Intolerantni ste na laktozu? Ne jedete hranu životinjskog porijekla? U potrazi ste za novim uzbudljivim slasticama? Isprobajte ovaj recept za veganski cheesecake.
Iako u njemu nema ni grama sirnog namaza, ovaj je lažni cheesecake iznimno kremast, ukusan i dekadentan. Ili tako tvrdi Lisa Bryant na svojem YouTube kanalu Downshiftology.
Sastojci za podlogu veganskog cheesecakea:
135 grama badema
65 grama kokosovnog brašna
8-10 mekih datulja bez koštica
1 žlica kokosova ulja
Sastojci za kremu veganskog cheesecakea:
600 grama indijskih oraščića koje ste tijekom noći namočili u vodi
200 ml vode
120 ml otopljenog kokosovog ulja
120 ml limunova soka
100 ml javorovog sirupa, agava sirupa ili meda ako niste vegan
2 žlice ekstrakta vanilije
Priprema:
1. U sjeckalici ili dobrom blenderu napravite podlogu za tortu od badema, kokosova brašna, datulja i ulja.
Ako pri ruci nemate mekane datulje, namočite one koje imate u toploj vodi barem pola sata, ocijedite ih i stavite u smjesu.
2. Dobivenu smjesu dobro utisnite u kalup za torte i stavite da se ohlade u hladnjaku nekoliko sati.
3. Indijske oraščiće namočite u vodi preko noći. Ocijedite vodu, a plodove smiksajte u blenderu s javorovim sirupom, kokosovim uljem, limunovim sokom, ekstraktom vanilije i običnom vodom.
Ako je smjesa pregusta, dodajte još vode.
4. Smjesu prelijte preko podloge na bazi badema i stavite u hladnjak na nekoliko sati. Poslužite s karamelom. Dobar tek!
Lisa s YouTube kanala Downshiftology poslužuje lažni cheesecake s umakom od karamele. Kako ga priprema, otkrijte u njezinom videu.