U zimsko vrijeme u potrazi smo za ukusnim, krepkim i zasitnim jelima na žlicu koji griju. Poput ove guste juhe od krumpira i špeka.

Riječ je o vrlo fleksibilnom receptu koji se po želji može oplemeniti s različitim dodacima – od luka i češnjaka do bosiljka, ružmarina i sličnih mediteranskih začina.

No, pripremite li ga po našem receptu od samo pet sastojaka i dalje ćete dobiti vrlo ukusno jelo koje se sprema u manje od pola sata.

Sastojci za gustu juhu od krumpira:

  • 1 kg krumpira
  • 750 ml punomasnog mlijeka
  • 100 g naribanog sira
  • 4-6 kriške špeka
  • sol po želji

Priprema guste juhe od krumpira:

  1. Kriške špeka stavite u veći lonac i prepecite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Uklonite iz lonca i stavite sa strane.
  2. Na preostalu masnoću dodajte oguljeni krumpir narezan na kocke, promiješajte i pirjajte par minute.
  3. Krumpir podlijte s mlijekom, posolite i kuhajte dok ne omekša. Ovisno o tome na kakve ste komade narezali krumpir za to će vam biti potrebno oko 10 do 15 minuta.
  4. Kad je krumpir mekan, pretvorite ga u pire s gnječilom ili štapnim mikserom.
  5. U gustu juhu umiješajte naribani sir, promiješajte i pustite par minuta da se rastopi.
  6. Poslužite juhu s komadićima pečenog špeka. Dobar tek!

Gotov za 15 minuta: Recept za pečenje krumpira u kori koji će se topiti u ustima Pečeni krumpir s vučenom svinjetinom u BBQ umaku Pečeni krumpir s kukuruzom, paprikom i mljevenim mesom Klasični pečeni krumpir sa sirom, vrhnjem i špekom +2 Pečeni krumpir s piletinom i špekom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju