustaviti AI: Tko je ovaj čovjek i kakva je njegova moć nad OpenAI-jem?
Sigurnost prije profita
On može zaustaviti AI: Tko je ovaj čovjek i kakva je njegova moć nad OpenAI-jem?
sport
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
NA NOVOJ TV I GOL.HR-U!
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
Drama u taboru Celte Vigo: Pokvario im se avion, nisu mogli doći u Zagreb
otkazali trening
Drama u taboru Celte Vigo: Pokvario im se avion, nisu mogli doći u Zagreb, javili su da ništa od zakazanog termina
Rijeka promijenila ime stadiona: Više se neće zvati Rujevica
pala je odluka
Rijeka promijenila ime stadiona
tv
U dobru i zlu: Došao je trenutak istine - napokon će se sve saznati
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Došao je trenutak istine - napokon će se sve saznati
Kumovi: Ne mogu više izdržati razdvojenost - napokon su popustili ljubavi
KUMOVI
Ne mogu više izdržati razdvojenost - napokon su popustili ljubavi
MasterChef: U moru tekućih krema Antonija i Damjan osvojili karticu! Ostali dobili jezikovu juhu!
ŽIRI RAZOČARAN
U moru tekućih krema Antonija i Damjan osvojili karticu! Ostali dobili jezikovu juhu!
putovanja
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Stabljike celera zašto su dobre za zdravlje
5 eura za kilogram
Bez ovog povrća nema niti jedne dobre juhe i variva, a čini čuda za zdravlje
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Direktori vodećih investicijskih banaka: Slijedi preokret, pripremite se na značajan pad dionica
Sudar sa stvarnošću
Direktori vodećih investicijskih banaka: Slijedi preokret, pripremite se na značajan pad dionica
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
lifestyle
Elin Kostelić u maloj crnoj haljini i gležnjačama na premijeri filma 'Freedom'
Stajling za premijeru
Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Najpopularnija imena za djevojčice i dječake u 2025. godini
Stigli podaci
Jeste li iznenađeni? Ovo su najpopularnija imena za dječake i djevojčice u 2025. godini
sve
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
NA NOVOJ TV I GOL.HR-U!
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
Elin Kostelić u maloj crnoj haljini i gležnjačama na premijeri filma 'Freedom'
Stajling za premijeru
Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju
Thompson oštro odgovorio Tomaševiću
oštra reakcija
Thompson odgovorio Tomaševiću: Objavio dokument koji mijenja sve?
Jarun
Mir i tišina

Gdje roštiljati u Zagrebu, a gdje možete dobiti kaznu? Gradske oaze za nezaboravna druženja s prijateljima

Pa kako većina nas ipak ne posjeduje svoju livadu, a ni prijenosni roštilj, osuđeni smo na one gradske. I nije to tako loše jer Zagreb nudi sasvim solidan broj javnih roštilja... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Jarun Hrana i piće
    Mir i tišina

    Gdje roštiljati u Zagrebu, a gdje možete dobiti kaznu? Gradske oaze za nezaboravna druženja s prijateljima

  • K Vilimu - 3 Hrana i piće
    K Vilimu

    Neokrunjeni kralj ražnjića i lungića: Mjesto starog štiha koje Zagrepčani hvale na sva usta

  • Stari kotač - 7 Hrana i piće
    Institucije dima

    Sočno meso koje se topi u ustima: Najbolje adrese za fini roštilj u Zagrebu i okolici

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close