Smještena u naselju Lokev u Sloveniji, nedaleko od granice s Italijom, Hiša Krasna je idiličan gourmet boutique hotel, koji nudi zaista posebno gastronomsko iskustvo svim svojim posjetiteljima.

Hiša Krasna diljem Slovenije poznata je po svojem odličnom restoranu s oznakama Michelin Plate Award 2020 i Michelin Plate Award 2021. Šef kuhinje svoje gurmanske kreacije priprema po načelu moderno i domaće. Domaćim sastojcima osim moderne note dodaje i istarsku dušu, što gosti jednostavno obožavaju. Svi sastojci koji se koriste u kuhinji dolaze iz lokalnog uzgoja, a većina sastojaka dolazi iz vlastitog vrta.

Hiša Krasna nudi opušten smještaj u šest soba s pogledom na predivnu prirodu. Zanimljivo je da ovdje nećete pronaći televiziju ili druge elektroničke uređaje jer kuća nudi zaista pravi odmor. Hiša Krasna osmišljena je tako da vam ponudi potpuni odmor od svakodnevne vreve i ispuni vaš život nezaboravnim iskustvima, ljepotom okoline i zahvalnošću. Život se nikad ne žuri. Neka vaš odmor bude takav.

Možemo reći kako ovdje vlada posebna energija – selo Lokev od davnina je poznato kao centar pozitivne energije, savršeno mjesto za opuštanje. U malom selu sjajnog karaktera nalazi se najstarija pršutarna u Krasu. U blizini možete posjetiti staru ergelu Lipica i prekrasne slovenske špilje. Ergela iz 16. stoljeća, kolijevka autohtonih lipicanaca, poznata je i cijenjena u cijelom svijetu. Posjetite ergelu, muzej Lipikum, provozajte se kočijom ili zajašite pravog lipicanca. Obavezno zaustavljanje za sve koji ga nikada prije nisu vidjeli u živo, čak i za one najmlađe, koji će ovdje uživati u jahanju ponija.

Kad ste u regiji Kras, odnosno naselju Lokev, za manje od 30 minuta vožnje automobilom možete do najveličanstvenije špilje u Europi - Postojnske jame. Jamu možete razgledati vlakom, koji će vas provesti kroz prvi dio špilje, gdje se nalazi prva podzemna željeznica u Europi, a drugi dio otkriti pješice, među stalagmitima i stalaktitima, pored spektakularnih tunela, prolaza i prave podzemne koncertne dvorane. U Postojnskoj jami živi i proteus – čovječja ribica, jedna od najzanimljivijih  životinja na svijetu.

Provedite dan na otvorenom, razgledajte prekrasan kraški krajolik biciklom, pretvorite svoj ručak u piknik na travnjaku uz košaru lokalnih dobrota ili jednostavno pitajte u kući za prijedloge izleta. Do Hiše Krasne će vam trebati oko sat vožnje, ako dolazite iz Istre, te nešto više od 2,5 sata dolazite li iz Zagreba, a više informacija možete potražiti na krasna-hisa.si.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju