Brzi keksi od badema i čokolade svoju lomljivu teksturu duguju bjelanjku zbog kojeg će vas možda podsjetiti na makarone, ali puno su jednostavniji za pripremu. Ovo je jedan od onih "umuti i izlij" recepata, samo što nećete izliti sve odjednom – jer radite kekse. Iskusniji u pečenju svakako mogu probati ovo tijesto iskoristiti kao podlogu za neku kremastu tortu ili slojeviti kolač.
Za pripremu smjese trebat će vam samo 10 minuta, a keksi će se peći 15 minuta. Od količine sastojaka nacedene u receptu dobit ćete 48 keksića. Bjelanjci i šećer istuku se u snijeg pa im se dodaju samljeveni bademi i otopljena čokolada. I to je sve. Rezultat je savršeno lagan i prozračan, a okus čokolade pun i jak.
Sastojci za brze kekse od badema i čokolade:
- 170 g poluslatke čokolade
- 3 veća bjelanjka
- ¼ čajne žličice soli
- 200 g šećera
- 50 g bademova brašna
- 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
Priprema brzih keksa od badema i čokolade:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom.
- Izlomite čokoladu pa je otopite na pari. Ostavite sa strane da se hladi.
- U zdjeli električnom miješalicom tucite bjelanjke i sol dok ne postanu snijeg.
- Postupno dodajte šećer, pa tucite dok snijeg ne postane čvrst, gust i sjajan.
- Umiješajte bademovo brašno, vaniliju i otopljenu čokoladu.
- U pripremljene limove za pečenje stavljajte po žlicu smjese za jedan keks pazeći da se ne dotiču.
- Pecite 12 do 15 minuta ili dok keksi ne postanu čvrsti.
- Uživajte!