Ova jednostavna slastica ne mora nužno biti desert, već je možete poslužiti i kao ukusan doručak ili brunch kojim ćete zadiviti prijatelje. Za pripremu će vam trebati dvadesetak minuta, a otprilike toliko će se i peći.

Lisnato tijesto s borovnicama, limunom i krem sirom izgleda kao "ozbiljan" desert, ali priprema se toliko jednostavno da će uspjeti i onima bez ikakva slastičarskog iskustva.

Sočna glazura s limunom zaslužna je za profesionalni izgled (i okus), a bogati nadjev savršeno je uravnoteženih aroma. Lisnato ćete tijesto, naravno, kupiti (ali to ne morate nikome priznati). Dobar tek!

 

Lisnato tijesto s borovnicama, limunom i krem sirom - sastojci:

  • 1 list lisnatog tijesta
  • 110 g krem sira, omekšanog
  • 2 žlice svježe naribane limunove korice
  • 90 g šećera u prahu
  • 100 g džema od borovnica
  • 1 jaje + 1 čajna žličica vode, umućeno

Glazura od limuna

  • svježe naribana korica od 1 limuna
  • 180 g šećera u prahu
  • 2 žlice svježeg soka od limuna

Lisnato tijesto s borovnicama, limunom i krem sirom - priprema:

  1. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
  2. Lisnato tijesto prerežite po dužini i jedan dio položite u lim za pečenje.
  3. Električnim mikserom zajedno izmiksajte krem sir, koricu limuna i šećer dok ne dobijete glatku kremastu smjesu. Rasporedite je na lisnato tijesto u limu za pečenje, tako da ostavite čisti rub širine otprilike 2, 2 i pol centimetra.
  4. Žlicom nanesite džem od borovnica preko smjese od krem sira.
  5. Premažite rub lisnatog tijesta jajem umućenim s malo vode. Preklopite drugim dijelom lisnatoga tijesta i pritisnite rubove da se zalijepe.
  6. Premažite rub lisnatog tijesta jajem umućenim s malo vode. Preklopite drugim dijelom lisnatoga tijesta i pritisnite rubove da se zalijepe.
  7. Stavite u hladnjak na 20 do 30 minuta.
  8. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  9. Premažite tijesto umućenim jajem pa nožem napravite nekoliko rezova po vrhu.
  10. Pecite 20 do 25 minuta, dok tijesto ne dobije lijepu boju i ne napuhne se.
  11. Izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi.
  12. Umutite pjenjačom sok i naribanu koricu limuna sa šećerom u prahu. Prelijte preko tijesta.
  13. Poslužite i uživajte!

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Jednostavna, a neodoljiva: 7 jela za svaki dan ovog tjedna na koja nećete potrošiti puno vremena, a ni eura Brownie Jaja s pestom Stir fry s piletinom i brokulom +3 Pasta e patate