• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #božićna radionica

Na božićnoj radionici s chefom Marijem Miheljom polaznici su naučili zanimljive kulinarske tehnike i kreirali jelo idealno za blagdanska druženja

Kako od zabatka napraviti sočnu roladu s punjenjem i hrskavom koricom, kako nastaje torta od mlinaca i što s gljivama kad blagdani pokucaju na vrata, otkrio je Mario Mihelj svojim polaznicima na našoj božićnoj radionici.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 17.12.2024 12:45 komentari
viber Created with Sketch.
Božićna radionica by Mario Mihelj
Božićna radionica by Mario Mihelj (Foto:Karlo Klasić/Nova Studio)

Galerija Božićna radionica by Mario Mihelj - 3 23 Božićna radionica by Mario Mihelj - 3 23 Božićna radionica by Mario Mihelj - 4 23 Božićna radionica by Mario Mihelj - 5 23

U trendu Bibury Filmski ugođaj Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše" Pizzeria 14 Sretna četrnajstica Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna

Kod nas je kraj godine, sad već tradicionalno, rezerviran za Punkufer.hr masterclass. Ovaj smo put u goste pozvali svestranog Zagrebačkog chefa Marija Mihelja da vodi našu ekskluzivnu božićnu radionicu. U nagradnom natječaju svojim kreativnim odgovorima mjesta na radionici zaslužile su Lucija i Katarina, koje su za svoje pratnje povele Enu i Višeslava.

Veselu ekipu dočekao je chef u Enzita Kitchen Studiju u Zagrebu, kako drukčije nego s pjenušcem. Kao odličan domaćin, Mario zna da će se svi najbolje upoznati uz čašicu dobrog pjenušavog vina, koje je za tu priliku pripremio Badel 1862. Njihov pjenušac Epoha vrhunski je pjenušac pripremljen tradicionalnom metodom vrenja u boci, njegovan 730 dana kako bi razvio pun karakter, svjež s izraženim citrusnim i voćnim notama.

Božićna radionica by Mario Mihelj Božićna radionica by Mario Mihelj (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Druženje se nastavilo za radnim jedinicama. Za masterclass Mario je pripremio jedno blagdansko jelo od nekoliko komponenti koje su polaznici imali prilike sami kreirati i pritom su naučili zanimljive kulinarske tehnike.

Za glavnu namirnicu jela pobrinuo se Cekin sa svojom svježom i domaćom piletinom, koja je i prvi izbor kupaca u Hrvatskoj. Mario se odlučio za njihov batak i zabatak.

Božićna radionica by Mario Mihelj Božićna radionica by Mario Mihelj (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

"Božićno je vrijeme. Kako zapravo piletinu napraviti na božićni način? Tako da je oplemenimo začinima, začinima koji podsjećaju na Božić, a to su klinčić, cimet, malo komorača, koji odlično ide uz piletinu, narančina kora. Sve su to arome koje se sad koriste, bilo u jelima ili u kuhanom vinom. Sad je i sezona naranči, a piletina se s njom odlično slaže", uveo nas je u svoj blagdanski recept Mario.

Kako bi piletina poprimila pravo božićno ruho, polaznici su uz Marijevo vodstvo napravili punjenje od začina, narančine kore, suhih marelica, pistacija i svježeg peršina. Pilećim batacima i zabacima skinuli su kožu, istukli ih pa napunili i zarolali, a zatim vratili kožu. Piletinu su zatim kuhali u dvije folije kako bi ostala sočna, a zatim i pekli kako bi dobila hrskavu koricu.

Uz piletinu su radili mlince, ali ne one klasične. Nakon što su ih skuhali, stavili su ih u mali keramički protvan, stisnuli i ostavili da se ohlade, a zatim od njih napravili tortice koje su zapekli.

"Uz tortu od mlinaca, kako je zimsko doba, gljive su uvijek dobro došle. Napravili smo lijepu kremu od gljiva, koja je onako malo rustikalna, zapravo se vide komadići gljiva. Nećemo imati umak, nego tu kremu koja će povezati meso i mlince", rekao je Mario.

Na blagdanskom stolu uvijek je i salata, a Mario je francusku zamijenio kiselom. Tako su napravili brzo kiseljenje korjenastog povrća, od cikle, korabice i komorača. Za kraj su, kako bi dobili hrskavost, izrezali pistacije, suhe marelice, peršin te dodali malo limunove korice i time posipali jelo.

Božićna radionica by Mario Mihelj Božićna radionica by Mario Mihelj (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

"Uz ovo naše božićno jelo spojili smo Korlatovo vino, Cabernet Sauvignon. Za to vino odlučio sam se zbog aroma i okusa koje samo vino ima, a spojio sam ih s ovim začinima – klinčićem, cimetom, narančom, jednostavno se dobro sljubljuju. Tako će piletina iako je bijelo meso, ali ima ove začine i gljive, a i sve je dosta aromatično, pasati uz crveno vino", objasnio je Mario.

Božićna radionica by Mario Mihelj Božićna radionica by Mario Mihelj (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

U ugodnoj atmosferi i siti završili smo božićno druženje. "Radionica je bila prekrasna i jako sam zahvalna na prilici da naučim napraviti jelo od sastojaka koji su relativno uobičajeni, nešto što koristimo gotovo svakodnevno, ali na način koji nije svakodnevan. Naučila sam puno novih trikova i jedva ih čekam pokazati kod kuće i malo se praviti važna za božićni ručak", priznala nam je Lucija pa dodala: "Mislim da se vino koje smo odabrali stvarno dobro slaže s jelom i da ga dobro nadopunjuje. Uz to vino ručak ili večera su kompletni."

Njezina prijateljica Ena priznala nam je da je početnik u kuhinji, ali da je u radionici itekako uživala: "Jako mi se svidjela radionica, dala mi je ideju što bih mogla raditi za svoju obitelj ovog Božića. Chef Mario bio je jako zabavan, pristupačan, topao i mislim da sam puno naučila od njega."

Za razliku od nje, iskusna Katarina rekla nam je da joj je radionica bila veoma inspirativna. "Imamo jedan novi recept koji ćemo podijeliti s obitelji ovog Božića. Nova mi je bila rolada, mislim da je dobar trik jer se može kombinirati s raznim začinima i jako mi je drago što sam to naučila."

Božićna radionica by Mario Mihelj Božićna radionica by Mario Mihelj (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Njezina desna ruka u kuhinji Višeslav također dosta toga zna, a s radionice će ponijeti lijepe uspomene: "Bila je jako interesantna radionica. Uz učenje novih stvari, baš smo se lijepo podružili."

Naši su polaznici tako kući otišli s novim znanjima, vještinama i receptima za nadolazeće blagdane.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerima Cekin i Badel 1862 po najvišim profesionalnim standardima.

  • #božićna radionica
  • #mario mihelj
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Mađarski znamo napamet, ali jeste li probali turski? Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Uz tjesteninu ili rižu
Jelo bez previše filozofije koje oduševljava: Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Aragonski dvorac
Talijanski otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Zaboravite klasiku: najneobičniji muzeji u Hrvatskoj
Od žaba do ljubavi
Zaboravite klasiku: Neki od najneobičnijih muzeja u Hrvatskoj u kojima možete uživati za vikend
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Duh ratnika
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Francuska juha od luka s njokima recept
Predobro!
Ne pokazujte ovo Francuzima! Recept za juhu od luka, ali s dodatkom njoka
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Najbolji recepti
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Život s rijetkim bolestima: Mirta je jedna od 10-ak osoba u cijelom svijetu s mioklonom distonijom
Mirtina priča
"Sjedili smo za stolom i ručali. Odjednom kao da me stresla struja. Znali smo..."
Centar prepun policije, nekolicina ljudi ispred SNV-a pušta Thompsona, došao i nekadašnji glumac koji je želio biti gradonačelnik
"To je naš mjesec"
FOTO Centar Zagreba pun policije! Ispred SNV-a trešti Thompson, došao i nekadašnji glumac koji je htio biti gradonačelnik
Srbijanska naftna kompanija dobila od SAD-a tri mjeseca da pronađe kupca
Teška odluka
Amerika postavila ultimatum Srbiji: "Imate tri mjeseca"
show
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Severina raznježila fanove u Areni prizorima sa sinčićem Aleksandrom
''Kao majka nisam smjela...''
Severina podijelila dosad neviđene prizore sina: ''Dobila sam odobrenje jače od bilo kojeg zakona''
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Urnebesno
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
Što kažete?
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Uznemirujuće
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
Vjerujete li im?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
sport
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
FIFA objavila video čim je Hrvatska osigurala SP, neki su bili i ljutiti: "Ovo je nepotrebno"
Stigla i čestitka Infantina
FIFA objavila video čim je Hrvatska potvrdila SP, neki su bili i ljuti: "Ovo je nepotrebno"
VIDEO Divljački ispad niželigaškog trenera u Hrvatskoj: Pogledajte što je napravio
Pomračenje uma
VIDEO Divljački ispad niželigaškog trenera u Hrvatskoj: Pogledajte što je napravio
tv
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
MasterChef: TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
JEDAN MOŽE POBIJEDITI
TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
Skrivena sudbina: Završeno snimanje još jedne serije – emotivan oproštaj ekipe
SKRIVENA SUDBINA
Završeno snimanje još jedne serije – emotivan oproštaj ekipe
putovanja
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
novac
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
lifestyle
Ulična moda Zagreb u kožnatoj suknji i glamuroznim čizmama
Elegantno i moćno
Brineta iz centra Zagreba vrhunski se skockala, kožnata suknja i čizme modna su poslastica
Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali
MODNA INSPIRACIJA
15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete
Ponuda dugih, toplih jakni za jesen i zimu
SVE ŠTO VAM TREBA
Zimske jakne: Pronašle smo 15 dugih, toplih modela koje se isplati imati u ormaru
sve
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Kako je Mario Mihelj spojio naizgled nespojivo i koja vina odabrati za blagdanski stol
Pokrovitelj Badel 1862

"Uz svečana jela uvijek idu fina vina": Kako je Mario Mihelj spojio naizgled nespojivo i koja vina odabrati za blagdanski stol

Naša ekskluzivna božićna radionica koju je predvodio svestrani chef Mario Mihelj započela je i završila dobrom kapljicom vina. Taj šaptač steakovima i majstor zanata zaslužan je za gastronomsku transformaciju dvaju poznatih zagrebačkih restorana, a zna i koja vina najbolje idu uz njegova jela. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close