Makaroni s rastopljenim sirom popularno su američko jelo koje se rado konzumira i u hrvatskim domaćinstvima. Riječ je o kuhanoj tjestenini koja se obično povezuje s jednom ili dvije vrste sira.

Umjesto toga upotrijebite čak četiri vrste sira i transformirajte prepoznatljive okuse u gastronomsko iskustvo koje ćete dugo pamtiti.

Dodatnu dubinu okusa podarit će vam karamelizirani luk i prepirjani češnjak – pripazite samo da ih termički obrađujete na laganoj temperaturi kako vam ne bi izgorjeli.

Kremasta tjestenina sa sirom može se napraviti od samo tri sastojka Hrana i piće Samo 3 sastojka: Najlakši recept za kremastu tjesteninu sa sirom u jednom loncu

Sastojci za makarone s četiri vrste sira:

375 ml vrhnja za kuhanje
250 g sušenih makarona
60 g naribane dimljene gaude
60 g naribanog ementalera
60 g naribanog cheddara
3-4 češnja češnjaka
2 žlice naribanog parmezana
2 žlice maslinova ulja
1 manji luk
sol i papar po želji
svježi vlasac za posipanje po želji

Slika nije dostupna Hrana i piće 5 grešaka zbog kojih nam makaroni sa sirom ne ispadaju dobro

Priprema makarona s četiri vrste sira:

  1. U tavi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu lagano prepirjajte očišćene i zdrobljene češnjeve češnjaka. Pirjajte na laganoj temperaturi oko pet minuta dok češnjak ne počinje dobivati zlatno-smeđu boju. Tada izvadite češnjak i stavite ga sa strane.
  2. Na preostalo ulje dodajte sitno nasjeckani luk i pirjajte ga na laganoj temperaturi oko deset minuta dok se ne počne karamelizirati. Izvadite ga sa strane i pomiješajte s prepirjanim češnjakom.
  3. Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju. Sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  4. U zasebnom loncu zagrijte vrhnje za kuhanje na laganoj temperaturi zajedno s prepirjanim češnjakom i lukom. Dodajte kuhanu tjesteninu i pomiješajte sve zajedno.
  5. Ubacite četiri vrste naribanog sira i termički obrađujte na laganoj temperaturi uz miješanje dok se sir ne rastopi i ne poveže s ostalim sastojcima. Po potrebi dodajte i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  6. Posolite i popaprite po želji. Poslužite s malo svježeg vlasca. Dobar tek!

Odabrao CNN: 22 najfinija sira u Europi koje treba probati barem jednom u životu Serra da Estrela sir Halloumi sir Cheddar sir +11 Manchego sir

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju