Na vjetrovitoj cesti sjeverno od Adelaidea u Australiji teško ćete promašiti neobičnu obalu jezera Bumbunga, koje se naziva i Ružičasto jezero. Iz ekstremno slanog jezera sol se vadi još od kraja 19. stoljeća, a s vremenom je taj neobičan kraj počeo privlačiti sve više turista koje fasciniraju neobični krajolici.

Oni koji očekuju da će ugledati boju žvakaće gume ponekad se i razočaraju jer voda mijenja boju ovisno o dobu godine, količini padalina, naoblaci, kao i razini soli. Od Intenzivno ružičaste jezero postaje sivkasto, bijelo, smeđe ili plavo. No nije boja jezera jedini kuriozitet Bumbunge.

Vijugava zmija ili jegulja koja se vidi u daljini može se činiti kao privid zbog velike vrućine, ali stanete li na parkiralištu i krenete stazom prema vidikovcu prepoznat ćete Nessie, daleko od svojeg navodnog doma u Škotskoj. Njezin rođak Lochiel Monster, poznat i kao Loch-Eel čudovište je napravljeno od raznih otpadaka, uključujući stare gume i cijevi. Ponosno stoji u jezeru Bumbunga više od 30 godina, ali točna priča o nastanku je obavijena velom tajne; priča se kako se pojavila preko noći.

Mit o čudovištu Lochiel dio je lokalnog folklora koji potječe iz 19. stoljeća, a povezan je s volovskom zapregom koja je nestala u pijesku jezera nakon što ju je navodno nešto prestrašilo. Trebale su proći godine da Lochiel dobije spomenik od australskog otpada.

10 nevjerojatnih činjenica o Hvaru koje su oduševile Engleza koji je tamo kupio kuću Jelsa Hvar Dubovica - 1 +2 Pitve, Hvar

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju