Brojna mjesta na našim otocima kriju prave gastronomske dragulje pa tako ni Lastovo ne zaostaje za ponudom. Jedinstveno po svemu naravno da ima i restoran u kojem konobari primaju narudžbu kroz prozor, a umijesto gužve na parkiralištu ovdje se traži mjesto više na vezu ispred restorana.

Restoran Triton, omiljeno lastovsko mjesto nautičara, koje se nalazi u Zaklopatici, posjetio je i naš suradnik, fotograf Romeo Ibrišević. Kaže kako već tri dana uživa u delicijama koje mu priprema vlasnik Tonči Jurica, kojeg je upoznao prije par godina na putu za Palagružu. Ova konoba postoji još od 1988. godine, a u vlasništvu je spomenute obitelji.

Jelovnikom uglavnom domiraju riblja jela, ali naći će se tamo i koji odrezak, tjestenina, zanimljiva predjela. Za carpaccio od škampa morat ćete izdvojiti 20 eura, tjestenine idu od 27, a uživanje u kilogramu jastoga doći će vas 140 eura. Kilogram ribe prve klase stoji 75 eura, a desert se može naći već od 4 eura. Uživajte!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju