Juha od batata i mrkve priprema se jednostavno i od svakodnevnih sastojaka, odlična je okusa, na tanjuru izgleda poput malog umjetničkog djela, a pojačana tajnim sastojcima, pravi je eliksir zdravlja, taman za hladnije dane.

Recept nutricionistice Zrinke Babić pronašli smo na portalu www.krenizdravo.hr, gdje možete pročitati sve o zdravstvenim blagodatima te juhe, njezinu nutritivnom bogatstvu, ali i pronaći još recepata za juhu od batata i mrkve.

Sastojci za juhu od batata i mrkve:

  • 2 batata
  • 4 mrkve
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 čajna žličica maslinova ulja
  • 1,5 l povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 1/2 čajne žličice kurkume
  • crni papar
  • 1 – 2 žlice svježe sjeckanog peršina

Priprema juhe od batata i mrkve:

  1. Mrkvu i batat operite, ogulite i narežite na komade.
  2. Na zagrijanom maslinovu ulju u loncu dinstajte luk i češnjak, a nakon toga dodajte mrkvu i batat i dinstajte.
  3. Potom dodajte povrtni ili pileći temeljac te začine i ostavite da se kuha oko 15-20 minuta.
  4. Kad je juha kuhana, izmiksajte je u blenderu ili  štapnim mikserom.
  5. Prelijte juhu u zdjelice i pospite svježim peršinom.
  6. Juha će se savršeno slagati s toplom kriškom domaćeg kruha.

7 nepogrešivih jela za svaki dan ovoga tjedna koja Hrvati obožavaju Carbonara U mahune možete dodati i malo špeka Svinjski kotleti pečeni u pećnici +1 Umak bolognese

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju