Fotograf i zaljubljenik u prirodu, Romeo Ibrišević na svojim je putešestvijima stigao i do Parka prirode Biokovo, gdje ga je put odveo do planinarskog doma Pod Vošcem na nadmorskoj visini od 1300 metara i 45 minuta vožnje od Makarske. Dom koji je idealno polazište za istraživanje ljepota Biokova još uvijek čeka otvorenje, a više o tome što možemo očekivati, ispričao nam je Matko Šabić.

"Odavde, posjetitelji mogu zakoračiti u svijet planinarskih avantura ili jednostavno uživati u miru i tišini koju pruža okolna priroda. Dom Pod Vošcem nalazi se nedaleko od vrha Vošac, koji je visok 1422 metra, te je poznat po svojim očaravajućim panoramskim pogledima.

Imotska jezera - 2 Putovanja Krški raj u Hrvatskoj: Pogledajte kadrove predivnih jezera koji zovu na izlet

Od doma do vrha potrebno je tek oko 15 minuta hoda stazom. Kao nagradu nakon uspona na vrh, posjetitelji su očarani pogledom koji se pruža od Makarske rivijere, preko obližnjih otoka, pa čak sve do Italije koja je vidljiva za jako vedra vremena“, kaže Matko Šabić i dodaje:

"Planirano otvorenje planirano je za 2024. godinu. Dom će nuditi smještaj za 20 planinara u zajedničkoj sobi sa dvije kupaonice te 10 dvokrevetnih soba sa kupaonicom. Osim komfornog smještaja, posjetitelji će moći uživati u dodatnim sadržajima kao što su restoran, kafić, sauna te suvenirnica, pružajući tako potpunu uslugu za opuštanje i uživanje nakon dana provedenog u prirodi.

Selo Kotišina ispod Biokova - 13 Putovanja Vrt pun čuda i kanjon Proslap: Mirisni kutak Biokova koji je najljepši u proljeće

Davanje preciznog datuma otvaranja predstavlja nam veliki izazov zbog specifičnosti same lokacije, kompleksnosti projekta i potencijalnih nepredvidivih okolnosti. Stoga, iako je otvorenje planirano za 2024. godinu, specifičan datum ostaje fleksibilan kako bismo osigurali da sve bude spremno za pružanje nezaboravnog iskustva našim posjetiteljima“.

Na deset minuta vožnje od doma pronaći ćete Nebesku šetnicu – Skywalk Biokovo, gdje možete prošetati iznad ponora i diviti se jednom od najljepših pogleda u Hrvatskoj na okolne otoke i prirodu. A krenete li dalje, pronaći ćete i brojne druge atrakcije koje Biokovo omogućuje na svakom koraku. 

Odgovornima piše pisma: Samoborski "eko policajac" koji uporno podsjeća - na kućni odgoj Gospon Dragec, samoborski eko-policajac, na smeće i otpad upozorava - pismima - 15 Gospon Dragec, samoborski eko-policajac, na smeće i otpad upozorava - pismima - 13 Gospon Dragec, samoborski eko-policajac, na smeće i otpad upozorava - pismima - 11 +9 Gospon Dragec, samoborski eko-policajac, na smeće i otpad upozorava - pismima - 10

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju