• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Sočno meso koje se topi u ustima: Najbolje adrese za fini roštilj u Zagrebu i okolici

Neke od dugovječnih pečenjarnica kojima ne fali žara pronaći ćete u centru grada, ali i na putu prema Samoboru, Vrhovcu ili u Rudešu...
Nika Borovac 30.04.2025 15:55 komentari
viber Created with Sketch.
Stari kotač - 7
Stari kotač - 7 (Foto:Saša Prižmić)

Galerija Kod Marka 10 Kod Marka 10 Kod Marka 10 Kod Marka 10

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Park Papuk - 5 Ogromna zabava! Odlična ideja za izlet: Otvoreno najveće dječje igralište u Hrvatskoj Šumske gljive Odaberite stranu Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?

Odgovor na pitanje gdje se u Zagrebu jede najbolji roštilj nije jednostavan. Iako ćete na mnogim mjestima pronaći fino meso, adresa nije nužno ista za najbolju pljeskavicu ili najbolje ražnjiće. Svaka pečenjara ili restoran imaju svoje adute, a u nastavku smo izdvojili neke od institucija grilla zbog kojih vrijedi sjesti u auto.

Kod Marka Kod Marka (Foto: Punkufer)

Ražnjići kod Marka

Kultnu krčmu poznatu po tome da u njoj možete naručiti tek ražnjiće i ćevape pronaći ćete u Krčmi Kod Marka u Rakitju na Staroj Samoborskoj, malo prije Podsusedskog mosta. Nemaju niti salate, a niti lepinje – samo luk i kruh koje poslužuju uz meso. Rastresiti, mirisni, dovoljno začinjeni i jednostavno slasni ćevapi za svaku su preporuku. Peku se na drvenom ugljenu, a poslužuju posipani paprom s ponešto mesnog soka koji se može pokupiti bijelim kruhom. Svaka čast ćevapima, ali ražnjići su jedni od najboljih koje smo probali: sočni i puni okusa, bez maskiranja začinima. Više pročitajte ovdje. 

K Vilimu - 4 K Vilimu - 4 (Foto: Nika Borovac)

Na lungić kod Vilima

Dobri stari duh roštiljarnica u kakve se išlo u vrijeme dok su godine započinjale jedinicom, a ne dvojkom, još uvijek čuva nekoliko mjesta u Zagrebu. Jedno od njih je Buffet K Vilimu. Smješten u kući s dvorištem u Rudešu, K Vilimu je obiteljska gostionica o kojoj se priča u krugovima šmekera kao o mjestu s najboljim ražnjićima u gradu. Ražnjići jesu meki, ali nađe se i koji komad koji treba dulje žvakati. Pohvale idu i na račun domaćih prženih krumpirića, posebno ako volite da su dobro pečeni. Nama je ipak ukusniji bio lungić od ražnjića, kojem bismo se uvijek vratili, kako zbog finog mesa, tako i zbog srdačnih domaćina i prijateljskih cijena. Ovdje pročitajte cijelu recenziju. 
 

Stari kotač - 5 Stari kotač - 5 (Foto: Punkufer)

Pljeskavica u Starom kotaču

Jedna od dugovječnih pečenjarnica kojoj ne fali žara je Stari kotač, koji se od prošle godine proširio i u centar grada. Od 1982. godine mogli ste ga pronaći u Prečkom, a otvorio se i u Medulićevoj, u prostoru nekadašnje pizzerije Šestice. U Starom kotaču ne treba vam nož da biste uživali u finom mesu - sočni, meki i primamljivi roštilj razlog je zbog kojeg treba rezervirati stol prije dolaska, a najviše se hvali upravo pljeskavica. Šarena pljeskavica od mješavine svinjetine i junetine je možda najmekša koju smo probali – i izrazito ukusna. Šareni se od tri vrste sira, dimljene juneće vratine i tri vrste paprike, a više o tome doznajte ovdje. 

Kod Prike Kod Prike (Foto: Nika Borovac)

Kod Prike na uštipke i ćevape

Ćevapčići Kod Prike na Vrhovcu, u bistrou koji se smjestio na glavnoj cesti sjajan su povod za ručak na sjevernijoj strani grada. Otići možete i na teletinu ispod peke, domaće juhe i jela od tjestenine, ali roštilj im je fantastičan. Prvo mjesto na našem testiranju su odnijeli upravo Vrući, sočni i fino začinjeni, s finim mirisom dima, ćevapčići su nas osvojili na prvi griz, a volite li pikantnije meso, uštipke nemojte zaobići. 

Najbogatiji do sada: Dođite na 4. Pizza Festival u Zagrebu i uživajte svim osjetilima Pizza Festival - 31 Pizza Festival - 32 Pizza Festival - 30 +28 Pizza Re

  • #gdje sjesti
  • #rostilj
  • #kod prike
  • #vilimu
  • #stari kotač
  • #kod marka
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Klet Kozjak u Zagorju: Savršeno odredište za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni
Idila!
Savršena klet u Zagorju: Mjesto za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni
Hotel Stanley u Coloradu, Isijavanje, Stephen King
250 eura na noć
Je li ovo samo dobar marketinški trik ili? Hotel u koji turisti dolaze kako bi "vidjeli" duhove
Od mora do stola: Doživite istarsku gastronomiju kroz autentične radionice u Rovinju
Pokrovitelj Mastercard
Od mora do stola: Doživite istarsku gastronomiju kroz autentične radionice u Rovinju
Snežana Radojičić u Putničkoj klasi: Oko svijeta na dva kotača
Ciklonomad
Obišla je svijet na dva kotača: Snežana Radojičić otkriva kako je godinama živjeti "na cesti"
Ljuti med recept
Hit
Jeste li probali ljuti med? Obožavaju ga na društvenim mrežama, a stavljaju u sve od pizze do čokoladne torte
Varivo od mljevenog mesa i tortellina od sira recept
Tako zasitno
Tortelline sa sirom možete staviti i u varivo! Imamo recept za divno jelo na žlicu koje će vas preporoditi
Tjedni jelovnik fina i brza jela 15. 9. do 21. 9. 2025.
Tjedni jelovnik
Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Odaberite stranu
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Ogromna zabava!
Odlična ideja za izlet: Otvoreno najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Indijanska banana u Hrvatskoj
Ljekovito blago
U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura
Jedina konkurencija gulašu: Kako napraviti savršeni pileći paprikaš?
Bez kompliciranja
Jedina konkurencija gulašu: Kako napraviti savršeni pileći paprikaš?
Sjajan ručak ili večera: Gusto varivo od mljevenog mesa i graška koje se jede u Turskoj
Jednostavan recept
Sjajan ručak ili večera: Gusto varivo od mljevenog mesa i graška koje se jede u Turskoj

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Adni (26) je pozlilo na vlastitom vjenčanju: Dva dana nakon je umrla
tuga u susjedstvu
Adni (26) je pozlilo na vlastitom vjenčanju: Umrla je dva dana poslije
Opasni orijentalni stršljen vratio se u Hrvatsku: Nemamo stručnjaka ni literature za tu vrstu
Aktivni u ovo doba godine
VIDEO Opasni insekt vratio se u Hrvatsku nakon 50 godina: Ubod izaziva brojne alergijske reakcije, pa i smrt
Tuga u Zagorju: U nesreći traktora poginuo dugogodišnji načelnik općine
Brojni se opraštaju
Velika tragedija: Dugogodišnji načelnik općine poginuo u nesreći s traktorom
show
Kralj Charles prvi je britanski monarh na rimokatoličkom sprovodu u 400 godina
''Ovo je velik korak...''
Povijesni trenutak na tužnom ispraćaju! Kralj Charles prekršio stoljetnu tradiciju
Jagoda Kumrić i Konstantin Haag odlaze iz ''Kumova''
''Arrivederci...''
Zvijezde Kumova rastužile fanove: ''Vrijeme je za okrenuti novu stranicu...''
Margot Robbie u neobičnoj haljini ukrala svu pozornost na crvenom tepihu
uže ne može biti!
Tijesni korzet stisnuo je atribute najpoznatije plavuše, a dramatični prorezi još su zanimljiviji
zdravlje
Previše ovog vitamina može povećati rizik od raka!
Važna informacija
Previše ovog vitamina može povećati rizik od raka!
Ovo je najbolji kruh za mršavljenje prema nutricionistima!
Ne morate ga se odreći!
Ovo je najbolji kruh za mršavljenje prema nutricionistima!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
zabava
Samo u Dalmaciji! Scena ispred trgovine oduševila društven mreže
Zanimljivo
Samo u Dalmaciji! Scena ispred trgovine oduševila društvene mreže
Dodatna oprema automobila u Splitu nasmijala društvene mreže – pogledajte ovu kreaciju
Urnebesno
Dodatna oprema automobila u Splitu nasmijala društvene mreže – pogledajte ovu kreaciju
Pub kviz koji pokazuje imate li znanje za natjecanje uživo
Pokažite što znate!
Pub kviz koji pokazuje imate li znanje za natjecanje uživo
tech
Fascinantna sposobnost 17-godišnjakinje oduševila znanstvenike: Takvih je ljudi tek stotinjak na svijetu
Neki bi joj zavidjeli
U strahu da ne ispadne čudna samo je obitelji priznala što može. Znanstvenici oduševljeni: "Takvih ima samo 100"
Situacija nikad nije bila gora: Profesori tvrde kako su domaće zadaće izgubile svaki smisao
Što napraviti?!
Situacija nikad nije bila gora: Profesori tvrde kako su domaće zadaće izgubile svaki smisao
Ako imate ove modele telefona, možda je vrijeme da ih zamijenite i kupite nove
Vrijeme radi svoje…
Ako imate ove modele telefona, možda je vrijeme da ih zamijenite i kupite nove
sport
UFC neugodno iznenadio Antu Deliju! Kako je ovakvo što uopće moguće?
TJEDAN NAKON POBJEDE
UFC neugodno iznenadio Antu Deliju! Kako je ovakvo što uopće moguće?
Bobanovo zvono za uzbunu: Kako je moguće da u Dinamu to nisu vidjeli?
Komentar Ivice Mede
Bobanovo zvono za uzbunu: Kako je moguće da u Dinamu to nisu vidjeli?
Ovo se nije dogodilo u Ligi prvaka od utakmice Bayerna i Dinama
Hrvati priredili spektakl
Ovo se nije dogodilo u Ligi prvaka od utakmice Bayerna i Dinama
tv
MasterChef: Kandidatkinja žiriju zadala pravu mozgalicu! Jeste li znali odgovor?!
ZANIMLJIVO!
Kandidatkinja žiriju MasterChefa zadala pravu mozgalicu! Jeste li znali odgovor?!
MasterChef: Instant burek? Izgleda da je i to moguće, a odsad će ga znati napraviti i chef Goran!
WOW!
Instant burek? Izgleda da je i to moguće, a odsad će ga znati napraviti i chef Goran!
MasterChef: Hrabro i otkačeno - ovim se jelom definitivno nitko nikada nije predstavio žiriju MasterChefa!
ZANIMLJIV ODABIR!
Hrabro i otkačeno - ovim se jelom definitivno nitko nikada nije predstavio žiriju MasterChefa!
putovanja
Tjedni jelovnik fina i brza jela 15. 9. do 21. 9. 2025.
Tjedni jelovnik
Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Odaberite stranu
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Ogromna zabava!
Odlična ideja za izlet: Otvoreno najveće dječje igralište u Hrvatskoj
novac
Jedan od najluksuznijih hrvatskih hotela sad gradi vile i ekskluzivni klub za članove
Samo za imućne
Jedan od najluksuznijih hrvatskih hotela sad gradi vile i ekskluzivni klub za članove
Oživljavanje Imunološkog: Priprema se natječaj za pogon u Rugvici vrijedan 40,8 milijuna eura
Lijekovi iz ljudske plazme
Oživljavanje Imunološkog: Priprema se natječaj za pogon u Rugvici vrijedan 40,8 milijuna eura
Zagreb izbacio Kineze s natječaja - autobusi su im bili nekoliko milijuna jeftiniji, ali nisu imali HD monitore
Zagreb izbacio Kineze s natječaja - autobusi su im bili nekoliko milijuna jeftiniji, ali nisu imali HD monitore
lifestyle
Zagreb špica: Majica sa simpatičnim natpisom u street style izdanju
BAŠ SIMPATIČNO
"Draga mama"... Majica s porukom nasmijala je žene u centru Zagreba
Previše ovog vitamina može povećati rizik od raka!
Važna informacija
Previše ovog vitamina može povećati rizik od raka!
Ljupka Gojić Mikić u haljini Dries Van Notena
Opet je zablistala
Haljina Ljupke Gojić Mikić je definicija elegancije s dozom odvažnosti
sve
Kralj Charles prvi je britanski monarh na rimokatoličkom sprovodu u 400 godina
''Ovo je velik korak...''
Povijesni trenutak na tužnom ispraćaju! Kralj Charles prekršio stoljetnu tradiciju
Zagreb špica: Majica sa simpatičnim natpisom u street style izdanju
BAŠ SIMPATIČNO
"Draga mama"... Majica s porukom nasmijala je žene u centru Zagreba
Jagoda Kumrić i Konstantin Haag odlaze iz ''Kumova''
''Arrivederci...''
Zvijezde Kumova rastužile fanove: ''Vrijeme je za okrenuti novu stranicu...''
Klet Kozjak - 12
Idila!

Savršena klet u Zagorju: Mjesto za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni

Jelovnik Kleti Kozjak tipično je lokalan. Tradicionalni zagorski specijaliteti ovdje se spravljaju od svježih namirnica iz vlastite proizvodnje, a uz vlastito vino, ponudu obogaćuju i domaći prirodni sokovi. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close