Pileća prsa, kotleti ili junetina na naglo, narezana na trakice, odlično se nadopunjuju s finim i aromatičnim umakom od šampinjona. Među sastojcima koji daju finu aromu zasigurno su povrtni ili mesni temeljac te bijelo vino ili konjak, a kako bi bio superkremast, uobičajeno vrhnje za kuhanje zamijenite nezaslađenim vrhnjem za šlag koje će pružiti potrebnu gustoću.

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena

Sastojci za piletinu s gljivama:

2 pileća filea
1 žlica senfa
3 žlice maslaca
1 žlica ulja
1 žlica limunov soka
sol, papar
200 g šampinjona
3 ljutike
¼ šalice mesnog temeljca
2 dl slatkog bijelog vina
1 dl vrhnja za šlag (nezaslađenog)

Priprema:

1. Pileće odreske prelijte limunovim sokom i premažite senfom, posolite i popaprite pa marinirajte pola sata prije pečenja.

2. Meso prekrijte prozirnom folijom pa lagano istucite batom i stavite peći na tavu sa zagrijanim maslacem i uljem. Pecite sa svake strane 3 minute pa stavite na stranu i poklopite.

3. Dodajte žlicu maslaca u tavu i popržite sjeckanu ljutiku. Nakon nekoliko munuta dodajte i narezane gljive pa posolite. Pirjajte oko 5 minuta uz povremeno miješanje.

4. Umiješajte temeljac i vino miješajući 2-3 minute.

5. Ulijte vrhnje za šlag pa vratite piletinu u umak i pirjajte dok ne bude gotova. Prema potrebi dolijte još temeljca. Poslužite s krumpirom, rižom ili povrćem.