Ako ste imali sreće i obišli bar malo Italije, vjerojatno ste i sami u nekom trenutku sjeli na terasu jednog od bezbrojnih kafića i primijetili druge kako ispijaju nekakav narančasti napitak. Taj napitak poznat je i kao Aperol Spritz, a najbolje od svega je što ga je relativno lako napraviti i kod kuće. Stoga, do sljedećeg posjeta Čizmi, naučite kako napraviti najbolji Aperol!

Iako možda dosad i niste pomišljali napraviti Aperol kod kuće, možda ćete kad saznate kako je proces jednostavan željeti napraviti svoj i bar se mislima teleportirati u neki od talijanskih kafića. Za ovo piće treba vam tek nekoliko sastojaka – Aperol (gorko-slatki liker svijetlo narančaste boje), kockice leda, ohlađeni prosecco, gazirana voda i kriška naranče. Svemu tome dodajte vinsku čašu jer ovakvu ljepotu kad bude gotova treba i slikati te se pohvaliti ekipi na Instagramu.

Nakon što ste skupili sve potrebno, idemo dalje korak po korak. Za početak napunite čašu kockicama leda, a zatim prelijte jednaku količinu Aperola i ohlađenog prosecca. Računajte da je potrebno ostaviti malo mjesta i za gaziranu vodu, a na kraju piće ukrasite kriškom naranče, u čaši ili uz rub čaše, kako god.

I to je to, u ovom trenutku Aperol Spritz je gotov i spreman za pijuckanje! S obzirom na to da je korona iza nas, za potpuni užitak pozovite prijatelje, izađite na terasu, servirajte platu talijanskih sireva i salama, pustite Tota Cutugna te se na neko vrijeme, barem ugođajem – prebacite u Italiju!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju