Ako ste već pokušali sve trikove za pljeskavice na roštilju, ali one i dalje nisu dovoljno sočne, možete prepisati od majstora roštilja i poslužiti se hladnim maslacem. Naribajte ga i nježno umiješajte u mesnu smjesu pa oblikujte pljeskavice.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima

Osim maslaca, dodati možete i topivi sir, koji će također pružiti dozu sočnosti. To učinite tako da oblikujete tanje pljeskavice koje potom spojite tako da između njih smjestite plošku sira. Zatvorite rubove prstima pa ispecite na roštilju.

Nemojte pretjerivati s jačinom vatre, trebala bi biti umjerena kako bi se meso ravnomjerno ispeklo.

Za medium rare iskoristite kuhinjski termometar i maknite pljeskavice s roštilja kad unutrašnjost mesa bude na 62,5 Celzijevih stupnjeva.

Za medium pljeskavice pecite 3 do 4 minute sa svake strane, a ako želite da budu tek malo roskaste u sredini, pecite ih po 4 minute sa svake strane. Za reš meso bez naznaka crvenkastih tonova pecite i po 10 minuta sa svake strane.