Galerija Konoba Triton Lastovo - 25 23 Konoba Triton Lastovo - 21 23 Konoba Triton Lastovo - 20 23 Konoba Triton Lastovo - 12 23

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso

Brojna mjesta na našim otocima kriju prave gastronomske dragulje pa tako ni Lastovo ne zaostaje za ponudom. Jedinstveno po svemu naravno da ima i restoran u kojem konobari primaju narudžbu kroz prozor, a umijesto gužve na parkiralištu ovdje se traži mjesto više na vezu ispred restorana.

Restoran Triton, omiljeno lastovsko mjesto nautičara, koje se nalazi u Zaklopatici, posjetio je i naš suradnik, fotograf Romeo Ibrišević. Kaže kako već tri dana uživa u delicijama koje mu priprema vlasnik Tonči Jurica, kojeg je upoznao prije par godina na putu za Palagružu. Ova konoba postoji još od 1988. godine, a u vlasništvu je spomenute obitelji.

Jelovnikom uglavnom domiraju riblja jela, ali naći će se tamo i koji odrezak, tjestenina, zanimljiva predjela. Za carpaccio od škampa morat ćete izdvojiti 20 eura, tjestenine idu od 27, a uživanje u kilogramu jastoga doći će vas 140 eura. Kilogram ribe prve klase stoji 75 eura, a desert se može naći već od 4 eura. Uživajte!