Zelena tjestenina hit je već nekoliko posljednjih tjedana na TikToku. Riječ je o klasičnoj tjestenini koja se poslužuje sa zelenim umakom punim vitamina i minerala.
Njezinoj popularnosti pridonio je dobar okus, brza priprema, ali i činjenica da je riječ o vrlo fleksibilnom receptu koji možete pripremiti od bilo kojeg dostupnog povrća.
Možete je pripremiti od špinata, lisnatog kelja i drugog svježeg lisnatog povrća, ali i smrznutog povrća poput graška, mahuna i brokule.
Dodatnu slasnost daje joj neka vrsta mekanog sira poput ricotte ili fete, ali i dobro ekstradjevičansko maslinovo ulje te nešto začina.
Sastojci za zelenu tjesteninu:
- 300 g sušene tjestenine
- 200 g smrznutog graška i brokule
- 50 g feta sira
- ekstradjevičansko maslinovo ulje
- sol i papar po želji
- naribani parmezan za posluživanje
Priprema zelene tjestenine:
- Zagrijte vodu u loncu, posolite je i pustite da zavrije.
- Blanširajte u vrućoj vodi povrće u trajanju oko jedne minute.
- Hvataljkom izvadite povrće iz vruće vode i prebacite ga u hladnu kupku.
- U vruću vodu stavite sušenu tjesteninu i skuhajte je al dente prema uputama s pakiranja.
- Blanširano povrće stavite u sjeckalicu povrća ili dobar blender i pomiješajte s nešto maslinova ulja, sirom, soli i paprom. Pulsirajte dok se sastojci ne sljube.
- Dobiveni umak zagrijte u loncu sa skuhanom ocijeđenom tjesteninom i nešto vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Dobro promiješajte i odmah poslužite s nešto naribanog parmezana. Dobar tek!