Brojna gladna usta i oči uživat će početkom kolovoza u Tisnom na Fuliranju u gurmanskim burgerima chefa Marka Palfija, a posebnu pažnju posvetit će i veganima, za koje će kreirati kreativne delicije. 

Oni koji više od svega vole meke i sočne punjene jastučiće od tijesta također će doći na svoje s gyozama od svinjetine u The Garden Resortu Tisno od 1. do 4. 8. dok traje Fuliranje na moru. 

Osim azijskog tuna burgera, hit u Artisan burger hutu zasigurno će biti i Smokey Double D s pecivom od krumpira i govedinom. Ljubitelji humusa uživat će u janjećem burgeru s ras el hanoutom, a vegani mogu kušati vege beyond burger pljeskavicu u pecivu od krumpira s dimljenim sirom i slasnim umacima.

Više o Fuliranju na moru doznajte na njihovim internetskim stranicama. 

Sastojci za Palfijeve burgere od tune:

560 g svježe tune
100 g mladog luka
40 ml sojina umaka
20 ml ribljeg umaka
20 ml oyster umaka
10 g svježeg čilija
20 g češnjaka
15 g đumbira
15 g svijetle miso paste
50 ml sezamova ulja
sol, papar
4 peciva za burger
100 g salate
100 g majoneze
60 g sweet chilli umaka
100 g kiselih krastavaca
100 g svježeg korijandra

Priprema:

1. Svježi file tune nasjeckajte na sitno.

2. U blender stavite umake (sojin, riblji i oyster), čili, đumbir, češnjak, miso pastu i sezamovo ulje pa izradite u pastu kojom začinite meso. Ubacite i sjeckani mladi luk te korijandar.

3. Oblikujte četiri pljeskavice. Pomiješajte majonezu i sweet chilli umak, nasjeckajte salatu i narežite krastavce na ploške.

4. Pecite pljeskavice dok ne budu medium rare pa tostirajte preoplovljena peciva na roštilju.

5. Složite burger tako da na donji dio ide umak, pa salata, pa pljeskavica, zatim umak, pa krastavci te gornji dio peciva.

Piletina u tortilji Hrana i piće Gotovo za 20 minuta: Fina piletina u tortilji kojoj nećete moći reći ne