Jedna od prvih stvari koju bismo čuli kad bi nam netko spomenuo Old Shatterhand bila je gostoljubivost domaćina. A onda standardno: odlična hrana, predivan ambijent, narodne cijene

Sve to udaljeno pet minuta vožnje od Plitvičkih jezera! Želite li spojiti ugodno s ugodnijim, dobra je vijest da u ovim vremenima imaju dostavu hrane, pa nema straha od gladi na izletu.

„Imamo 15 godina iskustva u ugostiteljstvu, a ovaj restoran otvorili smo u lipnju“, objašnjava nam vlasnik Zlatko. Nismo mogli vjerovati, koji optimizam u 2020. godini! No gdje ima iskustva i volje – može se. Profesionalnost i prirodnost rezultat su ljubavi, truda i rada „svojih na svome“. Old Shatterhand je obiteljski posao o kojem se brine domaći bračni par sa svoje tri kćeri i širom rodbinom.

Pohvale iz zemlje hamburgera

Posla su imali otkako su počeli s radom, a sada, kao i mnogi drugi, imaju dostavu. U ponudi dominiraju ćevapi, pizze, burgeri i kebab, pozornost nam privlače Shatterburger i Western pizza, a postoje i vegetarijanske opcije. No što se najviše traži?

Najpopularniji je Shatterburger koji dolazi u lepinji za hamburger, sa smjesom sarajevskih ćevapa kao pljeskavicom, BBQ umakom, cheddar sirom, zelenom salatom, paprikom, rajčicom i ljubičastim lukom. To se fino zapeče poput ćevapa i poslužuje s krumpirićima. Jednostavno, a domaće - puno okusa.

Kako su Plitvice unatoč ne baš turističkoj 2020. godini uspjele privući određen broj gostiju, tako je i Old Shatterhand uspio skupiti pohvale domaćih i stranih nepaca.

Lokalni turistički vodiči ponosno su znali dovesti svoje prekooceanske goste da isprobaju svjetsko, a naše. Domaćin Zlatko s osmjehom se sjeća nekih od njih: „Imali smo jednog Amerikanca koji je u dva dana četiri puta dolazio s obitelji na ručak kod nas. Rekao nam je da dolazi iz zemlje hamburgera, da je živio dvije godine u Švicarskoj i da je ovo najbolji hamburger koji je jeo u Europi, a treći najbolji u životu. Ja sam ostao paf!“

Možda je ostao iznenađen tako velikim komplimentom, no nije bio bez razloga - zadovoljstvo dokazuju i odlične recenzije na internetu. Top Qualität, sehr freundlich! Među fotografijama interijera uočavamo i simpatičan aranžman Ferrero Roche i Raffaelo kuglica nabodenih na štapiće. Kažu uz smijeh: „To je bila naša zezancija za ukras, deserti na ražnjićima!“

Indijanci na Plitvicama

Restoran plijeni pažnju već svojim imenom i detaljima koji nas na trenutke bacaju na Divlji zapad. No nije to tek teme radi.

Old Shatterhand je ime lika u romanu njemačkog pisca Karla Maya. Često je pisao o pustolovinama indijanskog poglavice, a 1960-ih njemačke filmske ekipe u suradnji s našim Jadran filmom uprizorile su njegove romane diljem Hrvatske. Filmske kulise nisu mogle biti ljepše: kanjon Zrmanje, Velebit, Nacionalni parkovi Krka, Paklenica… I pogađate - Plitvice! Sada se sve slaže na svoje mjesto.

Pođete li put Plitvičkih jezera (naročito u ovo idilično snježno doba) i zaželite hranu koja će se svidjeti svim članovima ekspedicije – trk u Old Shatterhand na klasiku. Kada popuste mjere, moći ćete se i ugrijati u pravom domaćem ambijentu. Pronaći ih možete na Facebooku, gdje se nalazi i njihov kontakt za dostavu. 

Podsjetnik za proljeće: Proradi li vam kod plitvičkih Indijanaca želja za pustolovinom, Adrenalin park Plitvice nalazi se doslovno preko puta ceste. Ovdje se za toplijih dana možete okušati u ziplineu u samom kanjonu rijeke Korane, a neki će se odvažiti i na kupanje. Ostali mogu guštati na terasi s pogledom na šume, šume, šume…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju