Zelena tjestenina hit je već nekoliko posljednjih tjedana na TikToku. Riječ je o klasičnoj tjestenini koja se poslužuje sa zelenim umakom punim vitamina i minerala.

Njezinoj popularnosti pridonio je dobar okus, brza priprema, ali i činjenica da je riječ o vrlo fleksibilnom receptu koji možete pripremiti od bilo kojeg dostupnog povrća.

Možete je pripremiti od špinata, lisnatog kelja i drugog svježeg lisnatog povrća, ali i smrznutog povrća poput graška, mahuna i brokule.

Dodatnu slasnost daje joj neka vrsta mekanog sira poput ricotte ili fete, ali i dobro ekstradjevičansko maslinovo ulje te nešto začina.

Sastojci za zelenu tjesteninu:

  • 300 g sušene tjestenine
  • 200 g smrznutog graška i brokule
  • 50 g feta sira
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • sol i papar po želji
  • naribani parmezan za posluživanje

Priprema zelene tjestenine:

  1. Zagrijte vodu u loncu, posolite je i pustite da zavrije.
  2. Blanširajte u vrućoj vodi povrće u trajanju oko jedne minute.
  3. Hvataljkom izvadite povrće iz vruće vode i prebacite ga u hladnu kupku.
  4. U vruću vodu stavite sušenu tjesteninu i skuhajte je al dente prema uputama s pakiranja.
  5. Blanširano povrće stavite u sjeckalicu povrća ili dobar blender i pomiješajte s nešto maslinova ulja, sirom, soli i paprom. Pulsirajte dok se sastojci ne sljube.
  6. Dobiveni umak zagrijte u loncu sa skuhanom ocijeđenom tjesteninom i nešto vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  7. Dobro promiješajte i odmah poslužite s nešto naribanog parmezana. Dobar tek!

Totalni hit od 3 sastojka: Odličan umak od rajčice koji ćete lako napraviti i ako imate dvije lijeve u kuhinji Umak od rajčice - 5 Umak od rajčice - 4 Umak od rajčice - 1 +1 Umak od rajčice - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju