Tvrtka Bacardi izbacuje na tržište biorazgradivu bocu za sva svoja pića. Do 2023. godine planira zamijeniti 80 milijuna plastičnih boca koje trenutno proizvode svake godine za sve svoje proizvode s novim ekološkim rješenjem.

Prva papirnata boca za pivo Hrana i piće Jeste li spremni za promjenu? Prvo pivo koje se pije iz papirnate boce

Nova boca bit će napravljena od biopolimera u suradnji s Danimer Scientific, vodećom tvrtkom za izradu biorazgradivih pakiranja. Biopolimeri se izrađuju od prirodnih ulja sojinih sjemenki, suncokreta i palminog ulja.

Za razliku od klasičnih plastičnih boca napravljenih od nafte kojima treba 400 godina da bi se u potpunosti razgradile, ove boce u potpunosti „nestaju“ za 18 mjeseci u kompostu, tlu, slatkoj i morskoj vodi. Dakako, pod uvjetom da navedena mjesta nemaju tragove štetne mikroplastike.

Slika nije dostupna Odabrano Ima jestivu tintu! Prvi flomaster na svijetu koji se može u potpunosti razgraditi

Američka tvrtka za proizvodnju alkoholnih pića na taj način će uštedjeti 3000 tona plastike godišnje, doprinijeti borbi protiv klimatskih promjena, ali i sve većeg zagađenja planeta.

Rum će biti prvo piće koje će se naći u novoj boci, no s vremenom će svih 200-injak Bacardijevih brendova naći u novom i ekološkom pakiranju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju