Kimchi je tradicionalni korejski prilog koji se sastoji od začinjenog fermentiranog povrća, a koje se poslužuje uz gotovo svaki obrok.

Ljutinu ovome prilogu daje korejski čili prah po imenu gochugaru, no ako ga nemate pri ruci upotrijebiti možete i čili pastu gochujang.

Kimchi se obično priprema od kineskog kupusa, daikona i mrkve, no možete napraviti i verziju sa svježim krastavcem.

Svježina svježih krastavaca savršeno će se sljubiti s tipičnim začinima koji se stavljaju u kimchi – od čili praha do češnjaka i đumbira.

Sastojci:

  • 450 g krastavaca
  • 2 žlice čili praha
  • 1 žlica nasjeckanog češnjaka
  • 1 žlica naribane jabuke
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica morske soli
  • 1 čajna žličice ribljeg umaka
  • ½ čajne žličice nasjeckanog đumbira

Priprema:

  1. Operite krastavce s korom i posušite ih papirnatim ručnikom.
  2. Narežite ih uzdužno na četvrtine i duljine oko pet centimetara.
  3. Stavite ih u veću zdjelu i posolite s morskom soli. Umasirajte sol u krastavce i pustite da odstoje oko 20 minuta.
  4. Ocijedite višak tekućine iz zdjele s krastavcima i obrišite višak soli.
  5. U zdjelici pomiješajte naribanu jabuku, šećer, riblji umak, nasjeckani đumbir i češnjak.
  6. Dobivenu smjesu prelijte na krastavce.
  7. Prebacite krastavce u čiste staklenke i pokrijte ih. Držite staklenke na sobnoj temperaturi oko 12 do 18 sati, a potom ih prebacite u hladnjak.
  8. Poslužite kao prilog jelima. Dobar tek!
U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima