Limoncello limunada je odličan aperitiv, ali i digestiv. Zapravo, možete ga ispijati kad god poželite. Kao što ime daje naslutiti riječ je o limunadi koja se oplemenjuje s talijanskim likerom od limuna – Limoncellom. 
Limunadu možete sami napraviti ili se poslužiti onom kupovnom iz boce kako biste skratili cijeli postupak. Sami vrlo lako možete napraviti sirup od limuna, a nemojte zaboraviti niti dodati votku od limuna – ona ovom koktelu daje posebnu dubinu okusa. 
Sve zajedno izblendajte s nešto leda – i spremni za uživanje u Limoncello limunadi.
Sastojci za Limoncello limunadu:
- Led
 - 120 ml Limoncella
 - 120 ml limunade
 - 65 ml vruće vode
 - 50 g šećera
 - 30 ml votke od limuna
 - 5 žlica svježe iscijeđenog soka limuna
 - kriške limuna za posluživanje
 
Priprema Limoncello limunade:
- Napravite sirup od limuna: u malom lončiću pomiješajte šećer, 5 žlica svježe iscijeđenog soka limuna i 65 ml vruće vode. Miješajte sve zajedno dok se šećer ne rastopi. Pustite da se dobivena tekućina lagano ohladi.
 - U blender stavite led, limunadu, Limoncello, votku i 30 ml dobivenog sirupa od limuna.
 - Pulsirajte dok se sastojci ne sljube i ne dobijete piće nalik na slushie.
 - Prelijte piće u čašu i ukrasite s kriškom limuna.
 - Živjeli!
 

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            