Juha od batata i mrkve priprema se jednostavno i od svakodnevnih sastojaka, odlična je okusa, na tanjuru izgleda poput malog umjetničkog djela, a pojačana tajnim sastojcima, pravi je eliksir zdravlja, taman za hladnije dane.
Recept nutricionistice Zrinke Babić pronašli smo na portalu www.krenizdravo.hr, gdje možete pročitati sve o zdravstvenim blagodatima te juhe, njezinu nutritivnom bogatstvu, ali i pronaći još recepata za juhu od batata i mrkve.
Sastojci za juhu od batata i mrkve:
- 2 batata
- 4 mrkve
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 čajna žličica maslinova ulja
- 1,5 l povrtnog ili pilećeg temeljca
- 1/2 čajne žličice kurkume
- crni papar
- 1 – 2 žlice svježe sjeckanog peršina
Priprema juhe od batata i mrkve:
- Mrkvu i batat operite, ogulite i narežite na komade.
- Na zagrijanom maslinovu ulju u loncu dinstajte luk i češnjak, a nakon toga dodajte mrkvu i batat i dinstajte.
- Potom dodajte povrtni ili pileći temeljac te začine i ostavite da se kuha oko 15-20 minuta.
- Kad je juha kuhana, izmiksajte je u blenderu ili štapnim mikserom.
- Prelijte juhu u zdjelice i pospite svježim peršinom.
- Juha će se savršeno slagati s toplom kriškom domaćeg kruha.
7 nepogrešivih jela za svaki dan ovoga tjedna koja Hrvati obožavaju +1