Prije nekoliko mjeseci na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Zagrebu, u Centru Cvjetni, svoja vrata otvorio je Takenoko Bar. Dolaskom toplijih dana u prvi plan došli su njihovi sjajni kokteli, koje odnedavno sljubljuju uz slatke zalogaje u obliku kolača ili pak sladoleda.

Slatka karte Takenoko Bara obuhvaća osam kolača inspiriranih dalekim Japanom i mekom slastičarstva Francuskom, a koji nose popularna imena u Zemlji Izlazećeg Sunca poput Cho, Asako ili Yuko. Karakteriziraju ih intenzivni čisti okusi, precizna tekstura te vrhunski sastojci s ciljem da se u kolači osjeti svaka pojedina komponenta.

Yuko je osvježavajući kolač s japanskim voćem yuzuom kao glavnom namirnicom čiji interesantan okus varira između limuna, grejpa i mandarine. Sočan i mekan yuzu u Takenoko izvedbi spojen je s mousseom od krem sira, biskvitom od bademovog brašna i hrskavom podlogom.

Slika nije dostupna Hrana i piće U centru Zagreba otvoren bar na dvije etaže u kojem bi svi trebali pronaći nešto za sebe

Glatka i sjajna kupola od pistacio moussea punjena domaćom pastom od pistacija u kombinaciji s prhkom košaricom i frangipane kremom nosi naziv Asako. Ljubitelje lješnjaka oduševit će Hanako, prefina poslastica od prženog lješnjaka pretvorenog u domaću pastu, a spojena s mousseom i biskvitom od lješnjaka.

Kaori je desert od slane karamele u kombinaciji s pekan orasima smješten u hrskavu košaricu od prhkog tijesta s maslacem, posut kremastim mousseom od karamele te preliven glazurom od karamele. Kaya kolač obuhvaća nekoliko različitih komponenta kave – kremu, biskvit i glazuru od ovog ukusnog napitka kojoj je dodana mascarpone krema te zbog čega neodoljivo podsjeća na tiramisu.

Pravi francuski klasik mille feuille u Takenoko Baru zove se Junko, a radi se od domaćeg lisnatog tijesta s maslacem i tisuću listića nadopunjenog kremom od vanilije i svježim jagodama. Čokoljupci će nesumnjivo odabrati Cho - odličnu kombinaciju tamne i mliječne čokolade, dok je Fumiko egzotičan voćni mix marakuje i kokosa.

Osim finih kolača, u Takenoko Baru možete pojesti i domaći sladoled koji se radi s pravim voćem, orašastim plodovima i mlijekom, te koji nema umjetnih dodataka i omraženih E brojeva. U ponudi su čak i okusi pogodni za vegane.

Uz svaki kolač koktel majstori osmislili su nekoliko koktela, šampanjaca i rumova, koji zajedno čine savršenu cjelinu i dodatno pojačavaju ovaj gastro doživljaj.

Karta pića Takenoko Bara obuhvaća vrhunske brendove džina, kvalitetne rumove, odlične viskije i konjake, japanski sake, kao i premium etikete šampanjaca i vina. U ponudi se nalazi i kremasta kava, kao i trenutni veliki hit matcha latte – zdravi napitak napravljen od specifično uzgajanih listova zelenog čaja koji je tipičan za Japan.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju