Pirjane mahune čest su prilog uz steakove u američkim restoranima. Da bi mahunama podarili dodatnu dubinu okusa prepirjajte ih s komadićima luka i špeka.

Ne zaboravite povrće dobro začiniti. Osim klasične soli i papra, za pripremu mahuna iskoristite smeđi šećer, ali i nešto ljutog umaka po želji. Upotrijebite obje namirnice po vlastitom okusu i željama.

Ako preferirate da se mahune osjete pod zubom, kuhajte ih kraće nego što je napisano u receptu niže.

Sastojci za mahune:

  • 450 g očišćenih svježih mahuna
  • 5 kriška špeka
  • 1 manji luk
  • 2-3 žlice smeđeg šećera
  • ljuti umak po želji
  • sol i papar po želji

Priprema mahuna:

  1. Narežite špek na manje komade i prepirjajte ih na tavi. Pirjajte ih pet minuta dok se ne rastopi masnoća.
  2. Dodajte sitno nasjeckani luk i nastavite pirjati sve zajedno još oko dvije do tri minute.
  3. Dodajte očišćene mahune i dobro promiješajte, a potom sve podlijte s malo vode. Ulijte toliko vode da pokrije mahune u tavi. Posolite i popaprite po želji.
  4. Kuhajte mahune oko dvadeset minuta dok povrće ne omekša.
  5. Začinite sa smeđim šećerom i nešto ljutog umaka.
  6. Nastavite kuhati mahune dok voda u tavi ne ispari do kraja.
  7. Poslužite mahune kao prilog uz meso. Dobar tek!

5 recepata za fina jela s mahunama koja će obožavati i oni koji nisu veliki ljubitelji povrća Mahune su ljetno povrće U mahune možete dodati i malo špeka +0 Mahune

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju