Sastojci:
300 ml ekstradjevičanskog maslinova ulja
260 g glatkog brašna
225 g šećera
40 g fino mljevenog kukuruznog brašna
3 jaja
3 žlice svježe iscijeđenog limunova soka
3 žlice likera od limuna
2 čajne žličice ekstrakta vanilije
2 čajne žličice praška za pecivo
1 žlica naribane limunove korice
½ čajne žličice soda bikarbone
½ čajne žličice soli

kolač od kokosa i čokolade Hrana i piće Bez vage i miksera: Brzi čokoladni desert koji se napravi u tren

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke: glatko brašno, fino mljeveno kukuruzno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.

3. U zasebnoj zdjeli pomiješajte limunov sok, liker i ekstrakt vanilije.

4. Mikserom istucite jaja, limunovu koricu i šećer u gustu smjesu.

5. Postupno u smjesu ulijevajte maslinovo ulje i miksajte dok smjesa ne postane još gušća.

6. U smjesu potom polako dodajte suhe sastojke i smjesu na bazi limunova soka.
Miksajte dok se sastojci ne sljube.

Slika nije dostupna Hrana i piće Kako sočno! Recept za čokoladni kolač s maslacem od kikirikija

7. Lim za pečenje dobro namastite s dodatnim maslinovim uljem, a po želji na dno lima možete dodati i malo šećera.

8. Prebacite smjesu u lim za pečenje i stavite u pećnicu na 40 do 50 minuta, odnosno dok se kolač ne ispeče do kraja. Čačkalicom isprobajte je li kolač pečen.

9. Pustite da se kolač ohladi do kraja prije posluživanja. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju