Brzi keksi od badema i čokolade svoju lomljivu teksturu duguju bjelanjku zbog kojeg će vas možda podsjetiti na makarone, ali puno su jednostavniji za pripremu. Ovo je jedan od onih "umuti i izlij" recepata, samo što nećete izliti sve odjednom – jer radite kekse. Iskusniji u pečenju svakako mogu probati ovo tijesto iskoristiti kao podlogu za neku kremastu tortu ili slojeviti kolač.

Za pripremu smjese trebat će vam samo 10 minuta, a keksi će se peći 15 minuta. Od količine sastojaka nacedene u receptu dobit ćete 48 keksića. Bjelanjci i šećer istuku se u snijeg pa im se dodaju samljeveni bademi i otopljena čokolada. I to je sve. Rezultat je savršeno lagan i prozračan, a okus čokolade pun i jak.

Sastojci za brze kekse od badema i čokolade:

  • 170 g poluslatke čokolade
  • 3 veća bjelanjka
  • ¼ čajne žličice soli
  • 200 g šećera
  • 50 g bademova brašna
  • 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije

Priprema brzih keksa od badema i čokolade:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom.
  2. Izlomite čokoladu pa je otopite na pari. Ostavite sa strane da se hladi.
  3. U zdjeli električnom miješalicom tucite bjelanjke i sol dok ne postanu snijeg.
  4. Postupno dodajte šećer, pa tucite dok snijeg ne postane čvrst, gust i sjajan.
  5. Umiješajte bademovo brašno, vaniliju i otopljenu čokoladu.
  6. U pripremljene limove za pečenje stavljajte po žlicu smjese za jedan keks pazeći da se ne dotiču.
  7. Pecite 12 do 15 minuta ili dok keksi ne postanu čvrsti.
  8. Uživajte!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju