Vinkovački klub Hang Loose smjestio se u centru grada, u prostorima nekadašnje krojačke radnje obitelji Radman. Prepoznat ćete ga po neonskom znaku i parkiranim automobilima: Bubi iz 1971. godine i Peugeotu iz 1930. godine, oba u voznom stanju. Bubu najčešće vozi Ana, a Peugeot njezin suprug Matija Vukoja, vlasnici tog kreativnog mjesta. Bračni par spojila je ljubav prema glazbi, nostalgičnim predmetima i automobilima.

Detalji koji vode u neka prošla vremena duša su Hang Loosea: upečatljivi šank, pločice koje evociraju pedesete godine prošlog stoljeća, kao i nekoć popularan moskvič, zatim prednji kraj Chrysler New Yorkera te mnoštvo fotografija i detalja, originalnih starih emajliranih reklama.

Planinarski dom Pod Vošcem - 4 Putovanja Otvorenje koje se iščekuje: Novi planinarski dom koji će imati restoran, kafić, saunu...

"Stariji dio Hang Loosea miš-maš je četrdesetih i pedesetih godina, kao i jugoslavenskih osamdesetih. Drugi dio, koji smo nedavno otvorili, klasični je stil 60-ih i bakine kuće iz naših 80-ih. Veliko dvorište iza kafića šarenilo je pod zastavicama, krošnjama trešnje i oraha s raznim zakutcima", kažu Ana i Matija.

Hang Loose - 6 Hang Loose - 6 (Foto: Nikola Zoko)

Kako bi oživio ugođaj bakina dnevnog boravka, bračni par iskoristio je stolice i fotelje koje su godinama skupljali po buvljacima. Ondje su i veliki crveni tepih, ulje na platnu, kao i uokvirene uspomene s raznih festivala. Vidjet ćete i biljke, stari gramofon Nikola Tesla te stolicu za ljuljanje i knjige na policama koje slobodno možete listati.

Ipak su uspjeli... 

"U svakoj manjoj sredini teško je započeti nešto neobično i drukčije, a tako je bilo i nama. Govorili su nam da nećemo uspjeti jer rockabilly baru nije mjesto u srcu Slavonije, ali malo-pomalo približiti smo gostima ono što volimo. Obožavamo rockabilly, skupljanje starih stvari i restauriranje. Često nas vide u radnoj odjeći s bojama, lakovima, bušilicom. Sad kada su se ljudi naviknuli na nas, kad nas vide zamazane od posla, zanima ih u kakvom smo sad projektu."

U Hang Loose možete svratiti na domaći čaj od đumbira, kuhani džin, kao i uživati u koktelima kao što su Hang Blue, Buba Libre i Pin-Up Colada. U ponudi imaju i desetke vrsta piva, uključujući i kućno Hang Loose – Blond Ale. Svake druge subote na rasporedu su živa svirka i plesnjak, a Ana i Matija su i domaćini Rockabilly festivala, koji se održava posljednjeg vikenda u lipnju, što je odličan razlog da svratite u Vinkovce. 

Jedna od najljepših staza u Hrvatskoj na kojoj upoznajete najveće bogatstvo Lijepe Naše Staza sedam slapova - 1 Staza sedam slapova - 4 Staza sedam slapova - 2 +1 Staza sedam slapova - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju