Jednostavan, a prefin ručak koji je gotov za manje od sat vremena možete napraviti uz tek nekoliko sastojaka: lignje, tjestenina i pire od rajčice odličan su spoj koji ćete naći u brojnim receptima mediteranske kuhinje. Za više arome i puniji okus tu su i češnjak i bijelo vino, a na kraju jelo pospite sjeckanim peršinom. 

Sastojci za lignje u umaku od rajčice:

  • 320 g špageta
  • 4 lignje
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 450 g pirea od rajčice
  • 1 češanj češnjaka
  • peršina i soli po ukusu

Priprema lignji u umaku od rajčice:

  1. Očistite lignje, zatim ih operite i narežite.
  2. U tavi kratko popržite češanj češnjaka, tek toliko da porumeni pa dodajte lignje i popržite.
  3. Izvadite češnjak i dodajte bijelo vino pa kuhajte dok alkohol ne ispari.
  4. Na kraju dodajte pire od rajčice, posolite i ostavite da kuha na srednje jakoj vatri 10-15 minuta.
  5. Skuhajte špagete al dente i vadite ih hvataljkom u tavu tako da dio vode u kojoj su se kuhali dođe u umak.
  6. Lagano promiješajte i pospite svježim peršinom.

7 savršenih jela za ovaj tjedan: Recepti za specijalitete koje obožava cijeli svijet Baskijski cheesecake Teriyaki piletinu možete poslužiti i s nešto sezamovih sjemenki Pileći paprikaš +4 Musaka od krumpira

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju