Skirt steak se u inozemstvu, a pogotovo u Sjedinjenim Američkim Državama vrlo često nađe na tanjurima. Riječ je o tankom i dugačkom komadu mesa s unutarnje strane junećih rebra pri samoj opni koji je hvaljen zbog svoga okusa.

Prošaran je masnoćama koji mu daje sočan okus, a obožava marinade. Marinirajte ga barem nekoliko sati prije pečenja – idealno bi bilo pak noć prije konzumacije.
Najfiniji okus ima kada se priprema brzinski na visokoj temperaturi poput roštilja ili na gril tavi.

Tajne mekanog mesa Hrana i piće Ručak za 15 minuta: Koji su komadi mesa najbolji na naglo?

Imajte na umu da se skirt odrezak rijetko kad može naći u ponudi tradicionalnih mesnica u Hrvatskoj, a češće u specijaliziranim trgovinama za delikatesne juneće proizvode. No nađe li se u vašem hladnjaku, evo što trebate napraviti.

Kako pripremiti skirt odrezak?
1. Izvadite odrezak iz hladnjaka barem pola sata prije termičke obrade da dosegne sobnu temperaturu.

2. Posolite ga po želji.

3. Stavite ga na vruću tavu ili roštilj i pecite oko tri do četiri minute sa svake strane. Ako preferirate rare odrezak, pecite ga oko dvije minute sa svake strane.

Slika nije dostupna Hrana i piće Kako savršeno ispeći svinjski kotlet bez kosti?

4. Izvadite odrezak iz tave, prekrijte aluminijskom folijom i pustite da odmara 5 minuta prije rezanja.

5. Narežite ga na trakice i poslužite ga uz krumpir po želji i pirjano povrće. Ovako pečeni skirt odrezak izvrsno će se sljubiti i s umakom na bazi kečapa, javorovog sirupa, maslinova ulja, worcestershirea i balzamičnog octa. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju