Brza pita s tikvicama, slaninom i sirom nešto je između omleta i popečaka, a svakoga tko je kuša osvojit će raskošnim okusom.
Priprema se najjednostavnije na svijetu - umutite sve sastojke, promiješate i izlijete ih u lim za pečenje. Pita se peče oko pola sata, može se jesti i topla i hladna, zbog čega je odlično i ukusno rješenje kada vam treba praktičan zalogaj - "za ponijeti".
Brza pita s tikvicama, slaninom i sirom - sastojci:
- 5 jaja
- 150 g brašna, prosijanog
- 1,5 čajna žličica praška za pecivo
- 375 g tikvica, naribanih
- 1 velika glavica luka, sitno nasjeckanog
- 200 g slanine, nasjeckane
- 90 cheddara, naribanog
- 60 ml biljnog ulja
Brza pita s tikvicama, slaninom i sirom - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
- Istucite jaja u velikoj zdjeli pa dodajte brašno i prašak za pecivo te miksajte dok smjesa ne postane glatka, a zatim dodajte tikvice, luk, slaninu, sir i ulje i promiješajte da se sve sjedini.
- Namastite četvrtasti lim za pečenje dimenzija 30 x 20 cm i prelijte u njega pripremljenu smjesu.
- Pecite 30 minuta, narežite i poslužite toplo ili hladno.
Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Ima više proteina od pilećih prsa: Zamjena za meso s kojom možete napraviti "šnicle" i gulaš