Brza pita s tikvicama, slaninom i sirom nešto je između omleta i popečaka, a svakoga tko je kuša osvojit će raskošnim okusom.

Priprema se najjednostavnije na svijetu - umutite sve sastojke, promiješate i izlijete ih u lim za pečenje. Pita se peče oko pola sata, može se jesti i topla i hladna, zbog čega je odlično i ukusno rješenje kada vam treba praktičan zalogaj - "za ponijeti".

Brza pita s tikvicama, slaninom i sirom - sastojci:

  • 5 jaja
  • 150 g brašna, prosijanog
  • 1,5 čajna žličica praška za pecivo
  • 375 g tikvica, naribanih
  • 1 velika glavica luka, sitno nasjeckanog
  • 200 g slanine, nasjeckane
  • 90 cheddara, naribanog
  • 60 ml biljnog ulja

Brza pita s tikvicama, slaninom i sirom - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
  2. Istucite jaja u velikoj zdjeli pa dodajte brašno i prašak za pecivo te miksajte dok smjesa ne postane glatka, a zatim dodajte tikvice, luk, slaninu, sir i ulje i promiješajte da se sve sjedini.
  3. Namastite četvrtasti lim za pečenje dimenzija 30 x 20 cm i prelijte u njega pripremljenu smjesu.
  4. Pecite 30 minuta, narežite i poslužite toplo ili hladno.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Ima više proteina od pilećih prsa: Zamjena za meso s kojom možete napraviti "šnicle" i gulaš Tofu je proizvod od soje Tempeh je dobra zamjena za meso Seitan ima teksturu vrlo sličnu mesu +2 Seitan