Burgeri dubovačkog burger bara Guloso proglašeni su najboljima na prošlogodišnjem Zagreb Burger Festivalu, a očekujemo ih i ove godine od 8. do 18 rujna na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje će nas dočekati novi i kreativni koncepti na petnaestak kućica.

Guloso je omiljen u Dubrovniku, kako kod domaćih gostiju, tako i turista što pokazuje i visoka pozicija na Tripadvisoru, a u Zagrebu će se predstaviti s četiri burgera.

Cheesy Special (70 kuna)

100% goveđe meso, domaći kremasti umak od cheddar sira, karamelizirani luk, sir Edamer, Guloso burger umak.

Huncut (75 kuna)

100% goveđe meso, dimljeni sir, jalapeño kisele papričice, tortilja čips, kremasta gochujang majoneza.

Negromant (80 kuna)

Juneće meso, sir, vinska majoneza, maslac aromatiziran koricom divlje dubrovačke naranče

Pomet (85 kuna)

Juneće meso, kozice (gambori) u soku od dubrovačke divlje naranče i mariniranog maslaca, domaći umak od tartufa

Burger Negromant naziv duguje istoimenom vinu, kao i liku iz Držićeve komedije "Dundo Maroje", a u prijevodu znači "mračni čarobnjak". Okusima i mirisima burger je inspiriran Dubrovačkim krajem. Vinar Petar Crvik i njegov merlot Negromant doprinose recepturi burgera neodoljivim sastojkom čija će se redukcija povezati s majonezom i tako dobiti kremasta crvena vinska majonezu. Osim toga, na meso koje se peče ide kockica mariniranog masla začinjenog koricom dubrovačke divlje naranče, timijanom, češnjakom, soli i paprom.

Burger Pomet inspiraciju za ime također vuče od Držića, a u prijevodu znači "hedonist", koji pojede "pomete" sve sa stola.
Koji će od najavljenih burgera biti najbolji provjeriti možete na Zagreb Burger Festivalu.

Burger se vraća kući: Brojimo sitno do neodoljivog festivala na zagrebačkom Kegliću Zagreb Burger Festival - 9 Zagreb Burger Festival - 8 Zagreb Burger Festival - 10 +6 Zagreb Burger Festival - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju