Nakon prošlogodišnjeg premijernog i sjajno dočekanog Burger Festivala u Zadru, on se ponovno vraća na Trg pet bunara. Street food bajka odvijat će se na ukupno devet kućica od 10. do 20. srpnja, a posjetitelji će moći kušati više 20 burgera s autorskim potpisom.

Svoje će burgere predstaviti već stari znanci ljubitelja burgera: Institut za burgere by Mate Janković, Chef's burger by Ivan Pažanin, Good Food, Beg’s Plant Based, Picnic Mingle & Fun i Burgers & More.

Za tekuće će se osvježenje svojim maštovitim kreacijama pobrinuti Gingle Bells i Picnic Craft Cocktails, a ekipa s Central bara goste će dočekivati s ledenom pivom, vrhunskim vinima i drugim napitcima poza svačiji ukus, a za dobru atmosferu svaki dan festivala pobrinut će se godine vrhunski DJ-evi.

Atmosfera na prošlogodišnjem Burger Festivalu Atmosfera na prošlogodišnjem Burger Festivalu (Foto: Sandro Sklepić / Burger Festival)

Ukusne kreacije osmišljene posebno za Zadar i ljeto

Mate Janković prošle godine je posjetitelje osvojio Classic burgerom, burgerom Pepper Jack i Bacon Jalapeño burgerima, pa ih nemojte propustiti ove godine. Ivan Pažanin dolazi s već poznatim Original cheeseburgerom, Basil Garlic burgerom te Crispy Kapula burgerom, a oba chefa spremaju i posebna iznenađenja za Zadar.

Good Food će predstaviti burgere Double Trouble i King of BBQ te Avokado Chic(k) s crispy piletinom, avokadom, rikulom, cheddar sirom i mango-curry umakom. Beg’s Plant Based Street Food svojim jedinstvenim kreacijama će vas uvjetiti da izvrstan burger i ne mora sadržavati meso. Kušajte Beg’s Hot Summer burger i nećete se razočarati.

Zadarska ekipa iz Picnic Mingle & Fun ponosna je na svoj Summer Basil Burger, s majonezom od bosiljka, a ponovit će i prošlogodišnji hit, Juicy Burger, te predstaviti svoje cjelogodišnje uspješnice Blackie Burger i Burger od kozica. Kao posvetu svome gradu pripremili su i Maraschino Spritz, kombinaciju Maraschina i pjenušca, koji bi lako mogao postati piće ljeta.

Burgers&more za Burger Festival u Zadru priredili su čak pet novih neodoljivih burgera: Truffle, Royal, Smokey Joe, Spicy Jack i New York Style burger, onion rings, te svoje poznate batate. Da burgeri lakše klize, pobrinut će se Gingle Bells s pravim ljetnom koktelima Basil Smash, Passionfruit Mojito i Mango Spritz.

Burger Festival pratite na Facebooku i Instagramu kako ne biste propustili za svakodnevne novosti, najave i brojna iznenađenja.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju