Losos u korici od pistacija jednostavno je jelo koje će svakoga oduševiti. Uz začine koji se provjereno slažu s lososom, kopar i vlasac, prepržene pistacije stvorit će divno hrskav orašasti kaputić koji će vašem nepcu otvoriti vrata nekih novih dimenzija.
Ovo efektno jelo toliko je jednostavno da će uspjeti i najvećim amaterima u kuhinji. Poslužiti ga možete uz klasičan pečeni (mladi) krumpir ili kakvu maštovitu proljetnu salatu.
Losos u korici od pistacija - sastojci:
- 4 fileta lososa
- 125 ml grčkog jogurta
- 2 žlice majoneze
- 1 žlica sušenog vlasca
- 1 čajna žličica svježe naribane korice limuna
- ½ čajne žličice kopra
- 50 g pistacija, preprženih i nasjeckanih
- sol
- papar
Losos u korici od pistacija - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Losos posolite i popaprite sa svih strana.
- U zdjeli pomiješajte jogurt, majonezu, vlasac, limunovu koricu i kopar.
- Rasporedite umak po gornjoj strani svakog filea i pospite ih nasjeckanim preprženim pistacijama.
- Pecite losos 12 do 15 minuta.
- Poslužite uz pečeni krumpir ili miješanu salatu.
Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
7 siromaških jela za svaki dan ovoga tjedna koje možete pripremiti za oko 5 eura