Sendvič sa sirom i lukom klasik je među britanskom radničkom klasom. To i ne čudi s obzirom da je riječ o jelu koje ne iziskuje puno skupih sastojaka, lako ga je složiti, a vrlo je ukusno i zasitno.
Sendvič se sastoji od dvije kriške kruha - često sa sjemenkama, a koje se puni nadjevom od naribanog cheddara i Red Leicester sira s dodatkom luka, majoneze i nešto crnog papra.
Red Leicester je tvrdi sir od kravljeg mlijeka koji potječe iz Engleske, a karakterizira ga intenzivno crvenkasto-narančasta boja. Ako ne možete nabaviti ovaj sir, nadomjestite ga u sendviču s još cheddara.
U Velikoj Britaniji sendvič sa sirom i lukom obično se nosi ili kupuje za ručak, a jede uz dodatak čipsa.
Sendvič od sira i luka - sastojci:
- 2 kriške kruha sa sjemenkama
- 50 g majoneze
- 25 g naribanog cheddara
- 25 g naribanog Red Leicester sira
- 20 g crvenog luka
- 10 g mladog luka
- maslac po želji
- crni papar po želji
Sendvič od sira i luka - priprema:
- U zdjeli pomiješajte majonezu, naribani sir, sitno nasjeckani crveni luk i mladi luk te crni papar. Nadjev premažite preko kriške kruha i poklopite je drugom kriškom kruha.
- Ovako pripremljeni sendvič poslužite odmah (s čipsom) ili ga tostirajte na tavi prije posluživanja. U slučaju da želite tostiranu verziju, vanjske dijelove kruha premažite maslacem kako bi dobili hrskavu površinu. Dobar tek!
Velike porcije, fer cijene: Kiosk s omiljenim sendvičima ima novu terasu - i fine deserte