Muffini s jajima i brokulom imaju puno proteina i malo ugljikohidrata, što ih čini idealnim vegetarijanskim doručkom ili međuobrokom. Priprema je jednostavna pa će ovaj ukusni obrok biti gotov u vrlo malo vremena i s vrlo malo truda.
Umjesto svježe brokule možete koristiti i smrznutu, samo je odmrznite prije pripreme. Ako vam nedostaje mesa, s ovom će se kombinacijom sastojaka dobro slagati panceta, pršut ili dimljena šunka – narežite ih nasitno. Pečene muffine s jajima možete čuvati do četiri dana u hladnjaku (u hermetički zatvorenoj posudi).
Sastojci za muffine od jaja s brokulom i sirom:
- 70 g nasjeckanih cvjetova brokule
- 60 g naribanog tvrdog sira (gauda, cheddar ili sl.)
- 5 jaja
- 60 ml mlijeka
- prstohvat češnjaka u prahu (na vrh čajne žličice)
- prstohvat soli
- svježe mljeveni crni papar (po ukusu)
- 2 čajne žličice lanenih sjemenki (po želji)
Priprema muffina od jaja s brokulom i sirom:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine: stijenke lagano namastite uljem, možete koristiti silikonski kist.
- Rasporedite nasjeckanu brokulu i sir u kalupe. Ako ste se odlučili za mesnu varijantu, komadiće pancete, pršuta ili šunke isto sada rasporedite u kalupe. Umutite jaja, mlijeko, začine i sjemenke. Ulijte smjesu od jaja u svaki kalup.
- Pecite 20-30 minuta, ili dok se jaja ne stvrdnu.
Dobar tek!
9 čudesnih namirnica koje bismo trebali jesti svaki dan +1