Uz ovaj divni recept nadahnut Azijom za manje od pola sata možete uživati u hrskavim zalogajima piletine u sočnom umaku sa sezamom, limunovom koricom i sojinim umakom kojemu rijetki mogu odoljeti.

Za pripremu ćete trebati odvojiti samo desetak minuta, a otprilike toliko trebat će vam i da ispržite piletinu. Ovako pripremljenu piletinu poslužite s rižom ili prilogom po vlastitom guštu.

Sastojci za hrskavu piletinu s limunom i sezamom:

Za piletinu

  • 600 g filea pilećih prsa, narezanih na komade veličine zalogaja
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 5 žlica glatkog brašna
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • veliki prstohvat bijelog papra
  • 1 jaje, tučeno
  • 2 žlice suncokretova ili biljnog ulja, za prženje
  • 2 mlada luka, narezana nasitno, za posluživanje
  • kuhana riža, za posluživanje, po želji

Za umak

  • 2 čajne žličice kukuruznog škroba
  • 2 limuna, samo korica, naribana nasitno
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice soja-umaka
  • 2 čajne žličice sezamovih sjemenki
  • 2 čajne žličice sezamova ulja

Priprema hrskave piletine s limunom i sezamom:

  1. Da biste napravili umak, pomiješajte škrob i naribanu limunovu koricu. U grudičastu smjesu dodajte med, sojin umak, sjemenke sezama i sezamovo ulje i ponovno promiješajte. Ostavite sa strane dok pripremate meso.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte škrob, brašno, prašak za pecivo, četvrtinu čajne žličice soli, papar, razmućeno jaje i 4 žlice vode. U smjesu uvaljajte narezane komade piletine.
  3. Na jakoj vatri zagrijte ulje i pržite piletinu u tijestu u serijama - 6 minuta po seriji ili dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Višak masnoće upijete kuhinjskim papirom.
  4. Kad je sva piletina ispržena, vratite je u tavu. Ne smanjujte vatru. Prelijte meso umakom, promiješajte i ugasite vatru. Pospite mladim lukom i poslužite s rižom.

Dilema koja muči mnoge: Treba li oprati piletinu prije pečenja? Piletina u kremastom umaku Teriyaki piletina Kuhana piletina +2 Stir fry s piletinom i brokulom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju