Nakon šest godina pauze, popularna Baschiera se ponovno otvorila i to na istoj adresi gdje je sve počelo - Trgu Senjskih Uskoka 7 u Zagrebu. Biznis je ostao u obitelji, a tradiciju mjesta koje je bilo popularno u devedesetima nastavljaju djeca tadašnjih vlasnika.

"Raznolik jelovnik broji preko 40 jela, a svi sastojci su domaći. Posebno se ističe činjenica da se tjestenina priprema ručno, bez upotrebe bojila i konzervansa“, kažu u restoranu.

Neka od jela koja izdvajaju su pizza Italiana s mozzarellom, rajčicama, maslinama i maslinovim uljem (9,50 eura), salata burrata mozzarella (rukola, cherry rajčica, maslinovo ulje, masline) po cijeni od osam eura, ravioli s puretinom, kremom od tartufa i bešamel umakom (9,30 eura), špageti s plodovima mora (9,50 eura), i lasagne al forno (8,50 eura).

Na jelovniku ćete pronaći njoke s pršutom i kaduljom, piletinu u umaku od špinata, tagliatelle s škampima i dimljenim lososom, a od „slatkiša“ možete birati između tiramisua, prekmurske gibanice i bečkih kocki.

"Restoran ima prostrane unutarnje prostorije te vanjsku terasu. S kapacitetom za organizaciju rođendana i različitih proslava, Baschiera je mjesto gdje svatko može pronaći kutak za sebe i svoje drage goste", kažu u restoranu.

2 burgera i jedan "fejker" koje treba probati na Burger festivalu u Zagrebu ove godine Burger Festival otvoren je u Parku dr. Franje Tuđmana u Zagrebu Dekadent 2.0 by Marko Palfi Hidden burger by Deni Srdoč +0 Pannicarno, Mrs. Fogg

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju