Prženi fileti oslića sjajna su ideja za brzi ručak ili večeru. Poslužiti ih možete uz pečeni krumpir, u tortilji, na sezonskoj salati ili između dvije kriške domaćeg kruha.

U hrvatskim domaćinstvima riba se često uvalja u jaja, brašno i krušne mrvice prije nego što se stavi u zagrijano ulje i ispeče, a koje jamči hrskavi omotač.

U hrskavoj teksturi ribe možete uživati čak i ako ne koristite jaja i brašno. Donosimo vam recept za hrskavi omotač na bazi panko krušnih mrvica i ulja, koje smo dobro začinili.

Nemojte pretrpavati tavu s ribom – oslić će biti hrskaviji ako ima dovoljno mjesta za pečenje.

Sastojci za prženog oslića:

  • 400 g fileta oslića (ili neke druge ribe)
  • 50 ml biljnog ulja + dodatno za prženje ribe
  • 50 g panko krušnih mrvica
  • 1 čajna žličica sušenog peršina
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu
  • ½ čajne žličice luka u prahu
  • ¼ čajne žličice sušenog timijana
  • sol i papar po želji

Priprema prženog oslića:

  1. Pomiješajte panko krušne mrvice s 50 mililitara ulja. Začinite smjesu sa solju i paprom, sušenim peršinom i timijanom, te češnjakom i lukom u prahu. Ako ste ljubitelj ljute hrane u smjesu dodajte i nešto čili praha ili kajenskog papra.
  2. Premažite dobivenu smjesu s obje strane ribe.
  3. U tavi zagrijte ulje pa na njemu prepecite ribu. Pecite oko tri do pet minuta sa svake strane dok se oslić termički ne obradi do kraja, te dok ne dobijete hrskavu koricu.
  4. Stavite ribu na papir za upijanje masnoće, a potom je poslužite uz malo nakapanog limunovog soka i prilog po želji. Dobar tek!

Surimi: Što se nalazi u ribljim štapićima koji se mogu naći i na hrvatskim policama? Surimi - 5 Surimi - 4 Surimi - 3 +1 Surimi - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju