Makaroni s rastopljenim sirom popularno su američko jelo koje se rado konzumira i u hrvatskim domaćinstvima. Riječ je o kuhanoj tjestenini koja se obično povezuje s jednom ili dvije vrste sira.

Umjesto toga upotrijebite čak četiri vrste sira i transformirajte prepoznatljive okuse u gastronomsko iskustvo koje ćete dugo pamtiti.

Dodatnu dubinu okusa podarit će vam karamelizirani luk i prepirjani češnjak – pripazite samo da ih termički obrađujete na laganoj temperaturi kako vam ne bi izgorjeli.

Kremasta tjestenina Hrana i piće Samo 3 sastojka: Najlakši recept za kremastu tjesteninu sa sirom u jednom loncu

Sastojci za makarone s četiri vrste sira:

  • 375 ml vrhnja za kuhanje
  • 250 g sušenih makarona
  • 60 g naribane dimljene gaude
  • 60 g naribanog ementalera
  • 60 g naribanog cheddara
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 manji luk
  • sol i papar po želji
  • svježi vlasac za posipanje po želji

Priprema makarona s četiri vrste sira:

  1. U tavi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu lagano prepirjajte očišćene i zdrobljene češnjeve češnjaka. Pirjajte na laganoj temperaturi oko pet minuta dok češnjak ne počinje dobivati zlatno-smeđu boju. Tada izvadite češnjak i stavite ga sa strane.
  2. Na preostalo ulje dodajte sitno nasjeckani luk i pirjajte ga na laganoj temperaturi oko deset minuta dok se ne počne karamelizirati. Izvadite ga sa strane i pomiješajte s prepirjanim češnjakom.
  3. Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju. Sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  4. U zasebnom loncu zagrijte vrhnje za kuhanje na laganoj temperaturi zajedno s prepirjanim češnjakom i lukom. Dodajte kuhanu tjesteninu i pomiješajte sve zajedno.
  5. Ubacite četiri vrste naribanog sira i termički obrađujte na laganoj temperaturi uz miješanje dok se sir ne rastopi i ne poveže s ostalim sastojcima. Po potrebi dodajte i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  6. Posolite i popaprite po želji. Poslužite s malo svježeg vlasca. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju