Koktel Boulevardier svidjet će se onima koji vole piti Manhattan ili Negroni. To je zapravo Negroni koji sadrži viski umjesto džina.
Recept za Boulevardier prvi je put objavljen 1920. u knjizi "Abeceda miješanja koktela" Harryja MacElhonea.
Prvi ga je smiješao Erskine Gwynne, pisac američkoga podrijetla koji je u Parizu pokrenuo i istoimeni časopis. A možda je i MacElhone prvi Boulevardier napravio za Gwynnea. Srećom, recept je pouzdaniji od priče o njegovu nastanku.
Ovo piće dobro će pasati u zimskim mjesecima kada poželite nešto bogatije i kompleksnije od viskija, a zapravo ne znate što biste – osim viskija – naručili.
Dvije trećine Boulevardiera, naime, čini viski, a jednu trećinu, u jednakim omjerima, slatki vermut i Campari.
Vrijeme pripreme: 3 minute.
Sastojci za Boulevardier:
- 60 ml viskija
- 30 ml Camparija
- 30 ml slatkog vermuta
Priprema Boulevardiera:
- Pomiješajte sastojke u miješalici za koktele u koju ste prethodno ubacili led.
- Poslužite u čaši za koktele ili u čaši za viski.
- Ukrasite koricom limuna.
Koktel Jack Frost: Spektakl u čaši idealan za zimska druženja +0