Muffini s jajima i brokulom imaju puno proteina i malo ugljikohidrata, što ih čini idealnim vegetarijanskim doručkom ili međuobrokom. Priprema je jednostavna pa će ovaj ukusni obrok biti gotov u vrlo malo vremena i s vrlo malo truda.

Umjesto svježe brokule možete koristiti i smrznutu, samo je odmrznite prije pripreme. Ako vam nedostaje mesa, s ovom će se kombinacijom sastojaka dobro slagati panceta, pršut ili dimljena šunka – narežite ih nasitno. Pečene muffine s jajima možete čuvati do četiri dana u hladnjaku (u hermetički zatvorenoj posudi).

Sastojci za muffine od jaja s brokulom i sirom:

  • 70 g nasjeckanih cvjetova brokule
  • 60 g naribanog tvrdog sira (gauda, cheddar ili sl.)
  • 5 jaja
  • 60 ml mlijeka
  • prstohvat češnjaka u prahu (na vrh čajne žličice)
  • prstohvat soli
  • svježe mljeveni crni papar (po ukusu)
  • 2 čajne žličice lanenih sjemenki (po želji) 

Priprema muffina od jaja s brokulom i sirom:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine: stijenke lagano namastite uljem, možete koristiti silikonski kist.
  2. Rasporedite nasjeckanu brokulu i sir u kalupe. Ako ste se odlučili za mesnu varijantu, komadiće pancete, pršuta ili šunke isto sada rasporedite u kalupe. Umutite jaja, mlijeko, začine i sjemenke. Ulijte smjesu od jaja u svaki kalup.
  3. Pecite 20-30 minuta, ili dok se jaja ne stvrdnu.


Dobar tek!

  9 čudesnih namirnica koje bismo trebali jesti svaki dan Čaj Kefir Smoothie od avokada i kefira +1 Jogurt

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju