Losos u korici od pistacija jednostavno je jelo koje će svakoga oduševiti. Uz začine koji se provjereno slažu s lososom, kopar i vlasac, prepržene pistacije stvorit će divno hrskav orašasti kaputić koji će vašem nepcu otvoriti vrata nekih novih dimenzija. 

Ovo efektno jelo toliko je jednostavno da će uspjeti i najvećim amaterima u kuhinji. Poslužiti ga možete uz klasičan pečeni (mladi) krumpir ili kakvu maštovitu proljetnu salatu.

Losos u korici od pistacija - sastojci:

  • 4 fileta lososa
  • 125 ml grčkog jogurta
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žlica sušenog vlasca
  • 1 čajna žličica svježe naribane korice limuna
  • ½ čajne žličice kopra
  • 50 g pistacija, preprženih i nasjeckanih
  • sol
  • papar

Losos u korici od pistacija - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Losos posolite i popaprite sa svih strana.
  3. U zdjeli pomiješajte jogurt, majonezu, vlasac, limunovu koricu i kopar.
  4. Rasporedite umak po gornjoj strani svakog filea i pospite ih nasjeckanim preprženim pistacijama.
  5. Pecite losos 12 do 15 minuta.
  6. Poslužite uz pečeni krumpir ili miješanu salatu.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Losos u korici od pesta Hrana i piće Losos u korici od pesta: Odlična večera za koju vam treba samo 5 sastojaka i 15 minuta

Fritata s brokulom i dimljenim lososom Hrana i piće I za doručak, i za ručak, i za večeru: Bogata fritata s brokulom i dimljenim lososom

Marinirani pečeni losos Hrana i piće Brza marinada od šest sastojaka za (ne)ponovljivo dobar pečeni losos

7 siromaških jela za svaki dan ovoga tjedna koje možete pripremiti za oko 5 eura Varivo od mahuna Mujadara - riža i leća na luku Gulaš od krumpira i kobasica +2 Coca - 3