Jela vrsnog chefa i člana žirija MasterChefa, Goran Kočiša moći ćete kušati u zagrebačkom bistrou Nico's, koji se smjestio u mirnom kutku Ban centra na adresi Augusta Cesarca 4.

"Gosti mogu očekivati kombinacije koje spajaju tradiciju i modernu tehniku – sočne komade mesa s reduciranim umacima, nježne ribe s citrusnim notama, ali i razigrane vegetarijanske kreacije“, otkrivaju u bistrou.

"Nico’s ostaje vjeran konceptu bistrologije, no s manje komponenata na tanjuru, ali svaka s jasnim, preciznim i snažnim okusom. Želimo jelima goste osvojiti na prvu, bez prekompliciranih struktura, ali uz vrhunske tehnike kuhanja. Idemo step by step, bez naglih rezova, kako bi ekipa u kuhinji u potpunosti usvojila novi način rada.” - kaže Kočiš i dodaje:

“Hrvatska ima sjajne sastojke, a ja ih želim predstaviti kroz francuske, talijanske i japanske tehnike“, ističe chef Kočiš čija je desna ruka mladi, talentirani kuhar Nikola Butko.

Nico's - 3 Nico's - 3 (Foto: Filip Popović)

Novi jelovnik i vinska karta 

Uz novi meni, pažljivo je osmišljena i vinska karta s odabranim etiketama domaćih i svjetskih vinara koje je odabrao cijenjeni sommelier Marko Rundek. Za bar su pak zaduženi stručnjaci koji pripremaju inovativne koktele i birana pića. 

"Bilo za vrijeme hladnih zimskih ili pak proljetnih i ljetnih vrućih dana, Nico’s ostaje savršeno mjesto za uživanje u centru grada – bilo u ugodnom interijeru ili na prostranim terasama koje su zelena oaza usred užurbanog Zagreba. S Kočišem na čelu kuhinje, očekuje nas prava mala revolucija na tanjuru – i sigurni smo da će se tražiti stol više“, najavio je Nico's.

Nikad nije završio srednju školu: Zločesto "dijete" moderne kuhinje koje je naučilo Gordona Ramsayja kako se kuha Marco Pierre White Gordon Ramsay naučio je kuhati u kuhinji Marca Pierra Whitea Posebno izdanje legendarne kuharice White Heat Marca Pierrea Whitea +0 Marco Pierre White

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju