U najvećem, a mnogi će se složiti – i najljepšem zagrebačkom parku odnedavno šetače mami nova terasa s pogledom na Prvo jezero, idealna za kavu u dubokom hladu i resetiranje od betona uz pogled na patke i labudove.

Uz sporedni ulaz na Maksimirskoj ulici blizu Zoološkog vrta pronaći ćete Mirnu kolibu, ljupku kućicu s nekoliko stolova, ali i klupa i drvenih ležaljki. Piće preuzmite u kućici pa pronađite svoje mjesto na terasi i uživajte u hladu. 

Osim pića, u ponudi imaju i mini palačinke, a s preljevom ne štede. Nemojte očekivati vilice i noževe, ali ni staklene čaše; u Mirnoj kolibi dočekat će vas piknik-ugođaj. Birati možete između (dvije vrste) piva, kao i raznih kava, a u ponudi imaju i biljno mlijeko za kavu. Jedna od novosti je i kombucha.

Mirna Koliba u Maksimiru - 6 Mirna Koliba u Maksimiru - 6 (Foto: Nika Borovac)

Naći ćete neprirodne i prirodne sokove od maline, bazge, jagode, mente, lavande i đumbira, a pijuckati možete i limunadu. Veliku kavu s mlijekom ćete platiti 2,10 eura, pivo u limenci je tri odnosno četiri eura, a slastice su tri eura. Mirna koliba je preko tjedna otvorena od deset sati ujutro do devet navečer, a vikendom se otvara sat ranije - taman za jutarnju kavu s pogledom na jezero. 

"Lepinje nema, a ajvar ili kajmak donesite si sami": Kultna krčma na putu prema Samoboru u kojoj se jede kao prije 50 godina Kod Marka Kod Marka Kod Marka +5 Kod Marka

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju