Koktel Boulevardier svidjet će se onima koji vole piti Manhattan ili Negroni. To je zapravo Negroni koji sadrži viski umjesto džina
Recept za Boulevardier prvi je put objavljen 1920. u knjizi "Abeceda miješanja koktela" Harryja MacElhonea.

U trendu Varivo od mahuna Tjedni jelovnik 7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za smiješan novac Plima, ilustracija Nezapamćena nepogoda Jadranski cunami: Dan kada je podivljalo more uhvatilo ljude na spavanju, izvlačilo ih iz kuća i potapalo brodove Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume"

Prvi ga je smiješao Erskine Gwynne, pisac američkoga podrijetla koji je u Parizu pokrenuo i istoimeni časopis. A možda je i MacElhone prvi Boulevardier napravio za Gwynnea. Srećom, recept je pouzdaniji od priče o njegovu nastanku.

Ovo piće dobro će pasati u zimskim mjesecima kada poželite nešto bogatije i kompleksnije od viskija, a zapravo ne znate što biste – osim viskija – naručili.

Dvije trećine Boulevardiera, naime, čini viski, a jednu trećinu, u jednakim omjerima, slatki vermut i Campari.

Vrijeme pripreme: 3 minute.

  Bogowski - 2 Odabrano Bogowski gin: Domaća priča o zlatnom piću koje nastaje u Svetom Ivanu Zelini

Sastojci za Boulevardier:

  • 60 ml viskija
  • 30 ml Camparija
  • 30 ml slatkog vermuta

Priprema Boulevardiera:

  1. Pomiješajte sastojke u miješalici za koktele u koju ste prethodno ubacili led.
  2. Poslužite u čaši za koktele ili u čaši za viski.
  3. Ukrasite koricom limuna.