Marijana Zlomislić vlasnica je jednog od gastronomski najzanimljivijih blogova. Un Mondo di Sapori mjesto je za sve one koji vole kuhati i testirati zazubice novim okusima. Ukratko, svijet na tanjuru. Ova iskusna blogerica kroz svoje recepte vodi nas u neke druge zemlje i upoznaje s okusima različitih kultura.

Marija je ljubiteljica hrane u pravom smislu riječi pa tako najviše voli spraviti dobar komad mesa. Upravo takvo jelo priprema za naš Punkufer Brunchy koje ćete moći isprobati 13. srpnja u sklopu Ritma Mediterana na Strossmayerovu trgu, i to, naravno, u vrijeme bruncha od 10 do 14 sati.

Za friške informacije o našem Brunchyju saznajte na službenoj stranici.

TANDOORI RAŽNJIĆI 

Za ražnjiće (za 5 komada):
Sastojci:

500 g Cekin otkoštenih bataka i zabataka
15 g očišćenog svježeg đumbira
15 g očišćenog češnjaka
sok 1/2 limete
50 g grčkog jogurta
5 g soli
8 g Tandoori mješavine začina

Priprema:

Meso izrezati na komade pogodne za nizanje na ražnjiće.

Jogurt pomiješati sa svim ostalim sastojcima (đumbir i češnjak sitno naribati). Pomiješati s mesom i ostaviti da se marinira 1 do 2 sata.

Nanizati na drvene štapiće. Peći na grillu. Paziti da ne zagore (marinada lako gori).

Salata s mangom (za 5 malih porcija)
Sastojci:

70 g ljubičastog kupusa
50 g običnog kupusa
50 g mrkve
80 g zrelog manga
25 g ljubičastog luka

Priprema:
Sve sastojke izrezati na tanke trakice i pomiješati.

Dressing
Sastojci:

50 g grčkog jogurta
50 g pirea od zrelog manga
5 g majoneze
3 g senfa
3 g svježeg korijandra
3 g svježe mente
soli po potrebi
soka limete po potrebi

Priprema:

Sve sastojke pomiješati. Dočiniti po potrebi. Dressing preliti preko salate i pomiješati pred serviranje.

Vrući ražnjić servirati uz dvije četvrtine (2 trokuta) tortilja kruha (flatbread po izboru) i salatu s mangom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju