Jednostavan, a prefin ručak koji je gotov za manje od sat vremena možete napraviti uz tek nekoliko sastojaka: lignje, tjestenina i pire od rajčice odličan su spoj koji ćete naći u brojnim receptima mediteranske kuhinje. Za više arome i puniji okus tu su i češnjak i bijelo vino, a na kraju jelo pospite sjeckanim peršinom.
Sastojci za lignje u umaku od rajčice:
- 320 g špageta
- 4 lignje
- 1,5 dl bijelog vina
- 450 g pirea od rajčice
- 1 češanj češnjaka
- peršina i soli po ukusu
Priprema lignji u umaku od rajčice:
- Očistite lignje, zatim ih operite i narežite.
- U tavi kratko popržite češanj češnjaka, tek toliko da porumeni pa dodajte lignje i popržite.
- Izvadite češnjak i dodajte bijelo vino pa kuhajte dok alkohol ne ispari.
- Na kraju dodajte pire od rajčice, posolite i ostavite da kuha na srednje jakoj vatri 10-15 minuta.
- Skuhajte špagete al dente i vadite ih hvataljkom u tavu tako da dio vode u kojoj su se kuhali dođe u umak.
- Lagano promiješajte i pospite svježim peršinom.
7 savršenih jela za ovaj tjedan: Recepti za specijalitete koje obožava cijeli svijet +3